De Financial Times publiceert uit een interview met de Franse minister voor Europese zaken, Jean-Pierre Jouyet, waarin deze verklaart dat het Franse beleid onder Nicolas Sarkozy sterk gericht zal zijn op verdere uitbreiding van de EU *).

Dan kan het een sterkere wereldmacht worden. [liefst onder leiding van Franse politici!]

Jouyet zegt de het federale karakter van de EU nu al zo sterk is dat het nemen van centrale beslissingen een stuk gemakkelijker is. [ En door de Hernoemde Grondwet zal die centrale macht nog groter worden.]

Zo zal Frankrijk werken aan de integratie met de Balkan, inclusief Servië. Wat betreft Turkije zal er eerst nog veel werk. verricht moeten worden. Zelfs al is Jouyet zelf een voorstander van het Turks lidmaatschap.

Frankrijk wordt voorzitter inde tweede helft van 2008, en Jouyet zegt dat ze zullen zorgen dat de rol van Frankrijk in de EU weer sterk zal worden. Hij zegt al dat daarvoor moet de rol van de EU sterker worden op de gebieden van defensie, veiligheid, energie *), milieu, immigratie/integratie regelingen en natuurlijk op financieel gebied.

Ook waarschuwt Jouyet Engeland dat ze echt moeten zorgen voor de ratificatie van de Hernoemde Grondwet en dat Engeland niet moet rekenen nog meer leuke uitzonderingsvoordelen uit de EU te kunnen halen.

Wel, ik neem aan dat dit alles u ook niet verbaast, en dat ook u hierin alleen weer een bevestiging ziet welke kant het opgaat met de superstaat EU.
————————————————————
*) Net deze week heeft Maxime Verhagen en Maria van der Hoeven het Nederlandse energiebeleid “overgedragen” aan de EU. Althans als plan.
————————————————————-
*) www.ft.com/cms/s/0/4cf8b4a6…

8 REACTIES

 1. Ik ben voor een Europees belastingbeleid! Ik vind dat Nederland zijn bevoegdheden op gebied van inkomstenbelasting moet overhevelen naar Brussel.

  Tenminste op voorwaarde dat er harmonisatie komt.

  Immers in Oostbloklanden zullen ze nooit zulke hoge belastingen kunnen vragen als bij ons, dus moeten ze de belastingen wel verlagen bij ons!

  Uiteraard gaat dit feest niet door, want juist bij de inkomstenbelasting heeft Nederland nog wel eigen bevoegdheid… 🙂

  Moraal: uitbreiding van de EU zou voordelen kunnen bieden, als het de juiste onderwerpen betreft. Helaas betreft het dat zelden …

 2. [1] Oh, en voor hen die het niet doorhadden: dit bericht ws uiteraard cynisch. Dus nee, ik wil helemaal niet echt die bevoegdheid aan Brussel geven.

 3. [2] He maar dan kunnen andere bedrijven (een overheid is ook maar een slecht functionerend bedrijf die produkten via dwang probeert te slijten) natuurlijk ook hun kosten …. hoe noemde je dat? Harmoniseren! Goed voor iedereen! Hoeven de burgers ook niet belast te worden met keuzes en zo.

 4. De Fransen (en Duitsers) leren het nooooit … Hoezooo de EU ooit een "wereldmacht? Voooordat het zover komt snijdt men gegagardeerd weer elkaars strotten door.

  De echte wereldmachten van deze eeuw?

  1. De Engelssprekende landen die de boel orchestreren, financieren, voor de techologische innovaties en militaire spierktach zorgen , gevolgd door 2. De Chineesschrijvende volkeren die arijwel alles voor iedereen produceren, en 3. De Cyrilisten die op de mondiale grondstoffenvoorraad zitten. En allen drie hebben de zelfd aartsvijand … de Islamtische fanaten …

  Terwijl de EU uit "tolerantie en marxistische nep-beschaving" zich als raamprostituees aan de Barhartigen aanbieden …

 5. Ik mag hem wel die Jean-Pierre Jouyet.
  Hij speelt tenminste open kaart en geeft ruiterlijk toe dat de vorming van de politieke superstaat nog lang niet ten einde is.

  Die moed zul je bij die stiekemerd van Verhagen niet aantreffen.

 6. Inderdaad, word Frankrijk het nieuwe Duitsland van 1939 ?

  Meer macht, uitbreiden, en onder tussen razzia’s uitvoeren naar buitenlanders, de zonde bokken voor de slechte economie.

  Er worden razzaias bij scholen gehouden, en zelfs (zwarte) kinderen van geadopteerde (blanke) ouders worden het land uitgezet !

  Kijk op http://vriendenvanleo.blogs
  Een petitie tegen dit is gaande.

 7. [6] Sja socialisten zijn er in soorten en maten, maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer: rijken worden verantwoordelijk gehouden voor de armoede van de armen. En in Duitsland waren de rijken "toevallig" joden.

  [5] Hitler heeft zijn bedoelingen ook nooit onder stoelen of banken gestoken. Verhagen is misschien wat slinkser dan Jouyet.

 8. [4] De Chinezen halen hun grondstoffen wel uit Afrika. Door de komende bevolkingsinstorting in Rusland (van 150 miljoen naar 100 miljoen in 2050) zal Rusland ophouden een mogendheid van betekenis te zijn.
  Poetin kan twee dingen doen. Hetzij een fokpremie instellen, hetzij hordes Chinezen importeren (niet erg verstandig) danwel hordes meteorietaanbidders importeren (nog minder verstandig).

Comments are closed.