Politiek gezien is 2008 begonnen als een gekkenhuis

Respect en waardering op kunnen brengen voor de politiek in het algemeen is mij volslagen wezensvreemd en hoe meer de tijd voortschrijdt én hoe meer ik lees over de geschiedenis, hoe meer ik het gelijk in deze aan mijn kant begin te krijgen.Natuurlijk bedoel ik met politiek het hele spectrum, zowel nationaal als internationaal.

Om te beginnen mogen we vaststellen dat gedurende het jaar 2008, Libië met als groot en verlicht leider van dit stuk woestijn, ene M. Gaddaffi, Voorzitter is geworden van nota bene de Veiligheidsraad!!!!!! Hoe kun je ’t bedenken?

Nu is het al vanouds een bekend gegeven dat de beste jachtopzieners voormalige stropers zijn geweest, maar om dit nu door te trekken tot en met de wereldpolitiek en de veiligheidsraad lijkt mij een beetje te ver gaan. Een beter bewijs dat de politiek een gekkenhuis is kan men haast niet vinden.

Maar ach, sinds dat onze premier J.P. Balkenende, met nog net niet betraande ogen, onlangs een krans heeft gelegd op het graf van aartsterrorist en oprichter van de ‘Zwarte September Moordbrigade’, wijlen Yasser Arafat, moeten we nergens meer van staan te kijken.

Neem b.v. het grote Rusland en de politieke ontwikkelingen aldaar. Een voormalige K.G.B.-er die jarenlang als standplaats Dresden, in de eveneens voormalige D.D.R. heeft gehad, is nu voor een tweede termijn President van de z.g. Federale Republiek Rusland.

Is plots een fervent kerkganger geworden en gaat de grondwet in 2008 zó aanpassen dat hij tot in lengte van jaren nog kan functioneren als Premier of iets dergelijks. Trouwens als je hem zijn opwachting ziet maken in de Doema ( het Russische parlement) dan heeft hij dat zonder meer afgekeken van een of andere Tsaar uit vervlogen en donkere tijden.

In de Communistische Volksrepubliek China daar kijk je je ogen ook al helemaal uit, zeker als je de principes van vertroebelde figuren kent zoals ene Karl Marx, Lenin, Engels, Mao e.d. waarop het communisme toch grotendeels is gebaseerd. Miljoenen kleine boertjes worden van hun land en uit hun huis gejaagd. Hun huisjes worden gebuldozerd en ze kunnen heel ‘sociaal’ en proletarisch een krot gaan bewonen en zich als een soort van nieuwe lijfeigene gaan verhuren om flats en appartementen te gaan bouwen voor andersoortige ‘kameraden’ die huren en koopprijzen op kunnen brengen die zelfs ónze voorstellingen vaak te boven gaan.
Lekker bouwen onder de tonen van de ‘Internationale die zal zegevieren op aard’?

Dan de Grootvizier, annex Tia Tovenaar in het Witte Huis, die zal dit jaar wellicht gaan gebruiken om zijn naam definitief te vestigen op een nóg zwarter te maken bladzijde in de geschiedenisboekjes. Het aantal doden op zijn geweten is vooralsnog niet al te gering, maar gezien zijn hele attitude is hij nog lang niet bij het door hem gewenste aantal.
Wie weet welke rare bokkensprongen deze immer ‘God Bless You’ roepende potentaat nog gaat maken?

Zo rond de kerstdagen van 2007 dachten we nog dat “Llissibethh”u weet wel die koningin van Engeland, de pijp aan Maarten zou geven. Maar toch, na herstel van God mag weten welke aandoening gaat zij aardig, qua leeftijd, haar moeder achterna en zal ons, de wereld, zodoende bewaren voor een nog groter psychiatrisch geval op de troon. Waarvan zij, daar aan de overkant, nu nog altijd denken dat van daaruit forever “the waves” zullen heersen. Nóg even en je moet een entreekaartje kopen in Engeland om een wijk of buurt te kunnen bezichtigen waar nog slechts originele, blanke Britten woonachtig zijn.

Onze Geert Wilders zou écht gierende hartkleppen krijgen als hij eens een wandelingetje door Londen of Birmingham zou moeten maken.

Het ‘vrije en open’ Oost Europa, voor enkele jaren terug nog goed afgeschermd met prikkeldraad, muren en mijnenvelden, slooft zich uit om hun grootste exportartikel; werkelozen en andere gelukszoekers, zo massaal mogelijk te dumpen is onze contreien.

In zuidelijk Afrika zijn er intussen politieke leiders die anno 2008 nog steeds beweren dat je aids of HIV krijgt als je niet naar de plaatselijke medicijnman luistert en die Duitser in Rome, ja die met die lange jurk aan, die verbiedt nog steeds condooms, waarschijnlijk om dat het Vaticaan nog geen aandelen heeft in de rubberindustrie. Een andere plausibele reden kan ik er echt niet voor vinden.

Het jaar, nog geen week oud, en inmiddels gaan ze in Kenia het drama van de Hutsi’s en de Tutsi’s ( in Rwanda) nog eens een keer overdoen. In Zimbabwe zien we dat het enige meubilair én voorraad in de supermarkten slechts bestaat uit een lege kassa en een bordje aan de deur, voorzover ook niet gestolen, dat de zaak gesloten is. Maar de hoofdbobo, Mugabe, loopt nog steeds in een gesneden maatpak rond wat hem m.i. prachtig zou staan als hij opgebaard zou liggen in een houten geïmpregneerde kist.

In Nigeria, wat bulkt van de olie gaan de troepen onder leiding van Allah nóg harder tekeer tegen de verdeelde troepen van de concurrentie met als gevolg dat de zegeltjes van de Shell aan onze pompen nóg moeilijker te bemachtigen zijn en haast filatelistische waarde gaan vertegenwoordigen.

Noord-Afrika zoekt wanhopig het ideaal van een Eurabia te verwezenlijken en wetende dat ze al miljoenen Allah aanbiddende stamgenoten hebben weten te infiltreren in ons oude avondland. Toch zal dat ideaal wellicht een grote kans van slagen hebben met o.a. olie én Gaddaffi als stok achter de deur.

Alleen Sarkozy, die nieuwe van Frankrijk ligt niet op koers, maar die is dan ook zo on- Frans bezig om zomaar met zijn nieuwe maîtresse tijdens een staatsbezoek notabene te liggen rollebollen in een kamer dat hij daarmee de poten onder zijn eigen stoel aan het uitzagen is, maar ja, hij is dan ook een zoon van de poesta (Hongarije) en niet van “intriges en de l’amour” . Had ie toch nog wat langer op die integratiecursus moeten blijven zitten.
Maar énfin dat van de ‘amour libre’ dat snapte ie tenminste wel! Maar weet er niet op z’n Frans mee om te gaan moet u maar denken.

India, daar is het ook booming business, de grootste democratie ter wereld maakt grote furore en hebben weer wat nieuws ontdekt om hun schatkist aan te vullen.
Want je moet toch wat als je buurman ook al (gestolen) kernwapens heeft en gelukkig jij ook maar een paar meer is dan nooit weg en zoiets kost bakken met geld nietwaar?
De opkomende industrie vraagt almaar om meer grond en dát hebben ze in overvloed, alleen jammer dat er zovele honderden miljoenen kneuterboeren rondlopen in dat land.

Wel die geef je een paar rupia’s en een schop onder de kont et voíla je hebt weer zovele duizenden vierkante meters die je goed kunt verkopen aan de nieuwe melkkoeien, want die oude koeien die worden toch echt wel langzaamaan afgedankt met dank aan Krisna, Shiwa en Brahma en zo nog een paar duizend. Maar wat het met die miljoenen nieuwe ontheemden gaat worden vertelt het geschiedenisboekje van 2008 nog niet. Misschien is de religie en dan de gewapende versie ervan wellicht een uitkomst voor die kneuters.

Zuid Amerika en dan met name het Venuzuela van compañero Chivas, de president die zo graag tot na z’n pensioen ‘dienstbaar’ wil blijven aan het volk! Die zijn grootste exportartikel is naast olie ook de revolutie en gezien de ervaringen van vele revoluties in dat deel van de wereld kan het nog spannend worden daar. Want op zoiets zitten de dollartellende investeerders in het noorden van dat werelddeel nou echt niet zo te wachten.

Wie naar mijn stellige overtuiging ook danig is aangevreten aan zijn grijze massa, dat is de tijdelijke uitbater van Iran, ene M. Ahmadinejad. Onlangs sprak hij nog voor de Algemene Vergadering bij de V.N. ( Daar komen al die patiënten op gezette tijden bij elkaar om mekaar toe te juichen) Hij lichtte daar een plan toe voor het besturen van de wereld. Uiteraard met de koran als leidraad. Het moet niet gekker worden! En z’n maatje Gaddaffi wordt voorzitter van de Veiligheidsraad, maar dát wist u nu al!

En als we dan tenslotte onze blik laten richten op Europa en dan zien we dat onze eigenheid steeds meer aan diggelen geslagen wordt. Ons koningshuis, van Duitse bloed, waarvan akte, versjachert ons nog liever vandaag aan ‘Brussel’ dan morgen. En we worden ook steeds meer gezien als Europeanen en niet meer als Nederlanders, Belgen, Fransen enz.

Én we moeten in gedachte houden dat de zwakste schakel in een ketting de sterkte van de ketting bepaalt en dán kijk ik even naar die schakels zoals Bulgarije, Roemenië, Polen en nog zo een stelletje dan hou ik mijn hart vast!

De binnenlandse politiek die behandel ik graag een andere keer, want ik ben tenslotte ook nog een mens van goede wil en zal u dus bewaren voor een indigestie, want daarmee is het wel héél erg droevig gesteld. Maar dat gegeven is zeker en vast geen noviteit voor u.

Een goed 2008, desalniettemin van harte toegewenst.
————————————
Ingezonden door Silvia Videler.

9 REACTIES

 1. ‘Respect en waardering op kunnen brengen voor de politiek in het algemeen is mij volslagen wezensvreemd en hoe meer de tijd voortschrijdt én hoe meer ik lees over de geschiedenis, hoe meer ik het gelijk in deze aan mijn kant begin te krijgen.’

  Silvia je gelijk staat als een muur, nu nog een constructieve samenwerking met gelijkgezinden om in een groter verband het politieke-corrupte en zelfverheerlijkende-zooitje aan te pakken.

 2. Geloof en politiek behoren geen enkele vorm van respect te krijgen, ze dwingen zichzelf op aan de mensen. De mix van de twee verdiend niks anders dan walgende afkeuring te krijgen.

  Respect moet men verdienen maar voor irrationeel subjectivisme lijkt me dat onmogelijk.

  Dat verklaard de dwang ook..!!

 3. [1] Ik sluit me ook aan bij Peter Siebelt politieke-corrupte en zelfverheerlijkende-zooitje moet worden aangepakt.

  BV: Conditionele stemmen, accountability, en een verbod op het coalitie Kartel. En tevens een volledige scheiding van economie en staat.

  Politici moeten zich snel aanpassen aan de mensen van deze tijd die over het algemeen vermogender beter opgeleid en individualistischer zijn.

 4. Beste Silvia,
  Van harte ben ik het eens met wat je schrijft, helaas zoals een ander al zei, het is de realiteit.

 5. Mevrouw Videler, mijn welgemeende complimenten. Zullen we dan nu maar verhuizen naar bijvoorbeeld Ijsland? Lekker rustig, sauna’s te over, zuivere luchten, xchoon water, noorderlicht, weinig multiculti gedoe en ik hoor dat ze daar ook niet zo zeuren over achterlichtjes op je fiets en zo. Je mag er nog gewoon ondernemen. Niet te geloven toch? Bovendien is de taal makkelijk te leren en (niet geheel onbelangrijk) na de poolkanteling in 2012 één van de betere plekken om te vertoeven. Leuke chalets daar…

 6. Én we moeten in gedachte houden dat de zwakste schakel in een ketting de sterkte van de ketting bepaalt en dán kijk ik even naar die schakels zoals Bulgarije, Roemenië, Polen en nog zo een stelletje dan hou ik mijn hart vast!

  De allerzwakste schakels zitten volgens mij in Zuid Europa omdat die zwaar boven hun stand leven en wij daar straks de zure vruchten van plukken.
  Oost Europa heeft niks en kan alleen maar groeien en in het Westen worden gebruikt als goedkope arbeidskrachten om de vergrijzing te overbruggen.

  Voor de rest een prima stuk. Ik zat net nog eens na te denken welke politcus uit het heden of verleden in NL bij mij nou respect heeft afgedwongen. Buiten Fortuyn kom ik echt op niemand uit.
  Of je moet terug naar de tijd van Drees.

  In het buitenland kom ik dan uit op Thatcher, Reagan en Gorbatsjov.
  Heden kan ik alleen nog maar een klein beetje respect op brengen voor Poetin.

 7. Ik moet toch even zeggen dat de paus condooms wel toestaat als iemand aids heeft en getrouwd is.

Comments are closed.