Staatsecretaris Jet Bussemaker (PvdA) dreigt instellingen voor verstandelijk gehandicapten extra-tjes te onthouden als zij onvoldoende rekening houden met de wensen van de bewoners.

“Ze krijgen mogelijk geen vergunning voor een verbouwing of nieuwbouw.”

Het gaat dan in de meeste gevallen om instellingen die volledig door de belastingbetaler worden betaald.
Bovenstaande uitspraak is de zoveelste uiting van een prutsbeleid.

Als die instellingen iets niet goed doen, dan heeft de verantwoordelijke persoon er maar voor te zorgen dat het wel goed gaat. En niet te komen met vage dreigingen dat ze straks geen snoepje krijgen.
En uit onderstaand NOS bericht is op te maken dat Jet die verantwoordelijke persoon is.

——————————————————————
NOS 11 Januari 2008
Bussemaker waarschuwt instellingen

Instellingen voor verstandelijk gehandicapten die niet goed uitzoeken hoe de bewoners willen leven, kunnen mogelijk maatregelen tegemoetzien, zei staatssecretaris Bussemaker in Nova.

Ze vindt dat de woonwensen van bewoners te vaak worden genegeerd. Het beleid is dat gehandicapten zo veel mogelijk in gewone wijken wonen. Maar vooral mensen met een zware verstandelijke handicap willen liever de veiligheid van de grote instellingen.

Bussemaker wil instellingen die wensen van gehandicapten negeren bestraffen. Ze krijgen mogelijk geen vergunning voor een verbouwing of nieuwbouw.

8 REACTIES

 1. Bijna vergelijkbaar als het sluiten van Yab Yum. Ik hoorde dat de vorige eigenaar onder druk het bordeel verkocht ver beneden de werkelijke waarde.
  Degene die Yab Yum overnam kon waarschijnlijk niet worden vervolgd voor afpersing, maar Cohen kunt de hut sluiten, omdat er volgens hem criminele actieviteiten plaats vonden!?
  Justitie kan de crimineel niet vervolgen, maar Cohen wel. Vreemd spel net als in het verhaal hier boven. Niet de verantwoordelijke persoon pakken, nee iedereen de dupe laten worden door incompetentie van de overheid.
  En Cohen heft in het gemeentehuis het glas. Wat een stumper!

 2. Is wel logisch dat het precies die instellingen zijn die geheel door de belastingbetaler betaald worden. Daar is namelijk überhaupt geen incentive om aan de wensen van de klant te voldoen. Probleem blijft natuurlijk dat er geen enkel helder criterium bestaat om te beoordelen of de wensen van de klanten nu wel haalbaar zijn, aangezien de boel nog steeds door de belastingbetaler betaald wordt: inkomsten verzekerd, kosten een grote vraag. Aangezien dat heldere criterium niet bestaat (in een markt heb je winst en verlies als maatstaven) bevredigen ze in de goede zin van het woord nieteens de wensen van klanten, aangezien ze dat nergens kunnen aantonen. (Misschien wel vanuit enquêtes of iets dergelijks, maar die zijn natuurlijk vrijwel alleen positief als de instelling de zwaartekracht heeft belazerd; lees: flink veel wensen heeft vervuld die helemaal niet economisch viable waren, doch mogelijk gemaakt door de belastingbetaler die geen zegje had in de kwestie.)

 3. http://nl.wikipedia.org/wik
  http://nl.wikipedia.org/wik
  http://nl.wikipedia.org/wik

  Joden en Marokkanen in Nederland – Rachel Reedijk

  Er zijn zoveel overeenkomsten, religieus en cultureel. En toch dreigen de conflicten tussen althans een deel van de joodse en de Marokkaanse gemeenschap steeds hoger op te lopen. Diepgaand zijn de meningsverschillen over de achtergronden van bepaalde anti-joodse uitlatingen, over de ernst van de situatie en de te volgen strategie. Moeten we voorlichten of vervolgen?

  Een van de mensen die de laatste maanden nogal prominent in het nieuws kwam, is psychiater en FNZ- voorzitter Dan Cohen, lid van de LJG Amsterdam. Hij besloot naar aanleiding van diverse incidenten met Marokkaanse jongens uit Amsterdam weg te gaan. In een interview met een verslaggever van de EO voor het radioprogramma De Ochtenden vertelt hij half mei hoe zijn zoon, die met een keppel op door de buurt fietste, door een groep van twintig jonge Marokkanen werd nageroepen met ‘Joden, Joden’. Zelf werd Dan Cohen met stoeptegels bekogeld, waarvan hij aangifte deed bij de politie. Het gesprek met de verslaggever vindt plaats op locatie, in Amsterdam West. Op de bandopname is duidelijk te horen dat er op de achtergrond ‘kankerjood’ wordt geschreeuwd.

  ‘Verwerpelijk’, is de reactie van burgemeester Job Cohen in hetzelfde programma, ‘het mag absoluut niet gebeuren dat alle Joden uit Amsterdam wegtrekken’. Maar de burgemeester ligt ook zélf onder vuur. Hij zou bij wijze van spreken te vaak ‘thee drinken in de moskee’ in plaats van flink, dit is justitieel, op te treden [2]

 4. Ze krijgen mogelijk geen vergunning voor een verbouwing of nieuwbouw.
  Typisch ‘miss incompetent’ Bussemaker. Beseft ze eigenlijk wel wat ze zegt?

  Als een instelling wil (ver-)bouwen, waarschijnlijk om de bewoners beter van dienst te kunnen zijn, gaat Bussemuts dat verbieden als ze vindt dat de instelling de bewoners niet genoeg van dienst is.

  Tja…

 5. ‘T Is wel een heel slechte foto hé? Of is ze echt zo? Ik heb een aardige suggestie voor mevrouw Jet. Privatiseer de instellingen, Neem ontslag en ga iets leuks doen in Nigeria. Misschien krijgt u dan ook nog een lekker kleurtje…

 6. in dezelfde lijn van on-macht worden nu staats(betaalde) scholen beboet omdat ze hun lesuren niet gehaald hebben

 7. [5] Je neemt me de woorden uit de mond.
  Als een instelling niet goed genoeg is, maar tenminste nog een intitiatief nam om te verbouwen, gaat ze ook dit dwarsbomen. Ja, daar zijn de bewoners erg mee geholpen, natuurlijk. En ja, dat vindt de directuer heel erg natuurlijk. Ondertussen blijft ie op post als voorheen en trekt zijn salaris als voorheen. Hem treft zo’n afwijzing voor bouwvergunning niet.
  Wat een ambtenaar is het, zeg!

Comments are closed.