Op 24 november heeft de Australische PvdA de verkiezingen verpletterend gewonnen. Labour heeft een achterstand van 18 zetels in een voorsprong van 20 zetels weten om te buigen (exacte aantallen kan ik helaas niet terugvinden, deze zijn me bijgebleven van eerdere berichten). En dat bij de algemeen als nuchter betitelde no-worries Aussies. Je vraagt je af of hier de stemmers of de stemmentellers de uitslag bepaald hebben.

Het Australische filiaal van de Portemonnaie van de Ander houdt zich in ieder geval wel aan de verkiezingsbeloften: nauwelijks twee weken in het zadel heeft men het Kyoto verdrag al ondertekend en de grenzen wagenwijd geopend voor asielzoekers. Ongetwijfeld wil men de behaalde winst veiligstellen door meteen te beginnen met vers stemvee te importeren.

Maar wat betekent dit voor ons en onze strijd voor vrijheid?

Als we er van uit mogen gaan dat deze monsterzege inderdaad een echte stembus uitslag is (ook de polls voorspelden al dikke winst voor Labour) dan kunnen we vandaag stoppen met onze pogingen. Vertel een ieder die het horen wil hartstochtelijk hoe overheden hun burgers op misdadige wijze uitbuiten en hoe belangrijk vrijheid is, “Lighting the Hearts of Liberty, One Heart at a Time“, maar verwacht geen aardverschuivingen.

De jonge generatie (beweerd wordt dat Labour door de jongeren tussen 18 en 35 jaar in het zadel is geholpen) is dan al dermate geïndoctrineerd dat onze inspanningen gelijkgesteld kunnen worden aan dweilen met de kraan open, iets waar Fortuyn ook al bezwaar tegen maakte. Marx heeft dus ook in het nuchtere ‘down under’ weten te zegevieren; de Internationale Socialisten zullen wel een feestje gebouwd hebben. Het altruisme virus heeft zich inmiddels verder uitgebreid dan de kippehoest, ongetwijfeld met dank aan het staatsonderwijs en de universiteiten, die stuk voor stuk extreem-linkse Frankfurter Schule bolwerken zijn.

Enfin, voor hen die hun vrijheidsliefde persoonlijk in trachten te vullen en in hun day-to-day leven zoveel mogelijk vrijheid proberen in te bouwen, is er weer een emigratiebestemming minder. Australië kan geschrapt worden.

Wie volgt?

10 REACTIES

  1. Bovenstaande verklaring (labour winst door jongeren) lijkt mij geloofwaardig. Beloof iedereen maar cadeautjes… Grappig om te zien hoe straks aanhangers van de Religie van Vrede en andere beroepszielepoten moeiteloos via de asielregeling het land inkomen; en artsen, ingenieurs en andere gewilde arbeidskrachten aan megahoge eisen moeten voldoen om een werkvergunning te krijgen. Ik doe een gokje: binnen 10 jaar brandende auto’s en huizen in de suburbs van down under?

  2. Of Australië onder Howard een beter immigratieland was voor hen, die persoonlijke vrijheid hoog in het vaandel hebben staan, betwijfel ik. In 1999 heeft de meerderheid van de bevolking zich uitgesproken tegen de vorming van een republiek ‘nieuwe stijl’ en daarmee vóór de Engelse koningin als staatshoofd. Men blieft er geen grote veranderingen. Dit wordt mede in de hand gewerkt door de zeer beperkte onafhankelijkheid van de pers: het gros van de TV-zenders en vrijwel alle kranten zijn in handen van twee aartsconservatieve multimiljonairs. Het land kent bovendien een stemplicht.

    De publieke opinie is gevoelig gebleken voor de standpunten van Labour mbt. het Kyoto-verdrag en beëindiging van deelname aan de missie in Irak. Voorstelbaar. Wel of niet veroorzaakt door CO2-uitstoot, de natuur deelt in Australië rake klappen uit. Huizen en auto’s branden er al jaren. Door aanhoudende extreme droogte, meer hittegolven en steeds verder in steden oprukkende bosbranden, dreigen de Aussies hun toch al harde overlevingsstrijd in de natuur nu rap te verliezen. Maar ook de steun voor eigen troepen in Irak is tanende. Men voelt zich bedonderd, ziet geen resultaat van de geldverslindende operatie (dat lag met het militaire ingrijpen in Oost-Timor wel anders). De angst voor een ‘tweede Bali’ (de aanslag) zit er nog steeds in.

    Overigens kwamen demografen kort geleden tot de conclusie dat de immigratiepolitiek zoals die jarenlang door de conservatieven werd gevoerd, binnen twee eeuwen zou leiden tot een leeg continent. Voor Labour, of wie dan ook, is er dus genoeg werk aan de winkel.

  3. Maar misschien moeten wij juist daarom naar Australie verkassen en als ‘asielzoeker’ ons daar lekker laten verwennen, want ik wil dan natuurlijk eenzelfde behandeling als de zoeker in NL! Ik eis wel dat iedereen in Australië op klompen gaat lopen en er onmiddellijk een huis voor me klaar staat en iedereen zich aanpast aan mij en dat ze me heel zielig vinden en altijd voor mijn uitkering zorgen en ik iedereen ongestrafd een grote mond mag geven en dat men voor ons hele, grote, dure gesubsidieerde NLse kerken gaat bouwen en ik daarin les mag geven in het haten van Australische burgers die echte varkens zijn en dat er busladingen maatschappelijk werkers voor mij klaar staan, want ik kan natuurlijk niet alles zelf regelen.

    Ik denk dat Australië net als NL daar geen enkele moeite mee heeft!

  4. [2] Ik heb te weinig info over de milieumaffia in Australië, maar ik kan me voorstellen dat de problemen met de steeds verder oprukkende bos-/bushbranden net als in de VS op het conto van de ‘natuurbeschermers’ geschreven kunnen worden.

    Doordat allerlei ‘zeldzame’ plantjes en diertjes ‘beschermd’ moeten worden is een verantwoord kapbeleid, gericht op containment van branden, niet langer mogelijk. Als gevolg daarvan heeft een bosbrand weinig problemen om voeding te vinden en zich nagenoeg onbeperkt voort te planten.

    Dat deze branden enorme kapitaalvernietiging met zich meebrengen , alsmede enorme CO2 uitstoot (daar maken die groenen zich toch ook druk over?) en vele doden (burgers en brandweerlieden) interesseert die lieden niet. Mensen zijn tenslotte nog niet met uitsterven bedreigd, en kapitalisme is toch maar slecht…

    Toen al deze onzinnige bepalingen nog niet bestonden werden er nauwelijks steden bedreigd, omdat rond die steden veilig zones in stand werden gehouden, net zoals er brandgangen in de bossen waren.

  5. [4] Niet gaan overdrijven. Dat er nu meer branden in het nieuws zijn kotm door 3 oorzaken. Er is meer nieuwsaanbod van buiten ons eigen dorp. Ten tweede er zijn aanzienlijk meer mensen dan 30 jaar geleden en niet onbelangrijk we zijn ongelooflijk veel rijker en dus is de schade ook groter.

    Vgl met de schade van de orkanen in de USA. Die worden graag toegeschreven aan de CO2, maar verzekeraars (en Lomborg) leggen simpelweg uit dat er meen mensen met dure huizen op gevaarlijke plekken wonen.

    Bosbranden zijn niet te voorkomen hoe vreselijk ook voor mensen. Ze zijn een onderdeel van onze natuur. Preventief kappen helpt maar ten dele en itt tot wat jij beweert wordt helemaal niet tegengegaan door natuurbeschermers.

    Niet overal een groen of rood complot in zien 🙂

  6. Daar zit wat in Armin. Australische bosbranden zijn een eeuwenoud fenomeen. Zo oud, dat een deel van de vegetatie zich hierop heeft aangepast of zelfs van afhankelijk is bij de voortplanting. Het onder controle houden van die branden is zeer moeilijk, omdat de bossen voornamelijk bestaan uit snel groeiende, hoge eucalyptusbomen, die branden als een lier. Alle brandgangen op orde houden is onbegonnen werk, niet alleen door aard van de beplanting, maar ook door de grote oppervlakte. Stedelijke gebieden hebben zich in de 20ste eeuw enorm uitgebreid, dwars door zulke bossen heen.

    De toenemende droogte verergert niet alleen de bosbranden, maar is ook een aanslag op de landbouw en bovenal de drinkwatervoorraad van de miljoenensteden waar bijna alle Aussies in wonen. In Sydney controleert zelfs waterpolitie (te auto) of mensen in tijden van droogte hun auto niet met de tuinslang staan te wassen. Men kan het zich daar niet permitteren om altijd op onze pietluttige manier met het milieu bezig te zijn.

  7. [5] Sorry Armin, zoals ik al zei ben ik niet goed op de hoogte van de situatie in Australië. Wat ik beschreef is in Californië wel degelijk een belangrijke factor, daar is genoeg info over te vinden op het internet. Er is daadwerkelijk legislation dat mensen tussen maart en eind augustus geen brush mogen opruimen omdat dan het broedseizoen van een wettelijk beschermd vogeltje is.

    Ruimt men toch, en wordt aangetoond dat dat vogeltje inderdaad in de buurt voorkomt, dan kun je een vette boete tegemoet zien. En elk jaar worden er nieuwe plantjes en vogeltjes aan die lijst van ‘zeldzame’ soorten toegevoegd.

    Denk ook aan dat nieuwbouwproject, hier in NL, dat pas werd stilgelegd omdat er op een te slopen muur een tweetal beschermde mosjes waren gevonden. Ik verzin het niet; de milieudefensies van deze wereld doen alles om de vooruitgang en welvaart in de wereld een halt toe te roepen.

    Met je overige punten ben ik het wel eens, maar ik zie geen bruine (rood/groene) complotten waar die niet zijn, helaas. Was het maar waar…

  8. Australië is van de Aboriginals.

    Die beschreven politiek, is de politiek die immigranten beoefenen. Dat blanken in de landen erkende politici genoemt worden, is een grote schande!

    Toch heeft R. Hartman een grote mond over de te voeren politiek voor deze immigranten. Immigranten uit Europa, die daar even de grote man komen uithangen. Dit soort tuig is hetzelfde als de meeste nederlanders die ik ontmoet.

    Volgens mij is het een probleem met de intelligentie, waar deze lieden mee kampen. Onderzoeken in de psychologie toonde aan, dat kinderen zich pas in een ander kunnen verplaatsen, als ze 6 jaar oud zijn, in verband met de groei van hun hersenen. Dieren, zoals honden, hebben een nog lagere intelligentie, en kunnen zich nauwelijks of niet in de positie van een ander verplaatsen. Het bewuste verschijnsel heet empathie, dewelke een intelligente eigenschap is, geen emotie. Honden hebben ook emotie, de meeste dieren, emotie heeft geen direct verband met intelligentie.

    Ik hoop dan maar dat ik gelijk heb, want als ik ongelijk heb, betekend dit dat R. Hartman bewust de boel aan het verzieken is hier.

  9. [8] "Australië is van de Aboriginals."

    Daar heb je helemaal gelijk in.

    Loyolametselaar, denk je dat in deze context de aanstelling van iemand als Peter Garrett als minister iets uit gaat maken? Of blijft het toch bij politiek gekonkel?

  10. [8] Loyolametselaar, hetisbijnawaar.
    Vandaag kwam de voorzet. Het is slechts een ‘sorry’, maar nu is het te hopen dat men het verstand en de ballen heeft om tenminste gelijk spel te maken.

    Vandaag, bij de inhuldiging van de nieuwe regering:
    http://www.smh.com.au/news/

Comments are closed.