“Miss Millenniumdoelen” Eveline Herfkens is in opspraak geraakt omdat ze besloten heeft zich permanent in Amerika te vestigen, hetgeen niet mogelijk is voor overheidsvertegenwoordigers in buitenlandse dienst. Als gevolg van haar enorme zelfoverschatting en een overmaat aan ijdelheid, samen te vatten onder de term kapsones, is weer eens bekend geworden hoe onze overheid zuur verdiend belastinggeld van haar burgers weggeeft aan de eigen vriendjes en vriendinnetjes, ook nog eens tegen alle geldende regels in. En bij welke partij speelt ook deze corruptie-zaak? Inderdaad, alweer (uiteraard, zou ik bijna zeggen) bij de PvdA, de Portemonnaie van de Ander.

Het lijkt wel of het bij de PvdA een sollicitatie-voorwaarde is: Kandidaten dienen bereid te zijn tot corruptie en persoonlijke zelfverrijking, op basis van heling van elders afgeperste fondsen. Daarnaast dienen zij niet over enige moraal of zelfrespect te beschikken. Een natuurlijke neiging tot megalomanie strekt tot aanbeveling..

Vrij Nederland heeft onder de titel Het eigen belang van armoedebestrijder Eveline Herfkens een Reconstructie de zaak-Herfkens gepubliceerd, waaruit onder andere blijkt dat de Nederlandse belastingbetaler jarenlang heeft opgedraaid voor ondermeer de huur van Herfkens’ appartement in de chique Ham­mar­skjold Tower, op loopafstand van het VN-hoofdkantoor. Die huur bedroeg zevenduizend dollar per maand.

Uit het artikel: Gevraagd om een reactie, blijkt Herfkens geen enkel probleem te zien. Volgens haar is het ‘standaardbeleid’ van Buitenlandse Zaken, en al helemaal van Defensie, om ‘onder meer de huisvesting van landgenoten in relevante VN-functies te subsidiëren, omdat het onmogelijk is in Manhattan enigszins representatief te wonen van een VN-salaris.’ Dat salaris kwam voor Herfkens neer op bruto achttienduizend dollar per maand. ‘Ik woonde soberder dan waartoe ik, gegeven mijn rang, gerechtigd was.’ Gerechtigd?

Tja. Uit het artikel valt ook op te maken dat Herfkens haar contractverlenging (na de eerste vier jaar) heeft gekocht door 5 miljoen euro uit Nederland binnen te halen voor de pot waar ook haar eigen salaris (van $ 225.750) uit wordt betaald. Dat was bij CDAer Van Ardenne niet gelukt, maar bij partijgenoot Bertje Koenders (daar is-ie weer) was dat geen enkel probleem. ‘Als Rwanda zoiets doet, schreeuwen we corruptie,’ zegt een ambtenaar van Ontwikke­lingssamenwerking in Den Haag die anoniem wil blijven. Inderdaad.

Inmiddels zit deze omhooggevallen troela zonder contract en zonder salaris thuis in Maryland, waar zij ook al op kosten van de Nederlandse belastingbetaler heen was verhuisd. Al deze zaken zijn in strijd met de interne regels van de VN. Na enkele aan het licht gekomen misstanden, meestal in Afrika, vond de Algemene Vergadering het nodig opnieuw duidelijkheid te verschaffen over de ethische richtlijnen, zowel aan regeringen als medewerkers. Het mocht niet baten. Afrikaanse toestanden bij de PvdA dus weer, geheel passend bij deze bananenmonarchie.

Lees het hele artikel op de site van Vrij Nederland, met achtergronden en al. Houd u wel zo’n wit zakje bij de hand, u weet wel, zoals die in vliegtuigen worden verstrekt in het vakje voor uw stoel, want lezen is geheel voor eigen risico.

Wie verlost ons van de PvdA?

21 REACTIES

 1. er bestaat toch zoiets als een of andere vereniging voor en/of van belastingbetalers?

  nou, misschien kan die een professionele hitman inhuren en de hele pvda omleggen. maakt niet uit al vraagt de huurmoordenaar miljoenen voor die klus. het zal altijd goedkoper voor de belastingbetaler zijn dan partijen als de pvda te laten doorgaan. dit zal trouwens de enige manier zijn om van dit soort tuig af te komen.

 2. Het past in het beeld behorende bij de missie van de socialisten: Kleptocraten aller landen, verenigt u! Of, zoals u wilt: Links lullen, rechts zakken vullen.

 3. [2] hmmm, not quite i’m afraid.

  naar mijn mening is het dus; "links lullen, en eveneens links zakken vullen".

  rechts zakken vullen komt tot stand door iets bruikbaars te produceren wat zichzelf verkoopt. links zakken vullen daarentegen is niets anders dan van productieven gestolen geld verdelen onder niksnutten die tot de juiste club behoren en de juiste connecties hebben.

 4. [3] Het gaat om de rechterzak, niet om de politieke kleur (als die al bestaat). Het is inmiddels een gevleugelde term op het web. Mooie voorbeelden: Wim Kok, Jack Spijkerman, etc.

 5. Nou, die PvdA-luitjes zijn juist ‘in tune’ met de (zelf gecreerde)’times’.
  En weten op die manier hun (financiele) vrijheid te vergroten en te doen wat ze leuk vinden, waar ze het leuk vinden.
  Een soort liberatriers dus 😉

 6. [6]
  Ik begrijp wat je bedoeld.
  Maar de feiten wijzen toch niet in die richting.

  Dus is het wél ‘hun’ vrijheid. 😉

 7. Was dit dezelfde Eveline die indertijd vanuit de Veluwe zogenaamde stand in burgemeestersvrouw voor Ed van Thijn werd toen deze graag burgemeester van Amsterdam wilde worden?

 8. [4] De term heeft echter wel de lading zoals Vlad die aangeeft. Dus naar mijn idee is Vlad’s correctie wel terecht. Ik denk dat niet veel mensen aan de rechter zak denken, wel aan de ‘kapitalistische graaiers’, die van oudsher met ‘rechts’ worden geassocieerd.

 9. wat is dat toch dat men er ‘bruto’ bij haar salaris moet noemen? Als niet Amerikaans ingezetene betaalt zij daar volgensm mij helemaal geen belasting en is het dus bruto dus gelijk aan netto.

 10. [9] Dat was lang, lang geleden…

  The bottom line is, je weet waar we het over hebben, en dat is al erg genoeg.

 11. [11] Klopt. En toch kan ze de huur er niet van betalen… Ze is dus zielig, en moet geholpen worden met een uitkering ter hoogte van die huur. Nationaal kampioen belastingverspillen Koenders speelt graag de redder in nood.

 12. Wie zijn de idioten die PVDA stemmen.?
  Je moet toch wel van god verlaten zijn om
  dit gemors je zelf te laten regeren !
  Dat je dom en van alles verlaten geboren word is geen reden om anderen in ellende te storten via d,r democratisch recht om te stemmen.
  Alle leiders [ lange ij ] van die onnozelen partij leven ,na een korte periode van zakkenvullen, in een financieel paradijs.
  Ik wil geen namen noemen .
  Een wel ,Kok ,een rechtse clown in een pvda maskering.
  Vorstelijk beloont ,+ broeders in arms ,die hebben ook geen klagen.
  En allemaal mogelijk door stupiditeit.
  De stemmers worden steeds armer ,en snappen niet hoe dat komt .
  Blame it on Putin.

 13. [4]

  alsof sjekrokende jack niet links is.
  die vult overigens wel rechts z’n zakken nu, want het schijnt dat die rotkop voor een commerciele zender werkt tegenwoordig.

  daarvoor vulde ie wel degelijk links z’n zakken van belastinggeld bij de vara.

  zoals RHartman ook zegt, de connotatie is wel degelijk politiek.

  niet dat het belangrijk is overigens.

 14. Met mijn complimenten voor de beste betekenis van de afkorting (PvdA) die ik tot nu toe tegenkwam: Portemonnaie van de Ander!
  Ik ben een lijstje aan het bijhouden van de corruptie en fraude van PvdA. Voor je het weet is iedereen het weer vergeten bij de volgende verkiezing. Dankzij het internet kan je tegen die tijd elk forum en krant bestoken met deze geheugensteuntjes.

 15. Het lijkt me dat er eens wat verder gegraven moet worden naar Bert Koenders. Die is steeds bij vriendjespolitiek betrokken en strooit met miljoenen waar ik erstig m’n twijfels over heb waar dat geld naar toe gaat. Waarschijnlijk zorgt hij er wel voor dat de hele PVDA er fijntjes bij zit inclusief achterban.

  Ik vertrouw hem voor geen cent en zo’n man zit op zo’n post.

 16. [16] [17] Dat zal me een beste lijst zijn, inmiddels. Maar goeie actie, dankzij de collectieve vergeetachtigheid van het stemvee zit menig kleptocraat al jaren op het pluche.

 17. Niets nieuws. Herfkens heeft altijd alleen maar in "onderontwikkelde landen" met opgeheven vingertje rondgelopen maar zelf niet het goede voorbeeld gegeven.
  Een vriend van me heeft ooit toen Herfkens minister van ontwikkelingssamenwerking was een jaartje bij FMO gewerkt. Het duurde dan ook amper enkele maanden of hij lag overhoop met de corrupte luie geldverslindende business class vliegende "weldoeners" die op kosten van de belastingbetalers de rest van de wereld eens de les zouden lezen terwijl ze zelf niet deugden. Toen hij dit intern aan de orde stelde, barste een strijd los waarin hij van vanalles en nog wat vals beschuldigd werd tot hij ontslagen werd. Diezelfde mensen die dus als een soort missionarissen in alle uithoeken van de wereld gaan verkondigen hoe belangrijk werknemersrechten zijn en weigeren leningen te verstrekken als bedrijven niet allerlei sociale gedragscodes ondertekenen, schrikken er niet voor terug om zelf middels valse beschuldigingen een goed functionerende medewerker zijn carriere te nekken.
  Stelletje hypocrieten.
  En dat alles destijds onder Herfens’ bewind.

 18. [17] Ik heb het geheugen van mijn computer moeten uitbreiden en twee maanden onbetaald verlof moeten opnemen; maar het begin is er!

Comments are closed.