Een “belastingkartel” is slecht voor u. Alleen de staat heeft er voordeel van. De politici kunnen dan elke verhoging afdoen met:”Ja, dat moet van Brussel.

En dat kartel dreigt steeds sterker te worden.

Vandaar dat het onderstaand bericht zo belangrijk is.

Daniel Mitchell van www.freedomandprosperity.org/ vraagt ons zijn laatste YouTube ( www.youtube.com/watch?v=nJW… )” over belastingconcurrentie te promoten op het Europees continent.

Het lijkt ons dat het belang van belastingsconcurrentie en de strijd tegen de vorming van een Europees belastingskartel onmogelijk kan overschat worden.

Immers net zoals monopolisten niet geneigd zomaar hun lucratieve positie prijs te geven lijkt het weinig waarschijnlijk dat politici zomaar uit vrije wil macht willen opgeven, en zeker niet de macht belastingen te heffen, terwijl de terugdringing van het overheidsbeslag onontbeerlijk is.

We kunnen niet rekenen op de vrije wil van politici, noch hun erbarmen, goedheid of medelijden, en zeker niet op hun economisch inzicht of vermeende inzet voor het het algemeen belang.
Belastingverlaging kan er maar komen onder druk van de omstandigheden.
De toenemende mobiliteit van kapitaal, goederen en mensen in deze globaliserende wereld is zo’n op ons afkomende omstandigheid.

Toch zijn Europese heersers flink in de weer nog rap een Europees belastingkartel op poten te zetten en tegen alle EU verdragen in de fiscale bevoegdheid naar het Europees beleidniveau te tillen. Dit is de regelrechte weg naar de bestendiging van het incompetitief sociaal systeem en naar verpaupering.

Wil ook U deze belangrijke boodschap helpen promoten en doorsturen aan relaties?
——————————–
Ingezonden door Paul Vreymans
————————————-
Zie ook: www.free-europe.org/blog/?i…

4 REACTIES

 1. Gisteren wees de regering een verlaging van de accijnzen op benzine af, terwijl de bevolking dat graag wil. Een CDA trekpop maakte de vergelijking met koffie. "als koffie duurder wordt verlagen we de BTW ook niet"… Een hoge koffieprijs is lang niet zo schadelijk voor onze economische positie als een hoge brandstofprijs.
  Het maakt eens en te meer duidelijk dat onze regering niet het belang van het volk voorop stelt, maar de belangen van de elite die alle baat hebben bij hoge belastinginkomsten. Je betaald belasting over je inkomsten, uitgaven en zelfs als je het op de bank parkeert.
  De belasting lijkt het meest op de afpersingspraktijken van de maffia; je betaald omdat je bang bent voor de represailles. Vervolgens worden er miljarden verspild aan een illegale oorlog in Afghanistan i.v.m. de terrorismehoax, de bodemloze ontwikkelingshulp en de financiering van de politiestaat. Daarnaast kennen we de onzinnige Betuwelijn projecten en straks een windmolenpark in de Noordzee waar we 10 jaar later weer een parlementaire enquete voor in kunnen stellen.
  De belasting houdt iedereen en alles in de gaten; Big Brother.

 2. Waar wil Europa naar toe? Wil de EU lijken op de echte Big-Brother, Amerika?
  Dan zullen de belastingen toch werkelijk drastisch naar beneden moeten en zal de levensstandaard van alle EU burgers behoorlijk opgewaardeerd moeten worden. Ook zal de NLse staat eens stevig bij zijn gereformeerde pikkie gepakt moeten worden en dienen de klootballen van de diverse belastingen tot pulp vermalen te worden. Zolang in NL en de rest van de EU de belastingen constant worden verhoogt en niet verlaagt, zoals dat wel zou moeten, dan is Europa niet meer dan een slap aftreksel en zal de EU nooit een volwaardige concurrent zijn van Amerika.

 3. nachtwaker

  De belasting lijkt het meest op de afpersingspraktijken van de maffia…

  Korrekt ! bv. in ZUID-italie…
  a)De prive-mafia laat de afpersing over aan een "vennoot"(=rang onder "soldaat")
  b)De STAATSmafia laat de afpersing over aan een "(rijks)deurwaarder" …

  …in NL nog onbekend….
  Ik kom vaak in lugano /como streek ,en
  toen tv kijkend , zag ik Umberto Bossi
  -en even later berlusconi oproepen ..
  ".zomin mogelijk belasting betalen….."
  en dat ook richting regering(lees prodi)

Comments are closed.