Een commissie uit het Britse Parlement heeft dat geconcludeerd. **)

Vanaf morgen wordt er in het Lagerhuis over gedebatteerd.

Dat komt de regering niet goed uit. Net als de Nederlandse politici zou de Engelse regering ook het liefst die Hernoemde Grondwet gewoon snel er door willen persen.

We hebben er in de Vrijspreker al vaak op gewezen dat dit verdrag bijna hetzelfde is als de door het Nederlandse volk afgestemde Grondwet. Zie bvb *). Dan zie je dat ze het liedje en het vlaggetje er niet meer in, maar er naast hebben gezet. Praktisch geen invloed.
Maar wel een hoop soevereiniteit kwijt raken door bvb verlies van vetorechten. En erger nog dat er na het van kracht worden van die Hernoemde Grondwet geen stemmingen meer nodig zijn en de EU zijn eigen nieuwe wetten aan de landen kan opleggen.

Gek dat niet iedereen dit duidelijke schrikbeeld onderkent.
Laten we hopen dat het Engelse debat ook in Nederland velen de ogen opent. Al zijn we er van overtuigd dat media en overheid al het mogelijke zullen doen om het volk er zo weging mogelijk over te laten weten.

————————————–
*) http://www.openeurope.org.uk/research/byanyothername.pdf
https://www.vrijspreker.nl/vs/item/2007/07/bewijs-dat-balkenende-en-trawanten-ons-belazeren

**) NOS 20 Januari 2008
Lastig rapport voor regering-Brown

Het Verdrag van Lissabon lijkt erg op het ontwerp voor een Europese Grondwet. Dat concludeert een commissie van het Britse parlement.

De conclusie komt de Britse regering ongelegen. Over de Europese Grondwet zou een referendum worden gehouden. Dat ging niet door omdat de Grondwet door het ‘nee’ in Nederland en Frankrijk al dood was. Net als Nederland vindt de Britse regering een nieuw referendum onnodig.

Volgens de regering-Brown bevat het verdrag geen grondwettelijke elementen meer. De parlementscommissie betwijfelt dat. Het Lagerhuis debatteert vanaf morgen over het Verdrag van Lissabon.

4 REACTIES

 1. Ik vind de val die het Engelse Pond de afgelopen weken heeft doorgemaakt wel tekenend in dit geheel.
  Is hier sprake van manipulatie en daarmee bangmakerij van de engelse burger??
  Brown kan nu wat makkelijker bazelen over de harde sterke euro (hahaha) en licht dat uit gaat als men zich niet in de warme schoot van de EUSSR nestelt.
  Wat dit betreft komt het in de huidige economische malaise misschien wel erg gelegen ipv ongelegen.
  Maak mensen bang en ze zijn niet meer in staat om de zaken rationeel op een rijtje te zetten.

 2. De NWO is hard bezig om alle EU landen in het gareel te krijgen, waarna we pas echt onderdrukt gaan worden.

  Gisteren was "In Europa" van Geert Mak op TV. Dat ging over het terreurbewind van Stalin; die tijd staat ons ook te wachten.
  Dankzij de EU!

 3. Geert Mak zou nooit een voor objectief doorgaande documentaire mogen maken die betaald wordt met belastinggeld en EU subsidies.

  Het bericht dat Sarkozy en Brown een minitop willen houden over de Euro zonder lastig gevallen te worden door de kleine landjes is ook wel tekenend.

  De achterkamertjespolitiek en eigen belangetjes binnen de EUSSR beginnen langzaam door te sijpelen in deze benarde economische tijden.

 4. Ik vraag me af of ik grondwettelijk wel aan de europese regels kan worden gehouden. De overheid heeft namelijk zonder onze toestemming, het door ons via het democratische bestel gegeven mandaat om te regeren, zomaar overgedragen aan een derde partij die volledig buiten ons democratische bestel staat.

Comments are closed.