Burg kwam oud materiaal van Ronald Reagan tegen. Materiaal om boven je bed te hangen, ware het niet dat dat moeilijk gaat met een MP3. Vandaar dat de tekst er ook staat, afdrukken en ophangen dus zou ik zeggen. En klikken, HIER en NU. Alvast bedankt, mede namens jezelf.

7 REACTIES

 1. Geweldig. Ik kan me idd herinneren dat we allemaal dachten (omdat ons dat continue verteld werd) dat RR een domme cowboy was. Hoe meer ik van hem te weten kom, hoe meer ik er van overtuigd raak dat hij een van de beste presidenten is geweest die de VS ooit gehad hebben.

 2. [1]
  Het gaat mij voornamelijk om de strekking van zijn verhaal; de vraag in hoeverre hij al dan niet een ‘goede’ president was, staat daar los van. Wat niet wegneemt, dat hij absoluut geen domme cowboy was.

 3. Ik vond dit altijd wel een aardig lijstje van beste presidenten: http://en.wikipedia.org/wik

  Die tekst van Reagan is overigens echt geniaal ja. Misschien toch zeker wel een betere president dan acteur. Terwijl vele andere recente presidenten veel betere acteurs dan presidenten waren. The irony. 🙂

  Oh ja, en geen dank/graag gedaan, mede namens Andre.

 4. Perfect

  Inderdaad om in te lijsten. Heb er meerdere keren naar geluisterd. Het klinkt een beetje sentimenteel, maar ergens mis ik hem. Ik heb heel veel respect voor hem gekregen. Hij speelde anders dan huidige politici zowat nooit in op de angstgevoelens van de mens. Als "the great communicator" had hij dat gewoon niet nodig. Hij maakte een zoekend land weer trots op zichzelf en legde de basis voor de huidige militaire dominantie van de VS. En belangrijker, hij heeft mede daardoor een toekomst gegeven aan Oost Europa en een groot deel van Azie. Door de suprematie van de VS kreeg een groot deel van de wereld de kans op vrijheid (dat ze het vervolgens soms verpest hebben doet daar niets aan af). Dat China en India nu richting kapitalisme gaan en voorzichtig de burger iets meer vrijheid geven is naar mijn mening mede te danken aan het uiterst vernederende failliet van de USSR, en daar heeft Ronald Reagan volgens mij een grote rol in gespeeld. Dus Reagan heeft in mijn ogen 2 miljard mensen in Azie meer vrijheid en mogelijkheden gegeven, evenals honderd miljoen + Oost Europeanen. Dus verdient daardoor alleen al heel veel respect.

  Helaas wordt zijn erfgoed enigszins bezoedeld door de op zijn schouders klimmende Bush familie. Een clan die het zonder Reagan nooit zover had gebracht en zowel de vrijheid als de VS te grabbel gooien. Maar ja, dat is een ander verhaal. Ik ben over het algemeen cynisch, heb weinig helden, maar Reagan is (ondanks enige tekortkomingen) in mijn ogen een van de echte helden.

  Andre, bedankt voor dit artikel

 5. En dan kun je ook nog beginnen over de door Reagan gesteunde staatsterreur in Guatamala, El Salvador, Chili, etc.

  Ja, hij kon heel mooi spreken en (laten) schrijven over vrijheid, maar in de praktijk veegde hij zijn achterste ermee af.

 6. [5] [6]
  En laten we zijn redelijk desastreuze war on drugs niet vergeten.

  Desalniettemin kan ik de bewondering voor Reagan wel begrijpen hoor. Hij was zeker de beste na-oorlogse president. De vraag echter is of dat zijn verdienste is, of komt door gebrek aan concurrentie. Ik vrees toch het laatste.

Comments are closed.