- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Geen rekeningrijden, geen verlies van privacy

De Nederlandse belastingbetalers hebben het Nederlandse wegennet betaald.

Politici hebben deze Nederlandse infrastructuur decennialang onvoldoende verbeterd of vergroot. In plaats van uitbreiding en innovatie stelt het kabinet bovenop heffingen via accijnzen op benzine, bijtelling en BTW nu hun ultieme belasting voor: een heffing op alle kilometers die Nederlanders rijden!

Nederlanders betalen al de hoogste benzineprijzen en een van de hoogste dieselprijzen in Europa. Kilometerheffing wordt niet alleen geheven zonder alternatief en op alle autorijders en autoritten in het land, maar belast ook ieders privacy en vrijheid.
De belofte dat “de kosten niet hoger zullen worden” is al veel te vaak misbruikt en niet waar gebleken, recent nog met de zorgverzekering.
Bovendien, het wordt tijd dat politici er eindelijk voor zorgen dat mensen minder belasting gaan betalen, in plaats van het uitgangspunt ‘net zoveel als nu’.

Kilometerheffing geeft politici de ultieme controle over het weggebruik en het leven van alle Nederlanders. Betalen naar gebruik is zinvol, maar de huidige plannen voor rekeningrijden veranderen de Nederlandse wegen in een totalitaire staatsgeldkraan.
Daarom moet kilometer heffing in deze vorm worden stopgezet.

Wil jij dit ook?
Via de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen
Belastinglobbyist worden en wekelijkse acties tekenen.
www.be