Nog maar net bijgekomen van de miljeupropaganda op het Jeugdjournaal, komt er op SBS6 een mevrouw met een dikke bult op TV. De mevrouw blijkt een aantal mislukte schoonheidsbehandelingen achter de rug te hebben, waardoor ze niet meer over straat durft.

Blijkbaar is het echter nog niet zo erg dat ze niet op TV durft te verschijnen om haar boek ‘Legaal Verminkt’ aan te prijzen.

Even later verschijnt er een hoogst verontwaardigde meneer op TV die schreeuwt om overheidsingrijpen, zodat klinieken zoals die ‘die haar hebben verminkt’ uitgeroeid worden. Hij roept ook nog iets over hoe e.e.a. in de VS is geregeld door de FDA, die fantastische bureaucratische instelling die al ontelbare doden op het geweten heeft.

Wat de toegevoegde waarde is van overheidscontrole ontgaat mij ten enen male. De publicatie rond mevrouw heeft er ondertussen voor gezorgd dat de kliniek waar zij werd ‘behandeld’ te koop staat. Of ze voordien een schadevergoeding heeft weten te krijgen, is mij onbekend.

Mevrouw blijkt niet goed nagevraagd te hebben of de desbetreffende behandelaar wel wist wat hij deed; de behandelaar bleek achteraf een fysiotherapeut te zijn. Mede dank zij haar eigen onvoorzichtigheid heeft ze dus geen goed product gekregen. Eigen schuld, dikke bult zeg ik dan. Dat krijg je er van, als je er van uit gaat dat papa overheid alles regelt.

Of de publiciteit er ook voor zorgt, dat mensen twee keer nadenken voordat ze hun rimpels laten wegwerken, is nog maar de vraag. De toenemende vraag naar meer overheid zal er niet minder op worden, helaas..

Meer info

14 REACTIES

 1. [1]
  Jaja ik weet het. Terwijl ik dat verhaal zat in te kloppen, verscheen het volgende onderwerp op die geprivatiseerde overheidspropagandazender. Ben alweer vergeten waar het over ging. De TV staat nu dus ook uit. Lekker rustig..

 2. "Nog maar net bijgekomen van de miljeupropaganda op het Jeugdjournaal"

  Haha, ik zat me er ook al aan te ergeren!!!

 3. Waaaaar gaat dit allemaal over? In Nederland ontdoet men zich reeds op jonge leeftijd van hun natuurlijk gebit omdat een kunstgebit de norm is, "Mevrouw" wasr heur haar in waterstof-peroxide omdat zij graag "blond" wil zijn … "Dames" laten zich als kalkoenen opvullen omwille van een "borstenpartij" en stokoude en jongen vrouwen persen en ijsen zich in spijkerkleding omdat het zo "modern" is …

 4. Krijgt de dokter wel de eventuele ‘over’ winst van dat boek 😉
  En die mevrouw heeft nu zelfs een echt doel in haar leven, i.p.v. te dienen als anonieme uitgezakte golddigger.

 5. Maar, je mag toch aannemen dat iemand in een plastisch chirurgie kliniek ook inderdaad chirurg is.

  In dit land is er voor schoonmaakwerk al allerlei regels.

  Als een fysiotherapeut, plastisch chirurgie mag uitvoeren is er toch wel iets behoorlijk krom in de wetgeving.

  Mag hij geen chirurgie verrichten, dan heeft mevrouw 100% gelijk.

 6. Arend en Andre, helemaal gelijk:-zet dat ding lekker uit- maar het meest frustrerende is, betalen zul je voor deze staatspropaganda. [1] [2]

 7. [7]
  Dat is nu juist het verneukeratieve. Waarop is die aanname gebaseerd ?

  Die is gebaseerd op de verwachting dat er wel een wet zal zijn die bescherming afdwingt. Het kindje (de burger) wordt wel beschermd door papa (de overheid). De verwachting op zich maakt de roep naar overheidsingrijpen in de gevallen dat het niet zo blijkt te zijn, groter ! En daarmee gaat elke keer een stukje eigen verantwoordelijkheid richting overheid.

  Het probleem is niet dat de wetgeving al dan niet krom is, het probleem is dat er teveel wetgeving is waardoor mensen niet meer zelfstandig zijn, maar zombies worden die in vele gevallen op elk moment van de dag wel een of ander regeltje overtreden.

  Uiteindelijk mondt dit uit in totalitairisme.

 8. [7] "Maar, je mag toch aannemen dat iemand in een plastisch chirurgie kliniek ook inderdaad chirurg is."

  In eerste instantie JA. Maar normaal moet je daar toch zekerheid voor zien te krijgen.

  Door de hele overheidsbetutteling hoef je echter niet meer te denken.
  Alles is immers geregeld en gecontroleerd:
  "In dit land is er voor schoonmaakwerk al allerlei regels."

  Daardoor denken de meeste mensen niet meer zelf. Ze vertrouwen blindelings dat "ze" het geregeld hebben, EN diezelfde mensen volgen ook alle andere dingen die onze machthebbers zeggen.

  Net zolang tot het ergens fout loopt.

 9. [7] Zekerheid over iemands beroepsbekwaamheid komt idealiter van gerenommeerde keurmerken en niet van de overheid.

 10. Deze vrouw wil gewoon met de wapens tegen haar chirurg aan. Daar is de overheid uitstekend geschikt voor.

Comments are closed.