Minister Guusje denkt er over om alle gemeentelijke politieke partijen subsidie te geven.
Natuurlijk door de belastingbetaler te betalen, een andere bron heeft ze niet.Al lang geleden wezen we er op dat het dubbel immoreel is als politici belasting heffen en dan dat geld onder elkaar verdelen om propaganda voor zichzelf te maken.*)
Bovendien wordt dit geld van belastingbetalers dan ook nog besteed aan doeleinden die tegen hun eigen opvattingen zijn.

Het is al zo dat politieke partijen die in de Tweede Kamer zitten, subsidie krijgen, waarvan ze dan een deel aan hun locale afdelingen geven. Maar partijen die niet in de Kamer zitten, krijgen nog niets. Geen wonder dat die ook gaan zaniken om wat uit de ruif te krijgen!
En ook geen wonder dat voor een dergelijk voorstel een ruime meerderheid zal stemmen.

We kunnen dan ook slechts weer herhalen wat we drie jaar geleden al adviseerden:
Een stap naar een morelere, eerlijker maatschappij zou zijn het snel afschaffen van alle subsidies aan politieke partijen en aan hun gelieerde instellingen.
Maar er moet nog veel gebeuren eer we zover zijn dat we ons recht op dit gebied kunnen afdwingen.
Laten we maar beginnen met er meer mensen van te overtuigen!

7 REACTIES

 1. NL is ook een rood-humanistisch land, niet vergeten hoor; niemand mag worden overgeslagen! Alle links politiek correcte muilkorvers en rodebloedplaatjeszuigers en onze centen verslinders en over de balk gooiers en fietsenhok-pijpers, PROOST! Vooral Guus, VELE MALEN PROOST!

  Ik bid iedere dag (’t is dringend) en hoop dat er iets of iemand komt die ons uit de rode klauwen zal bevrijden! Of gaat er nu eindelijk eens een wonder gebeuren? Misschien een rijdende trein die zich aan jullie DoorenDoorRotRooien gaat vergrijpen??

  Volgende station is natuurlijk het ruimen van de grefoos, die ons met hun leugens hebben versjaggert!

 2. [1] Om van die linksefareezers af te
  komen heb ik maar één remedie,
  "Dat is helaas een Coupe".
  Andere uitwegen zie ik niet.

 3. Ja, is een optie natuurlijk, maar ze hebben de boel goed dichtgespijkerd met plichtsgetrouwe geüniformeerde volksvijanden! [2]

 4. Wilders heeft zijn partij bewust zo ingericht dat hij geen subsidie krijgt. Mag toch wel even vermeld worden.

  En Ter Dorst? Die moet gewoon wat minder zuipen, dan gaat ze misschien nog eens helder zien. Of is dat subsidieplan om zeker te stellen dat er geen gebrek aan drank is als ze zo’n gemeentelijk filiaal bezoekt?

  Dat haar hersens (voor zover aanwezig geweest) onherstelbaar zijn aangetast blijkt elke keer weer als ze haar mond opendoet (voor zover bekend nog niet in dat fietsenhok). Maar goed voor zichzelf zorgen (ten koste van anderen) blijken dit soort types wel steeds weer erg goed in te zijn. Kennelijk is een hersenbeschadiging daarvoor een voorwaarde.

 5. Hub,

  De titel verbaasde me enigszins. Zeg eens: bestaan er volgens jou dan ook eerlijkse subsidies? Ik heb het dan uiteraard niet over giften door bedrijven, particulieren of stichtingen, maar over centen die de overheid d.m.v. afpersing verkregen heeft.

 6. Hoewel Wilders zijn partij het woord vrijheid niet waardig is zal ik toch op hem stemmen (als er geen beter alternatief komt). Al is het maar omdat zijn partij tegen een groot deel (nog steeds veel te weinig..) van de subsidie’s is.

  Met iemand anders zijn portomonee spelen lijkt me ook wel leuk, vooral als je zelf de regels maakt en niet te nauw hoeft te kijken naar "efficientie".

 7. …WIJF! , De algehele opzet van een minister of aanverwant(e) is eigenlijk alleen ten doel , om als een soort stooiende Sinterklaas bekendheid te genieten , in de geschiedenisboekjes wel te verstaan. Iedereen denkt dan toch , wat een aardig mens.Alle vaderlandse bestuurders willen tenslotte wel overkomen als een soort van Herman Brood, maar dan een beetje anders. Karakter , dat is wat de mens siert, jammer dat we maar met zo weinig zijn. ALLE subsidies afschaffen,da smijn motto! leve de theocratie .DAVY KROKET

Comments are closed.