De stijging van de goudprijs gaat hard door. Zo hard dat er wel een reactie moet komen. Het ging vandaag tot net over de $ 895.

Maar het is wel een aanduiding dat het met het overheidsgeld niet best gaat. En niet alleen met de dollar.

En ook Platina en Zilver zijn naar recordhoogten gestegen.

Zie onze voorgaande artikelen over goud en bepaal uw eigen beleid.

45 REACTIES

 1. [28]

  OM HET HEEL BELEEFD TE ZEGGEN … JE LOELT VOLLEDIG UIT JE NEK …

  Op deze site staan de ACTUELE DAGELIJKSE goudprijzen voor het hele jaar 1977 genoteerd. Overigens de NIET gefixeerde goudprijs zodra het vrij werdt gegeven was GEEN $42,20

  http://www.usagold.com/refe

  ""1977 Gold Price History complete gold price history. London Afternoon (PM)"

  Voorbeeld: 1977 Price
  01/04/77 $135.70
  03/09/77 $145.90
  09/06/77 $147.30
  10/26/77 $162.90

  En op deze site de complete jaar-op-jaar goud prijzen historie … van 1970 t/m 2008

  http://www.usagold.com/refe

  Voorbeeld: 2008 Price
  01/02/08 $846.75
  01/03/08 $858.85

  Good Luck met je goud "beleggingen …"

 2. [25]
  "Immers Goud moet niet minder dan USD 2,227.5/ Troy ounce gaan kosten…"

  Dat gaat gebeuren.

  Good luck met je andere "beleggingen" 😉

 3. [30] Je blijft goud als commodity investment zien. Ik stel dat goud een commodity money is. Goud HOEFT dus helemaal niet gelijk te staan met de DJI om mijn punt te maken. Ik ben niet met je in discussie over de beleggingen die jij met je glorieus verdiende geld doet. Ik ben met je in discussie over wat de goudprijs nu daadwerkelijk zegt.

  Ik weet dat het beneden je stand is, die social alfa gamma studies. Maar lees eens een introductietje over wat geld nu werkelijk is, en wat goud was en zou moeten zijn.

  Flesje single malt en http://www.mises.org/media….

  DOE NU!

 4. [31] "Overigens de NIET gefixeerde goudprijs zodra het vrij werdt gegeven was GEEN $42,20"

  Nee, nogal wiedes. Ik heb al uitgelegd waarom die prijs van 42,20 niet de MARKTPRIJS was maar wel gerechtvaardigd voor mijn rekenvoorbeeld. Wat, niet zoals jij denkt of wilt suggereren een rekenvoorbeeld is van de performances van goud en de DJI maar van het empirisch onderbouwen van de claim dat goud de enige viable commodity money is. En niet papier en alle monetaire trucjes die je kunt uithalen, die allemaal ten koste gaan van welvaart, vooruitgang en de enige rechtvaardige orde, de marktorde.

 5. [33] leg GEEN woorden in mijn mond. Goud is eenvoudig een (duur) netaal en een commoditeit , niets meer en ook niets minder.

  Als je letterlle betaalwijzen taalkundig als geld omschrijft dan zitten wij NIET op de zelfde golflengte. Overigen het is nu bewezen dat apen voor sex BETALEN …. maar ik geloof niet dat zij inmiddels weten wat geld is …

  Goud KAN eenvoudig niet met het product danwel een coeeficient van een DYNAMISCH economische PROCESS vergeleken worden … daarvoor is goud te GEBREKKIG, inferieur en schiet tekort. Het is DEAUD metaal … … Maar JIJ mag ermee doen wat jij wilt … zoals de lieden hier die het als een ARTKEL des Libertarische GELOOF hebben aanvaard …

 6. [36] "Overigen het is nu bewezen dat apen voor sex BETALEN …. maar ik geloof niet dat zij inmiddels weten wat geld is …"

  Jij ook niet. Wel grappig dat je zelf met dit voorbeeld komt. De implicatie hiervan kun je zelf wel trekken denk ik zo. Monkey van me!

 7. [36]
  Kom nou eens een keer met onderbouwde feiten in plaats van de hele tijd broodjes aap te serveren. Hier wordt niemand wijzer van. Een academicus als jij moet daar toch wel toe in staat zijn ?

 8. Ik wacht nog altijd op een beleggingsadvies voor de komende jaren.
  Geen klatergoud of andere dingessehun. Nee,……….lekker totaal en vies lijp in de Dollar stappen zeker! Kan natuurlijk ook mijn klootballen op de roulette tafel gooien…..aber ganz und gahr nicht in scheiss Gold…….hat meine Muttie auch schon gesacht und die hatt immer recht!, deshalb…….[38]

 9. [40]
  Ik ben ook benieuwd. Serieus.
  Vermoed dat hij iets van onroerend goed gaat roepen. In Brazilië. Of Petrobras. Misschien wat goudaandelen, maar nu begeef ik me op glad ijs besef ik me ineens.

  Eén ding is zeker. De Joenaaitzesteeds krijgen flink op hun toeter de komende jaren. En daar is ook weer geld mee te verdienen natuurlijk, dat dan weer wel.

 10. Maar wat de insiders daar reeds weten en niet vertellen moeten wij allemaal maar achter zien te komen. Ze zullen de schapen allemaal al wel veilig op het droge hebben. Wat de rest van de wereld gaat doen zal ze Siberisch koud laten. Ik denk dat goud wel belangrijk is om een eventuele crisis te overleven. Maar volgens mij ben je de man als je een economische noodsituatie weet uit te buiten. Als na een giga dip de banken en geld nog wat voorstellen, zou ik persoonlijk vol in aandelen stappen. [41]

 11. [33] [34] Hockey stick: http://upload.wikimedia.org

  Even ervan uitgaande dat zo’n CPI een beetje de lading dekt (wat het natuurlij al per definitie niet doet omdat CPI prijsinflatie inhoudt en niet monetaire inflatie – de eerste bevat de tweede plus aanvullende prijsstijgingen door bijvoorbeeld een gestegen vraag of gedaald aanbod), dan zou goud ongeveer 6,5 over de kop moeten zijn gegaan sinds 1960 om een stabiele purchasing power te vertegenwoordigen. Nu ja, dat geldt zeker voor de 42,20 koers en ook voor de 100-150 koers. QED.

 12. [44] Als we dan toch gaan statistikeren, nog wat belangwekkende maar loze cijfers: http://www.meervrijheid.nl/

  "Kort gezegd is het overheidsbudget verdubbeld in slechts 13 jaar, en bedraagt het nu zes keer zoveel als in 1980 en twintig keer zoveel als in 1960."

  Toeval?

Comments are closed.