15 REACTIES

 1. Ik vind ‘m leuk. (Voor zover je het onderwerp "leuk" kunt noemen…)

 2. De REALITEIT is dat goud in relatief minder zekere tijden een … “security blanket” en een fopspeen vertegenwoordigt voor paranoide en achterlopende landen, samenlevingen en vermogende lieden aldaar Niks minder maar zeker ook absoluut NIETS meer. Iets waar in moderne economien totaal geen enkele behoefte voor bestaat …

  http://www.comcast.net/data

  "It’s a reflection of market sentiment: Gold is a hedge against uncertainty and right now it’s the best bet," said Carlos Sanchez, a precious metals analyst at CPM Group in New York. "None of the other investment options look that great and gold does."

  Still, when adjusted for inflation, gold remains well below its all-time high. An ounce of gold at $875 in 1980 would be worth $2,115 to $2,200 today.

  Gold has had a meteoric rise the past year _ rising nearly 32 percent in 2007 _ boosted by a falling dollar, rising prices for oil and other commodities and increased Middle East instability. Those trends have lifted the metal’s appeal as a haven; gold is seen as a safe investment in times of political and economic uncertainty around the world.

 3. Ik bekijk de zaak nuchter. Waarom worden jouw pandjes meer waard? Omdat het geld minder waard wordt, dus moet je meer papier op tafel leggen voor hetzelfde pandje. Goud zal ook daarom wel stijgen. Maar feit blijft toch dat de rek in geld er eens een keer uit is, en al helemaal als je de productie ongecontroleerd verhoogt.
  Maar de vraag is; als de boel inzakt wat is dan op dat moment een plek om je vermogen veilig te stellen? Geld, pandjes, goud, diamanten? Of is alles dan in één klap niets meer waard?
  Geld zal altijd nodig blijven, ook na de crisis. Maar praten we dan over nieuw geld, geld dat het oude heeft afgelost! Want het oude geld is hoogst waarschijnlijk niet meer dan voer voor de openhaard.
  -Reeds eerder geplaatst- [5]

 4. [6] Zo nuchter ben je helemaal niet … Immers pandjes met de juiste bestemming op de juiste lokaties APPRECIEREN letterlijk als de pest.

  Dat is tenminste mijn persoonlijk ervaring want ik heb er verscheidene die in 10 jaren niet minder dan vertiendubbeld zijn in nominale waarde … en ook nog eens een 20% per jaar renderen … (t.a.v. het origineel investeerd bedrag).

  Ik vraag mij overigens af of je ect weet wat toegevoegde waarde betekend omdat je zo statisch denkt …

  Overigens WELLUKE crisis

 5. De crisis!…….. de crisis die ze nu nog onder de mat proberen te vegen!

  De pest? Had toch ooit met ratten te maken!
  De afgelopen jaren hebben de pandjes inderdaad behoorlijk gerendeerd en dat zullen ze de komende tien jaren ook wel blijven doen!! Tenminste als we zo door blijven gaan.
  Ik zou niet weten wat toegevoegde waarde betekent, …..mede omdat een hoop bakstenen dat voor mij niet heeft. En dat de rest van de wereld gelooft en nog steeds wordt gehersenspoeld met het idee dat huizen heilig zijn maakte dat ze een behoorlijk stuk toegevoegde shit kregen……..aber wir warten ab!!

  Maar vast blijven houden aan oude ideeën! Is dat niet een beetje een ramkoers varen? In de geschiedenis gaat toch alles met golfbewegingen, zou dat met de economie en geld ook niet zo zijn?
  Je reacties zijn trouwens wel altijd erg interessant en informatief! Maar of je ook altijd gelijk hebt? Echt gelijk in alles! Zo laat je het wel altijd overkomen. Ik betwist je reacties niet, maar mag toch wel kanttekeningen plaatsen en me afvragen of je altijd gelijk hebt.
  En waar gaan we de komende jaren geld in investeren??

  [7] [7]

 6. [5] "Still, when adjusted for inflation, gold remains well below its all-time high. An ounce of gold at $875 in 1980 would be worth $2,115 to $2,200 today."

  Lol, dit is de meest cynische zin die ik de laatste tijd gelezen heb, ook al is het helemaal niet zo bedoelt.

  Ooit werd de waarde van een dollar vertegenwoordig door een bepaald gewicht in goud. En nu zou gecorrigeerd voor inflatie de waarde van goud minder zijn dan de all time high? Wat betekent gecorrigeerd voor inflatie eigenlijk? Wat is inflatie eigenlijk? Ja, het uitbreiden van het geldaanbod door een centrale bank waardoor de goudwaarde per dollar in de economie verwaterd. Om de waarde van goud in dollars dan te corrigeren voor inflatie is een soort van intellectuele salto mortale die wel erg ver is van enige notie wat geld/"money" is, en welke functie het heeft in de economie.

  De stijgende goudprijs zou je dan ook kunnen zien als een vraag van de markt, mocht er onverhoopt geen centrale bank zijn geweest in de huidige crisisituatie (ook cynisch aangezien de causaliteit juist centrale bak – crisis is), gelijk over te gaan op goud als medium van indirecte uitwisseling.

 7. [9] Het grappige is dat een dollar backed by oil, afgezien van de praktische zaken, best een alternatief voor goud zou kunnen zijn. Je kan er alleen zo lastig munten van slaan.

 8. [10] vertel dat maar aan Bernanke 🙂 Die slaat en drukt oil backed dollars alsof er geen tommorow meer is 🙂

 9. Tot in de hemel? Ze groeien reeds door het ozongat door naar het heelal, het schijnt dat ze op mars reeds onze bomen aan het toppen zijn. [14]

Comments are closed.