“Militaire actie tegen Iran kan noodzakelijk zijn voor Israel” zegt John Bolton).

Dat zou moeten als het nodig is om te voorkomen dat Iran zijn atoombom beschikbaar krijgt.

John Bolton, de vroegere USA ambassadeur bij de Verenigde Naties stelde dat maandag. En wel omdat verdere diplomatieke actie of sancties niet zullen werken, en omdat er het volgens hem niet waarschijnlijk is dat Amerika dit jaar nieuw geweld in het midden Oosten gaat beginnen.

Israel ziet Iran als zijn belangrijkste vijand omdat de Iranese president Mahmoud Ahmadinejad steeds maar weer herhaalt dat de Joodse staat van de kaart weggevaagd moet worden.
Het is daarom belangrijk dat ten koste van alles wordt voorkomen dat Iran atoomwapens krijgt. En zo erg veel tijd schijnt er niet meer te zijn.
“…. Israel is in danger — it is a very small country and two or three nuclear weapons (and) there is no more country”

Het blijft moeilijk om achter de echte feiten te komen. In hoeverre is het grootspraak van de een, of ophitsen van de ander. Voor de Tweede Wereldoorlog heeft het westen ook de woorden van Hitler niet serieus genomen, met alle gevolgen van dien.
Wel zeker is dat de mensheid met vuur speelt.

17 REACTIES

 1. Jazeker, er wordt met vuur gespeeld, maar dan wel door andere spelers dan die in het nieuws verschijnen, dat zijn over het algemeen een soort speelpoppen van de echte spelers. Iran heeft olie, heeeeeeeel erg veel olie. Israel is het westerse bolwerk in het midden oosten, het westen kan niet zonder olie……kunt u nog tellen? 1, 2, 3……gesnopen?

 2. Yep,en vergeet niet Bolton heeft ook de Israelische nationaliteit! (dual nationality). Hij hoort bij de zg NeoCons, net als Wolfowitz (ook dual nationality). Maar ik denk wel degelijk dat de US het gaat doen, juist voor Bush z´n vertrek.

 3. Ach, dicht bij huis speelt men ook graag oorlogje. Nederland wil nu ook al troepen naar Israel sturen om te ‘helpen’ als Israel de bezette gebieden ontruimt.

  Zolang die jongens maar niet ’thuis’ rondhangen kunnen ze ook geen staatsgreep plegen…

 4. Met die Israelische spionage sateliet die gisteren vanuit India de ruimte is geschoten, kunnen ze waarschijnlijk exact bepalen waar in Iran nucleare instalaties staan.
  Met vliegtuigen of raketten kunnen ze die dan makkelijk vernietigen.

  Als Amerika het doet( een nieuwe oorlog), zou dit het falisement van de dollar betekenen omdat er dan zo veel geld moet worden bijgedrukt.

 5. At a congressional hearing Rickover testified that:

  "I do not believe that nuclear power is worth it if it creates radiation. Then you might ask me why do I have nuclear powered ships. That is a necessary evil. I would sink them all. I am not proud of the part I played in it. I did it because it was necessary for the safety of this country. That’s why I am such a great exponent of stopping this whole nonsense of war. Unfortunately limits – attempts to limit war have always failed. The lesson of history is when a war starts every nation will ultimately use whatever weapon it has available." Further remarking: "Every time you produce radiation, you produce something that has a certain half-life, in some cases for billions of years. I think the human race is going to wreck itself, and it is important that we get control of this horrible force and try to eliminate it." (Economics of Defense Policy: Hearing before the Joint Economic Committee, Congress of the United States, 97th Cong., 2nd sess., Pt. 1 (1982))

  However, after his retirement — and only a few months later, in May of 1982 — Admiral Rickover spoke more specifically regarding the questions "Could you comment on your own responsibility in helping to create a nuclear navy? Do you have any regrets?":

  "I do not have regrets. I believe I helped preserve the peace for this country. Why should I regret that? What I accomplished was approved by Congress — which represents our people. All of you live in safety from domestic enemies because of security from the police. Likewise, you live in safety from foreign enemies because our military keeps them from attacking us. Nuclear technology was already under development in other countries. My assigned responsibility was to develop our nuclear navy. I managed to accomplish this."[32]
  [edit] Willingness to forego all accomplishments
  As quoted by President Jimmy Carter during his 1984 interview with Diane Sawyer:

  "One of the most remarkable things that he ever told me was when we were together on the submarine and he said that he wished that a nuclear explosive had never been evolved. And then he said, ‘I wish that nuclear power had never been discovered.’ And I said, ‘Admiral, this is your life.’ He said, ‘I would forego all the accomplishments of my life, and I would be willing to forego all the advantages of nuclear power to propel ships, for medical research and for every other purpose of generating electric power, if we could have avoided the evolution of atomic explosives.’"[33]

 6. "How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries. Improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live. A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement; the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property – either as a child, a wife, or a concubine – must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.

  Individual Moslems may show splendid qualities. Thousands become the brave and loyal soldiers of the Queen; all know how to die; but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science – the science against which it had vainly struggled – the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome."

  Winston Churchill On Islam

 7. [7]

  Europa, het Verre Oosten en de Oliestaten waar de elite wél naar de VS luistert financieren de oorlog in Irak via hun lenigen aan de VS van pakwef 1.5 miljard dollar per dag.
  Waarom niet nog een oorlogje erbij?? Het gaat in de toekomst tenslotte om de macht in gebieden rijk aan grondstoffen.

  Het argument dat Iran met 3 atoombommen heel Israel plat kan gooien is een kul-argument. Tijdens de koude oorlog kon men meerdere malen de wereld vernietigen.
  Dit is een van de beste redenen om ze niet te gebruiken.

 8. Iemand die voortdurend zegt dat ie je gaat vermoorden DIEN je ernstig te nemen. Zeker wanneer zulk dreigement in het verleden al herhaaldelijk is uitgevoerd, zonder finaal succes dusver.
  Maar atoombommen? Gewoon een klein bommetje bovenop Ah-ma-diene-jat.

 9. Misschien is een A-bom iets voor een Hete-Oorlog? Laat maar vallen die hap! Maar dan wel voor iedereen…..niet dat een paar ongelukkigen overblijven.
  Moet je na gaan, totaal oplossen tot niets….niet eens stof blijft er over….misschien fijn stof? Al die bloed mooie vrouwen die uit tof stof zijn en weder keren tot fijn stof…., dat is toch echt jammer.

  Een paar vette nukes is een oplossing natuurlijk, ook los je de kredietcrisis er mee op, file’s weg, te dure huizen weg, slurpende auto’s weg, vervelende mensen weg, status weg, Oranjes weg??, politiek weg……

  http://www.nu.nl/mmbase/ima

 10. [9] Ahmadinejad is slechts een marionet, puppet-on-a-string. De ayatollahs op de achtergrond hebben de regie. Als A’jad zijn nut heeft gehad (of wordt omgelegd) wordt-ie gewoon vervangen (en waarschijnlijk omgelegd, zo dat niet eerder is gebeurd).

 11. Witte Huis loog 935 keer over Irak.
  Volgens het onderzoek waren de uitlatingen „onderdeel van een vooropgezette campagne die de publieke opinie doelmatig voorbereidde en het land gaandeweg richting oorlog leidde onder valse voorwendselen”. De VS, gesteund door onder andere Groot-Brittannië, vielen Irak in maart 2003 binnen.

  President Bush nam 232 van de verklaringen voor zijn rekening, zijn toenmalige minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell 244. Ook minister van Defensie Donald Rumsfeld (109 maal), Witte Huis-woordvoerder Ari Fleischer (109), onderminister van Defensie Paul Wolfowitz (85), toenmalig Nationaal Veiligheidsadviseur Condoleezza Rice (56) en vicepresident Cheney (38).
  http://www.nrc.nl/buitenlan

 12. [11] Voor wie denkt dat Iran een uitzondering is: "Een 23-jarige student journalistiek is dinsdag in Afghanistan ter dood veroordeeld voor het verspreiden van een tekst die hij van internet had gehaald en afgedrukt. Een panel van drie rechters in de noordelijke provincie Balkh bepaalde dat hij daarmee de islam heeft beledigd en de doodstraf verdient."

  http://www.trouw.nl/laatste

  "De hoogste rechter in Balkh, Fazel Wahab, zei dat hij niet over details van de tekst beschikte, behalve dat deze zich tegen de islam richtte. Wahab zei dat Kambakshs medestudenten bij de autoriteiten hun beklag over de tekst hadden gedaan.

  In de stad Mazar-i-Sharif, waar de student als verslaggever werkte voor de krant Jahan-i-Naw, werd vorige week een demonstratie gehouden om de autoriteiten aan te sporen Kambaksh vooral niet vrij te laten." (nadruk toegevoegd)

  Islam is vrede. De meeste moslims zijn niet fanatiek. Welterusten allemaal.

 13. [8] "Tijdens de koude oorlog kon men meerdere malen de wereld vernietigen."

  Ik probeer me dat altijd te visualiseren.
  De eerste keer lukt me nog wel. Daarna, bereik ik het vereiste abstractieniveau niet.

 14. Ik weet eigenlijk niet of een nuke niet prettig is? Heb namelijk nog nooit een dergelijk ding op mijn kop gekregen…..misschien is het wel een verademing, even dom en scheel kijken; "ik ga uit van het positieve!"

  Maar liever ga ik nog een tijdje door met knaken verdienen en flink van bil gaan…..totdat de grote gelijkmakert voorbij komt…op jouw advies. Vond ik trouwens een erg leuke opmerking.

  Mocht er een komeet op ons afstormen, dat is dan voor ons aardbewoners geen probleem; koppen we de hele handel gewoon terug….we laten ons toch goedverdoeme niet klein krijgen! [12]

 15. [15]

  Als jij of die homohater uit Iran zich maar kan voorstellen dat als jezelf de A-bom als eerste gooit je ook gewoon keihard de lul bent. Niemand wordt gespaard en das maar goed ook.

Comments are closed.