Erfenisbelasting, ook wel successierecht of sterftaks genoemd, moet en kan direct volledig worden afgeschaft.

Dat Nederlanders op een van de verdrietigste momenten in hun leven belasting moeten betalen is mensonterende lijkenpikkerij door de overheid.

Nederlandse belastingbetalers betalen al inkomstenbelastingen, omzetbelasting en vermogensbelasting, naast nog talloze andere heffingen. Bij overlijden komt de overheid bij de rouwende erfgenamen voor de zoveelste keer over het zelfde geld belasting heffen. Afhankelijk van de omvang en de verwantschap stijgt het belastingpercentage tot wel 68%, een inkomstenbron van 2 miljard per jaar voor de overheid.

Door de belastingbetalers betaalde politici weigeren tot op heden enig respect voor overledenen en erfgenamen te tonen door afschaffing of zelfs maar verlaging van de erfenisbelasting. De hele erfenis zou ten goede moeten komen aan het besteedbare inkomen van de erfgenamen, niet aan politici en hun budgetoverschrijdende plannen.

Wil jij dit ook?
Via de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen
Belastinglobbyist worden en wekelijkse acties tekenen.
www.belastinglobby.nl

10 REACTIES

 1. Het is inderdaad een schandaal dat onze overheid, die constant op roept tot "respect" voor onze multiculti samenleving, geen enkel respect heeft voor de nabestaanden van overledenen die al hun hele leven belasting betaald hebben. Directe belastingen zijn al fout op zich zelf, laat staan als kapitaal ook nog een 2de keer getaxeerd wordt.

 2. Gelukkig is deze diefstal met wat lange termijn planning wel te ontwijken.

 3. Lijkenpikken hoort zeker bij de VOC mentaliteit? Het is onvoorstelbaar A-SOCIAAL om geld voor een tweede keer (zwaar) te belasten. Waarom heeft de VVD in het verleden hier niet iets tegen ondernomen? Dat was toch bij uitstek DE partij om zoiets te klaren!!

 4. [3] De VVD heeft de afgelopen 12 jaar eerst impliciet – en de laatste paar jaar zelfs expliciet – alle non sociaal-democratische krachten de deur gewezen en promotie vooral toegestaan aan gelijkdenkenden.

  Overigens is het in zo’n geval altijd interessant om te zien hoe de collectivisten hun graaien om de verzorgingstaat te behouden, goed praten (waarna ze er mogelijk na enige tijd ook nog oprecht in gaan geloven).

  "Grote erfenissen botsen met ons uitgangspunt van gelijke startkansen voor iedereen.", aldus het PvdA-kamerlid Paul Tang.

  Gelijkheid is hét ideaal, vrijheid en eigendomsrechten zijn daaraan ondergeschikt. Eerlijk is eerlijk, consequent zijn ze daar wel in die rooie hoek.

 5. Mooi gezegd! En ons kent ons! En het volk maar geloven dat ze werkelijk een appeltje voor de dorst bewaren.

 6. Ik denk dat elpiojo bedoeld dat je fiscaal een gedeelte per jaar van de erflater belastingvrij mag schenken aan de erfgenaam. Hoe dit precies werkt, tja? [7]

 7. Dus als Beatrix het loodje legt gaat Willem-Alexander ook zwaar dokken?

  Ze hebben tenslotte miljarden daar…

 8. nachtwaker

  IN NL BETAAL JE NIET TOT AAN JE DOOD ,
  MAAR OOK DAARNA…, NA DE DOOD..!

Comments are closed.