Dat is in het EU Parlement gezegd door de grootmoefti van Syrië in verband met een film die nog niet eens klaar is en dus nog niemand gezien heeft.*)

Nee, de relschoppers en terroristen kunnen er niets aan doen. Die kunnen gewoon niet anders!

Moeten we dat nu serieus nemen?

De redenering is dat door de uit te brengen film van Wilders over de Koran er moslims kunnen zijn die rellen gaan schoppen, vernielingen aanbrengen en mogelijk gaan moorden. Wilders is daarvoor verantwoordelijk, en het Nederlandse volk is ervoor verantwoordelijk dat zij Wilders weerhouden van het uitbrengen van die film.
En moet daarom alle schade die de moslims over de hele wereld veroorzaken, door de Nederlandse belastingbetaler worden vergoed?

Is het beter om nu maar meteen Wilders op te pakken en vast te zetten zodat hij geen film kan maken?

Of zou het logischer zijn dat die grootmoefti nu eens ging zorgen dat zijn gelovigen zich beschaafd gaan gedragen? En de vrijheid van meningsuiting van anderen ook zouden respecteren?
Hij zou een fatwa kunnen uitvaardigen tegen iedereen die met een rel begint!!!

Het bericht vermeldt niets over de reacties van de Europarlementariërs. Daar ben ik overigens zeer benieuwd naar.
———————————————————
*) Bericht uit Brabants Dagblad: 14 1 2008
‘Wilders verantwoordelijk bij bloedvergieten’
STRAATSBURG (ANP) – Als het na de islamfilm van Geert Wilders komt tot geweld en bloedvergieten, is Wilders daarvoor verantwoordelijk. Dat heeft de grootmoefti van Syrië dinsdag in het Europees Parlement gezegd.
Mocht Wilders besluiten in de film de Koran te verbranden of verscheuren, ,,betekent dat simpelweg dat hij aanzet tot oorlogen en bloedvergieten. Dan is hij daarvoor verantwoordelijk”, aldus grootmoefti Ahmad Badr al-Din al-Hassoun. ,,Het is de verantwoordelijkheid van het Nederlandse volk om hem ervan te weerhouden”, voegde hij er aan toe.
De grootmoefti is een invloedrijk religieus rechtsgeleerde in de islamitische wereld. Hij kan fatwa’s (religieuze decreten) uitvaardigen.

53 REACTIES

 1. [29] Foute keuze, vrees ik. Zweden is nog socialistischer dan NL, en waar NL nog ‘slechts’ ontoegankelijke stadsdelen heeft, heeft Zweden al compleet ontoegankelijke steden (Malmö).

  Zweden zal het eerste Sharia-land in Eurabië zijn, gevolgd door Engeland of Nederland. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar alle tekenen wijzen in die richting.

  Finland is overigens aan een inhaalslag begonnen: http://gatesofvienna.blogsp

 2. [20] "Aan de echte Nederlander de keuze"

  De echte Nederlander wordt verraden door de Balkenbende en uitgeleverd aan de vijand. Zie ook de recente vrijlating van de Internationale Socialisten, die met een anti-Wilders poster het Wilders-electoraat beledigden, en daarmee voorlopig door zullen gaan.

  Voor exact hetzelfde feit, met nagenoeg exact dezelfde poster (IS pleegt plagiaat) is in 2006 echter een man niet alleen aangehouden, maar zelfs veroordeeld. Het zal niemand verbazen dat de ‘beledigde’ partij hier uit moslims bestond. http://ayaanhirsiali.web-lo

  De Neo-NSBers zijn aan de macht…

 3. [26] Of met SPY die beweert dat er geen concurrentie tussen overheden is.

 4. [34] Volgens mij heb ik dat niet beweerd. Er is namelijk wel enige (belasting-)concurrentie tussen overheden, maar overheden doen er (bijv. binnen Europa) alles aan om die de nek om te draaien, kartelgedrag dus (zie voorstel van o.a. Frankrijk om de Europese belastingen te ‘harmoniseren’). Het lijkt me echter niet verstandig die discussie hier te voeren, want wat off-topic.

 5. [33]
  De "echte Nederlander" is in elk geval geen Wilders aanhanger of pseudo libertarier die ondanks alles toch andersdenkenden wil laten oppakken. dit is namelijk maar een minderheid (hooguit 15%) van alle Nederlanders.

  Duidelijk:
  Critici van Wilders dienen opgepakt te worden. Vrijheid van meningsuiting is leuk voor pseudo libertariers, maar sommigen moeten gewoon hun bek houden. Kritiek op Nationalistische extremisten is gelijk aan "haatzaaien". Typisch het argument van de dictator, namelijk kritiek gelijkstellen met "beledigen".

  Wilders is wat dat betreft liberaler. Hij verlaagft zich niet zoals Hartman tot het niveau van veel moslims. Hij gaf aan ook tegen de arrestatie van de Internationaal-Socialisten te zijn. En terecht. De kritiek van de Internationaalsocialisten is natuurlijk gewoon een meningsuiting, net zoals de meningen van Wilders zelf, die door sommigen ook weer als "beledigend"worden ervaren.

 6. [36] Verkeerd geïnterpreteerd, vrees ik. Ik begrijp dat je het zo gelezen hebt, maar dat komt omdat je de link (en mijn uitgebreide reactie daaronder) niet gelezen hebt. De reden voor mijn opmerking stond echter wel in mijn reactie.

  In 2006 is een campinghouder voor exact hetzelfde feit veroordeeld (hij heeft het ‘copyright’ op de poster) alleen stond daar de kop van Mohammed op. Jurisprudentie (precedentwerking) gebiedt dus dat deze gasten ook opgepakt en veroordeeld worden. Dat was volgens het officiële bericht ook de reden achter de aanhouding.

  Of je rehabiliteert die campinghouder… Maar dat zal niet gebeuren. De politie staat dus weer voor schut.

 7. [37]
  Oké, ik begrijp het nu. Sorry voor de aanval.

  Nu ben ik een tegenstander van het voortzetten van verkeerd beleid. Dus ik vind het goed dat die linkse extremisten zijn vrijgelaten. Uiteraard zou die campinghouder ook gerehabiliteerd moeten worden.

  Een liberaal zou dus pleiten voor rehabilitaite van de campinghouder., een niet-liberaal voor bestraffing van de Internationaal Socialisten.

  Dat de politie, of eigenlijk justitie, voor schut staat is duidelijk.

 8. Wordt ú verminkt of mishandelt, doordat u uw auto niet wilde afstaan aan één van die bewoners van die prachtwijk in spe, dan bent u verantwoordelijk voor dat delict.

  Is dit een gekke redenering? Nee, helemaal niet. Dit is een gangbare islamitische redenering.

  Als of men geen keuze hebben of mogen.
  En dan benoemen dat Islam vrede betekend.

  Wilders zou pagina’s willen verschuren
  Hij verlaag verders niet tot moord,brand,of oorlog wat de koran wel voorschrijf.

  En wilders hier mee hellemaal gelijk heeft
  en grootmoefti met zijn uitspraken hier mee bewijs.

  Net van de PvdA Bouchra Ismaili
  ‘val dood, bekeer je tot de islam’ ‘Jullie zijn hier de allochtonen.

  En zij weer een ander de schuld geef van haar handelen hoe krom kan je zijn.

  Ik ga me messen maar slijpen.

 9. [38] "Nu ben ik een tegenstander van het voortzetten van verkeerd beleid"

  Helemaal mee eens. Dat staat ook in mijn reactie op Ayaan’s blog. Maar daar ik het hier slechts ter illustratie dat de "echte Nederlander" verraden wordt bedoelde en het verder off-topic is wilde ik er hier niet teveel over uitwijden. Derhalve de link.

 10. [29] Nou veel geluk. Als kind woonde ik een tijdlang in Stockholm. Prachtige stad, maar de mensen zijn nou niet echt een reden om een terugkeer te overwegen. Al moet gezegd dat het wel tot Stockholm beperkt is. De rest van de Zweden zijn niet zulke zelfverklaarde uebermenschen. Wel een koud, duur en nationalistisch land met overal waar je kijkt Zweedse vlaggen (aan mensen hun huis en in hu tuin) en niet alleen op hun variante van prinsjesdag of zo.
  Anderzijds zeer mooie natuur en inderdaad veel ruimte. De oppervlakte is zelfs groter dan die van de BRD en dat voor zo weinig mensen.
  En wellicht is het land erg veranderd de jongste decennia. Wie weet. Ik ben benieuwd naar je zoon’s ervaringen. Wellicht kan je ons op de hoogte houden.

 11. Zie hier wat achtergronden waarom Islam steevast vrijgepleit wordt door de socialistische elite, even los van de uitspraak van Jan Marijnissen dat voorkomen moet worden dat rechts ooit nog kan regeren:

  "Vrije Moslim immigratie naar Europa

  Geheimgehouden EU-afspraken met 10 Aziatische en Noord-Afrikaanske landen

  Uit de Barcelona-Verklaring van 1995:

  Euro-Mediterrane afspraken ingegaan tussen de EU, Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Jordanië, het Palestijnse Zelfbestuur, Syrië, Libanon, Turkije en Israël.
  Folder Dansk Kultur Allerød Postomdeling

  Voorzien is o.a.:
  1. Het oprichten van een handelszone en vanaf het jaar 2010 het begin van een economische samensmelting.
  2. Wezenlijk meer EU geld voor partners en
  3. Cultureel partnerschap.

  Respect voor de Islam door de EU gegarandeerd

  Er worden garanties gegeven voor respect voor verscheidenheid, dwz. het bevordering van verdraagzaamheid tussen verschillende bevolkingsgroepen.

  Het belang van een gemeenschappelijke veldtocht tegen racisme, xenofobie en onverdraagzaamheid wordt onderstreept. [Breaking News – Alarm – Januari 2008 !!! – http://balder.org/articles/… ]

  Dit wederzijdse Europese-Islamische beïnvloeding tussen radio, televisie, kranten, bladen moet cultureel begrip scheppen. De EU zal deze ontwikkeling actief steunen.

  Het uitwisselen van jeugd is het middel tot samenwerking van toekomstige generaties."

  Link: http://balder.org/zed/eurom

 12. @R. Hartman.

  Dat zeg ik.
  Ik ga me klaar maken en me messen maar slijpen.

  In de naam van onze bevochte vrijheid
  Land,vrouw,kind,familie.

  En als andere anders over denken zoals Mevrouw van Amsberg,doekie,Bos val lekker dood.
  En kom mij maar niet tegen.

 13. Ik vind het wel opvallend dat met name islamieten zelf aangeven totaal geen zelfcontrole te hebben. Zij worden altijd gestuurd door externe factoren. Zo worden islamieten bijvoorbeeld gestuurd door Wilders. Wilders kan islamieten op afstand besturen.
  Ik vraag mij af hoe het moet zijn om een islamiet te zijn, om totaal machteloos door een geblondeerde politicus gestuurd te worden. Tegelijkertijd ben ik blij dat ik zelf wel controle over mijn geest en lichaam heb, en zelf een beslissing kan nemen om al dan niet actie te ondernemen. Eigen verantwoordelijkheid, om maar eens dure woorden te gebruiken.

 14. Wat ik dus niet snap, is dat wij alle politie machten aan het werk zetten om pedofielen die kinderporno verhandelen te pakken, en 1,2 miljard mensen hangen een profeet aan die getrouwd was met een 9jarig meisje, en dus sex had met haar. Dat kan mijn brein niet verwerken. Laat dan pedofielen ook hun gang gaan.

 15. [45] Zie ook mijn reactie (40) hierboven: "Nu ben ik een tegenstander van het voortzetten van verkeerd beleid"

  Het feit dat 1,2 miljard mensen achter een kinderverkrachter aanlopen is voor mij geen reden dat dan maar te legaliseren. Bekijk het eens vanuit de beleving van die verkrachte kinderen.

  Voor de verdediging van pedofilie kun je je beter bij GroenLinks en de PvdA melden dan op Vrijspreker. Maar ik vermoed dat je het zo niet bedoelt.

 16. [46] Nee joh,

  Ik bedoel het meer cynisch. Ik vind elke pedofiel er een te veel. Kinderen moet je vanaf blijven, maar om gewoon even een karikatuur neer te zetten. Want zeg nu zelf, welke normale volwassen vent heeft sex met een kind van 9?

  Nee, maar het ter illustratie van de domheid van een volgzame kudde die niet zelf heeft leren nadenken. Ik zag een filmpje over hoe vrouwen in die landen behandeld worden. Daar lusten de honden geen brood van.

  Dus gelukkig had je het zelf al in de gaten dat ik graag wat cynisme hanteer om een analyse te geven. En in het context van totale verschillende normen en waarden vond ik dat een treffende stipulatie, mijn beste! 🙂

 17. Een kind moet zichzelf en het leven ontdekken, een kind geef je liefde, warmte en aandacht. Je geeft een kind de toekomst en je laat het ontwikkelen tot een vrij(denkend) mens. De viespeuken die zich vergrijpen aan kinderen en kinderen het recht ontnemen op een mooie en vrije toekomst,……dan mag je van mij de ballen laten rollen. Wat fijn voor de peuken dat zei van een geloof het kind van haar vrijheid mag beroven of verkrachten. Moet de moslim dit ook eisen en afdwingen in NL!! Hoort allemaal bij z’n geloof…..[46]

 18. [49]
  Oeps, het moet zijn:
  "Ook hij pleite voor begrip voor pedo’s"

 19. [51] Ben benieuwd of hij ook zal aantonen of Alquoran oorspronkelijk in het HERBREEUWS was geschreven … en dat Mohammeds Joodse naam Matheus was …

 20. Op You Tube staan veel filmpjes over de Islam die niet bepaald vlijend zijn. Zie bijvoorbeeld :

  http://www.dumpert.nl/media

  Dit is werkelijk een afschuwelijk film.

  Waarom mag Wilders ook niet zo’n film maken?

  De PvdA en het CDA zijn veel te bang dat de bevolking de waarheid leert over de Islam en dat daardoor de aanhang van Geert Wilders met zijn PVV nog veel groter wordt.

Comments are closed.