Zojuist las ik op “headlines” van de NOS dat er weer twee Nederlandse Militairen zijn gesneuveld.En let maar op, we krijgen weer een lulverhaal te horen hoe belangrijk onze aanwezigheid daar is. En weer laait de discussie op over het al dan niet blijven. En weer zal het bij een discusiie blijven.

Want we zitten toch in NATO verband daar? Nou dan. Dan kunnen we toch niet zomaar beslissen om daar weg te gaan.
Wanneer geachte Excelentie Minister van DEFENSIE (!) dringt het tot uw botte kop door dat onze militairen daar geen ruk te zoeken hebben? Opbouwmissie? Lik m’n ribben. Er word daar gewoon keihard OORLOG gevoerd.

Die mensen daar willen ons niet. SNAPT u dat dan niet? Ze willen graag dat we daar weggaan. En eerlijk gezegd MOETEN we daar ook weg. Laat die verrekte grot apen het daar maar fijn onder elkaar uitknokken. Als ze deze kant op komen, wordt het tijd om oze DEFENSIE in te zetten. Hoeveel gezinnen wilt u nog traumatiseren? Hou eens op met dat wijzzen naar NATO verband. Nederland is toch nog steeds een autonoom land?
Woest kan ik er om worden. Werkelijk razend van onmacht.

37 REACTIES

 1. Jager, je hebt helemaal gelijk. Wij hebben daar helemaal niets te zoeken. Aan wederopbouw wordt niets gedaan. Er wordt inderdaad alleen maar oorlog gevoerd tegen de Taliban.

  Ik weet niet hoeveel slachtoffers er nog gaan vallen, maar elk slachtoffer is er één te veel. De veroorzaker van deze slachtoffers is ene George Walker Bush, nog president van de USA tot eind dit jaar. Daarna zullen we hem maar heel erg snel moeten vergeten.

  De Nederlandse regering blijft met oogkleppen op achter Bush aan hobbelen en blijft maar roepen dat het goed is dat onze jongens daar aan de wederopbouw doen. Ze zien nog steeds niet dat onze jongens gewoon niet welkom zijn.

  Vroeger ging je het leger in om je land te dienen en te verdedigen als dat nodig was. Dat was een nobel streven van die jongens. Tegenwoordig wordt je naar het buitenland gestuurd om namens de NAVO een ander land tegen haar eigen mensen te verdedigen.

  Ik zou een oproep willen doen aan alle militairen in Nederland. VERLAAT DE DIENST EN GA WAT BETERS DOEN.

 2. @Jager,denk je nu werkelijk dat Nederland een autonoom land is?? Hoeveel contracten hebben deze regering en vooral al die vorige regeringen al ondertekent? en niemand laat zich toch wijs maken dat als je soldaten naar een bepaald gebied stuurt,dat er dan geen doden vallen?? De sprookjes boeken zijn toch wel in deze tijden VERLEDEN TIJD!!!!

 3. Er is een categorie leefhoofden die zich graag naar de kloten laten helpen. Alleen de overlevende soldaat heeft later nog wat te klepzeiken over hoe hard en dramatisch het ooit was. En willen later de gemeenschap met hun trauma’s lastig vallen.
  Niet zeuren of jammeren als je daar over de kling wordt gejaagd. Its all in the game
  Wat mooi zou het zijn als mensen wat slimmer zouden zijn en zich hier niet voor laten lenen en door hebben dat een afgedankt lijk de nabestaanden pijn en veel vedriet brengt.

  Ja, ja wat een geweldig avontuur!!
  Oh, meneer en mevrouw zou ik even uw lichaam mogen lenen? Moet namelijk even een smerig spelletje meespelen, was getekend grefohond en landverrader Balk.

  De politiek was trouwens weer eens geschokt! Volgens mij beginnen de huigelaars er al aardig aan te wennen. Even je voordeel mee doen zou ik zeggen.
  Hooo, wat erug!! weer NLers dooud?? Snel even een paar weken vakantie nemen op kosten van de gemeenschap. Ja, ik was ook zo geschokt!

 4. Balkenende:
  “Wij zijn ten diepste geschokt”
  De militairen ‘verdienen het grootste respect voor hun inzet en hun moed’.

  Middelkoop
  Minister Van Middelkoop is "heel verdrietig" over de dood van twee Nederlandse militairen in Uruzgan
  Volgens Van Middelkoop versterkt de dood van de twee militairen "de vastbeslotenheid om het doel van de missie na te blijven jagen om het land en de akkers en de huizen terug te geven aan de bevolking."

 5. Mooi plaatje trouwens. Kruisjes plaatsen, altijd leuk voor de nabestaanden.
  Vind wel dat de dood een ondergeschoven kindje is. Ik mag altijd graag graven kijken, vooral in het buitenland.
  Alleen hoeft een graf voor mij niet en mogen ze mij, na dit enoverende of betoverende bestaan, afbakken of opbranden hoe je het ook maar noemen wilt, geen graf, geen gejank, geen gekoekeloer in de kist, geen crematie show voor mij graag! Voer voor de plantjes worden we. Alleen jammer dat we niets kunnen meenemen, dan werd het een nog groter paardenspul.

  Aus Sternenstaub sind wir und zum Sternenstaub gehen wir. [4]

 6. Volgens Van Middelkoop versterkt de dood van de twee militairen "de vastbeslotenheid om het doel van de missie na te blijven jagen om het land en de akkers en de huizen terug te geven aan de bevolking."

  Duidelijk hoe verrot ze daar in Den Haag zijn.

  http://nl.wikipedia.org/wik… [5]

 7. Die mensen daar willen ons niet. SNAPT u dat dan niet?

  Dat snappen ze heel goed. Het gaat echter helemaal niet over mensen! Het gaat over (economische) macht.

  Nederland is toch nog steeds een autonoom land?

  Juist, en Afghanistan is dat ook! We hebben er niets te zoeken en moeten hun autonomie respecteren.
  Ik wil ook niet dat Saudi Arabië zich met onze interne politiek bemoeit.

  RIP en veel sterkte voor de nabestaanden trouwens.

 8. [4]

  Je hebt helemaal gelijk IIS. Als ik zo de geschiedenis eens induik zijn militairen, al of niet leeghoofdig nooit nodig geweest ! Maar goed laat maar.

  Vermeodelijk zullen de reacties op deze link

  http://forums.marokko.nl/sh

  jou wel aanspreken.

 9. [9]

  Tjeezus wat een k#treakties van die rifgekken. Geen enkel respect maar dat is niks nieuws.
  In de kern hebben ze natuurlijk wel gelijk dat we daar niks te zoeken hebben.
  Omdat zij hier ook niks te zoeken hebben lijkt het me het beste dat we de militairen hierheen brengen om ze dat duidelijk te maken.

  Win/win situatie noem ik dat!

 10. [5]
  De regering van bananenmonarchie Nederland dient datgene te doen wat men aan de Afghanen belooft: "het land en de akkers en de huizen terug te geven aan de bevolking". De Nederlandse bevolking wel te verstaan.

  Als Middelkoop een échte Christen is, dan zorg hij er voor dat het Nederlandse leger ophoudt met z’n offensieve acties en terugkeert.

 11. Een oorlog stopt als iedere militair zou zeggen dat ze stoppen is er geen oorlog meer. De verantwoording zit bij onszelf

 12. [12] En als de andere kant niet stopt? Ergo, de situatie nu?

  En wat te doen met die mensen die daar obderdrukt worden? Oogjes toe houden? Principes gelden enkel tot de landgrens? En wat als ze hier asiel komen aanvragen?

  Beetje erg dom geredeneerd hier …

 13. [14] Mooie vragen. Ik heb er één voor jou. Hoeveel procent van de mensen in de wereld wordt niet onderdrukt afgezet tegen hen die wel onderdrukt worden?

  En als ik dan toch aan het vragen ben, hoe reëel is je implicatie dat 0031 (althans het westen) ten koste van eigen bloed de wereld moet redden?

  Beetje dom geredeneerd hier: door jou…

 14. Ik weet denk ik wel waarom we daar zitten. Namelijk de opiumproductie is met 60% gestegen en er is een gasleiding gelegd.
  Voor de rest is er toch geen reden om nou precies dat land binnen te gaan?
  Terroristen? Laat me niet lachen. Het aantal terroristen gaat alleen omhoog omdat er militairen in dat gebied zitten.
  Nee, het is weer duidelijk waarvoor die 2 gestorven zijn.

 15. [14]

  Ach; wat zijn principes en wat is onderdrukking?
  De de westerling vindt het walgelijk dat vrouwen worden gestenigd en de afghaan vind het misschien wel walgelijk dat wij hier kinderverkrachtende pedofielen op proefverlof sturen.
  Ik vind het beide walgelijk maar waarom zou ik de wijsheid in pacht hebben?

  We moeten ons superioriteitsdenken eens wat temperen en ZEKER niet onze democratie met geweld proberen op te leggen aan een soevereine staat.

  Als je een regime echt te walgelijk vindt om mee te werken kun je als uiterste middel geen handel met ze drijven. Maar dat ligt blijkbaar weer wat moeilijker want dan gaat het over harde euro’s. Over principes gesproken.

  [13]

  Kijk das interessant! Ik hoop hier nog eens iets meer over te horen.

 16. [13] Ik zou daar heel graag harde bewijzn, feiten van zien
  Op de aangegeven webside heb IK die niet gevonden.
  Jij wel?

 17. [17]
  GB gaat hier toch niet zeggen dat die Afghanen het ‘fijn’ vinden om gestenigd te worden?
  Of dat zij daar zo achterlijk zijn dat de vrouwen helemaal niet willen studeren, ook al mochten zij ooit studeren, maar werden zij door de Taliban in hun hokken teruggedreven.
  En dat die mensen daar zo verschrikkelijk anders zijn dan wij, dat zij het geweld van hun Talibanse heersers best wel op prijs stellen.
  Het feit dat hier niet de volledige volmaaktheid is bereikt, is dat een reden om elders mensen koudbloedig aan tirannen over te geven?
  Mensen die snakken naar enige vrijheid?
  Of is een zekere vrijheid alleen weggelegd voor blanke intellectuele westerse mannen, die gegaan zouden zijn door een guillotinerende verlichting, die te hoog gegrepen zou zijn voor de achterlijken aldaar?

 18. [20] Jetze,
  Het WIJST wel in die richting.
  Maar er staat:
  "want Roland Balkenende is directeur van het Amerikaanse “Tenaris”, een bedrijf dat olie- en gas pijpleidingen aanlegt in onder andere Irak en Afghanistan. "

  Hoe weet je dat dit feiten zijn ipv beweringen??

  Ik ben zeer geïnteresseerd.

 19. [19]

  Ik vind het regime én geloof zoals beleid in Afghanistan weerzinwekkend, Beek. Laat daar geen misverstand over bestaan.
  Wat me tegen de borst stuit is de hypocrisie dat we er heen zouden zijn gegaan om de mensen te helpen en "onze" vorm van democratie te brengen.
  Beide redenen zijn doorzichtig en de Afghaan kijkt daar ook zó doorheen.
  Omdat we het ook nog eens met geweld willen doen werkt het nog meer averrechts. Voor elke doodgeschoten Talibanner staan er 2 nieuwe nog fanatiekere klaar. Waarom wil men daar wel onze "democratie" brengen terwijl er bij de extreem fundamentalistische staat Saudi Arabië niet moeilijk over wordt gedaan?

  Wil jij dat de Saudi’s hier hun vorm van democratie hier met geweld komen brengen?? Denk jij dat dit zou werken?
  Nou dan lijkt het mij logisch dat wij dat daar ook niet met geweld doen.
  Afnokken of zeggen dat de mensen daar je geen moer interesseert en er zit voor olie- en strategische belangen.

 20. Ik heb zelf nog een blauwe maandag in dienst gezeten, 44e pantserinfanteriebataljon in Havelte (boordschutter). Dienst was in die tijd een verplicht nummer (1981). Wat een debiel gedoe zeg, stinkende vodden en blaffende lijpkezen. We werden gelijk uitgenodigd bij de aalmoezenier en uiteindelijk gedropt op een kamer met meerdere dienstplichtigen. Volgende dag exercitie in overal en ‘bolle’ pet.
  Ik zag dat er veel werd gezopen en dat men zich er stierlijk verveelde.
  Volgende dag UZI uitleg (niet mee geschoten) en leren welke Jan Klaasen belangrijk was.
  Na een tijd van ergernissen, ook omdat ik moest, ben ik maar flink gaan paffen en kreeg daardoor bronchitis, heerlijk! Werd daar uiteindelijk op afgekeurd! De afkeuring was ook niet zonder slag of stoot. Eerst naar Utrecht en daarna nog een keer naar een luchtmachtbasis in Nijmegen?? Waarom dat was weet ik niet precies, maar wat ik nog wel weet is dat ik me daar bijna moest uitkleden voor één of andere geilneef, die heb ik gelijk even duidelijk gemaakt dat hij zijn handjes maar fijn thuis moest laten. Vreemd voorval!? Maar goed, ik kreeg de afkeuringpapieren mee en mocht onmiddellijk uit Havelte vertrekken richting huis. Was ik eindelijk weer baas over mezelf.
  Wilde geen dienst weigeren, omdat ik iemand kende die kort daarvoor dat wel had gedaan (gewetenbezwaren) en die moest voorkomen en werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf!
  Dienst lijkt is avontuurlijk en maakt een kerel van je, onder dat motto lokken ze heden ten dagen het naïeve volk.

 21. [24]
  Maar is het feit dat ene GB het weerzinwekkend vindt, van belang?
  Is het niet van veel groter belang dat de onderdrukten aldaar hun situatie weerzinwekkend vinden?
  En verlangen naar bevrijding?
  Zoals Hollanders snakten naar een bevrijding?
  En is het niet zo dat economische voordelen zowel voordelen voor het westen als voordelen voor de Afghaanse bevolking zijn?
  Win-win, dus?
  Verder denk ik dat Saudi-Arabie niet vergeleken kan worden met de terreur van de Taliban. De laatste is vele malen repressiever dan de eerste.
  Met de eerste kan het westen nog zakendoen. Met de laatse niet.
  Plus het verband tussen Al-Qaida en de Taliban, die een directe bedreiging inhoudt voor onschuldige westerse burgers.

 22. [26]

  Is het niet van veel groter belang dat de onderdrukten aldaar hun situatie weerzinwekkend vinden?
  En verlangen naar bevrijding?

  Die bevrijding zal vooral van binnenuit moeten komen en niet door inmenging van buitenaf. Daarmee werk je alleen de taliban die het vertalen als een bezetting in de hand.

  Zoals Hollanders snakten naar een bevrijding?

  Daar heb je een punt. Maar NL was met geweld bezet door buitenlandse mogenheid. De situatie in Afghanistan zie ik vooral als een interne strijd die al tientallen jaren door vreemde mogendheden wordt gefrustreerd. Toch een verschil vind ik.

  En is het niet zo dat economische voordelen zowel voordelen voor het westen als voordelen voor de Afghaanse bevolking zijn?

  Ik denk het niet. Het westen zit daar vooral voor hun eigen belang waarvoor ze een (corrupte) afghaanse elite nodig hebben die naar hun pijpen danst.

  Verder denk ik dat Saudi-Arabie niet vergeleken kan worden met de terreur van de Taliban. De laatste is vele malen repressiever dan de eerste.

  Ik zie geen enkel verschil behalve…

  Met de eerste kan het westen nog zakendoen. Met de laatse niet.

  …dit dus. Conclusi’; puur eigen belang.

  Plus het verband tussen Al-Qaida en de Taliban, die een directe bedreiging inhoudt voor onschuldige westerse burgers.

  Ik ben van mening dat Saudi Arabië een veel grotere bedreiging voor West Europa vormt dan de Taliban. Het geld om het terrorisme mogelijk te maken komt voor een groot deel uit dit land. Daarnaast zitten zijn financieel vaak achter fundamentalistische moskeeën in het westen die het salafisme en de sharia propageren.
  De Taliban zijn in principe niet meer als een stel tribale opiumboeren waarvan ik op globaal niveau niet veel dreiging verwacht.

 23. [27]
  De hevige strijd tegen de nazi´s, ontketende een heftiger strijd van de nazi´s.
  Maar daardoor werd de strijd tegen de nazi´s niet onrechtvaardig.
  De Amerikaanse overwinning bracht hier welvaaart en grote vrijheid.
  Daarmee dansen wij niet zomaar naar Amerika´s pijpen, nee, wij begrijpen dat het hun werkelijk ernst is met hun gedachten over vrijheid.
  Bevrijding moet van binnenuit komen, wel erg gemakkelijk bazelen als een bevolking wreed onderdrukt wordt.
  U wordt van uw bed gelicht en gemarteld.
  De westerse intellectueel schrijft u dat het verzet van binnenuit dient te komen en wenst u verder alle goeds. Basta.
  Nu bent u werkelijk geholpen.

 24. [14] "En wat te doen met die mensen die daar obderdrukt worden?"

  Hé, ik hoorde zo’n linksige reporter hetzelfde aan Ron Paul vragen. Of hij het moreel verantwoord vond die mensen daar maar onderdrukt te laten worden. De bemoeizucht die daaruit sprak! De holier-than-thou houding! Braak! Alsof de interne aangelegenheden van een ander land onder onze jurisdictie vallen. Zoals RP zei: de constitutie geeft Amerika niet het recht andere landen ‘op te voeden’.

  Zie ook Passant’s reactie (15). 100% mee eens.

 25. De Amerikaanse overwinning bracht hier welvaaart en grote vrijheid.

  De Amerikanen van toen kun je niet vergelijken met de Amerikanen nu.
  De Amerikanen van toen verdienen groot respect maar je moet wel niet vergeten dat de Nazi’s de oorlog voor 80% verloren hebben aan het oostfront.
  Trouwens ook toen waren het opportunisten die de eerste 2 jaren vooral de kat uit de boom hebben gekeken wat voor hen het beste zou uitpakken. Na WO2 hebben ze de economische macht én het voordeel van de wereldvaluta naar zich toe getrokken. Dat is iets wat ze nu uit alle macht en desnoods met geweld proberen te verdedigen. Als Bush het heeft over free-loving nations kan ik een sarcastisch glimlachje niet onderdrukken.

  Bevrijding moet van binnenuit komen, wel erg gemakkelijk bazelen als een bevolking wreed onderdrukt wordt.

  Op de langere duur zal deze minderheid de meerderheid nooit met geweld kunnen blijven onderdrukken. Een buitenlandse inmenging frustreert en vertraagd dat proces alleen maar. Puur en alleen omdat de rijen zich daar zullen sluiten tegen de gezamenlijke vijand.

  De westerse intellectueel schrijft u dat het verzet van binnenuit dient te komen en wenst u verder alle goeds. Basta.

  Ik ben geen intellectueel. Ik probeer me alleen maar te verplaatsen in de gewone Afghaan en hoe die tegen deze buitenlandse inmenging aankijkt.

Comments are closed.