Ik vraag me af waar ze zich in godsnaam mee bemoeien, maar ja, met behulp van een boel belastinggeld kunnen ze proberen een rol als wereldleider te spelen.

“Ze” is in dit verband de politieke elite die zichzelf in een positie gemanoeuvreerd heeft, dat ze kunnen spelen met het belastinggeld dat ze uit de burgers afgedwongen hebben.

In het onderhavige geval gaat het over Kenia. (Ik neem aan dat iedereen weet waar het ligt, en wat precies de omstandigheden daar zijn. Anders kan Wikipedia je een stuk verder helpen).

In Kenia is het een grote troep. Verkiezingen waarvan de waarnemers zeggen dat het niet eerlijk gaat, winnaars die de uitslag betwisten, en mensen die elkaar daarna gaan vermoorden. Op dit moment al meer dan 300 doden.

Nu ontstaat een nieuwe wedstrijd tussen de EU en de USA over wie dat even gaat oplossen.
Nederland heeft daarvoor een doctorandus in de strijd gegooid: drs. Bert Koenders (PvdA), minister van Ontwikkelingssamenwerking, die in zijn leven nog nooit iets anders gedaan heeft dan politiek bedrijven. En daarom uiterst deskundig is. Zie *)

Bert is iemand van de Partij vd Arbeid. De partij die de belangen van de arbeiders behartigt. De arbeiders die hard werken om de strijd tussen Keniaanse opperhoofden te sussen en daar graag een deel van hun loon aan besteden.

Dat ik dat niet helemaal begrijp, (dat die arbeiders dat heel graag doen), ligt natuurlijk aan mij.
Ik hoop dan ook uit reacties te leren begrijpen dat we al dat geld (of nog meer) aan Bert moeten geven om die Keniaanse hoofdmannen tot elkaars vrienden te maken.
——————–
*) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

9 REACTIES

 1. Oh nee, ik ben er helemaal voor om Koenders permanent te doneren aan Kenia. Sterker nog, ik kan een heel vliegtuig vullen met dat soort lui. 🙂

 2. Wat heeft in godsnaam de rest van de wereld te maken met verkiezingen in Kenya? Zij bemoeien zich toch ook niet met onze verkiezingen!
  Tribal wars zijn zo oud als Afrika en zolang er langs chiefs en stammen wordt gekozen, is het logisch dat de verliezende partij achterdochtig is. Deze Bert heeft in Mozambique gewerkt als adviseur voor de VN. Spreekt hij Portugees en wat heeft hij bereikt in Mozambique? De economie in dit land is pas gaan bloeien met de investeringen van blanke Zimbabwese boeren en blanke Zuid Afrikanen die nu proberen plaatsen zoals Maputo en Beira weer toeristen oorden van te maken.
  Heeft onze Bert geld geleend aan deze vluchtelingen die weer opnieuw zijn begonnen? Ik denk van niet. Heeft waarschijnlijk in zijn airco-kantoor in Maputo eindeloze en waardeloze rapporten zitten schrijven waar hele bibliotheken van ministeries rond de wereld en de VN mee vol zitten.

 3. [1] Zullen we dan gewoon iedere derde ambtenaar sturen? Dat lijkt me een win-win-situatie. Iedere tweede mag ook wel, hoor.

  Dan hebben zij de ontwikkelingshulp die ze zo broodnodig hebben, gegeven door personen die blijk hebben gegeven heel goed te weten wat goed is voor een ander, met een schat aan ervaring in dienstbaarheid voor de collectiviteit. Bovendien is dat beter dan geld, dat immers altijd gestolen of verduisterd kan worden of aan zinloze zaken besteed kan worden.

  Ik zie eigenlijk geen nadelen voor wie dan ook. Natuurlijk sturen we een lading airco’s en generatoren mee.

 4. [3] Zucht. Ambtenaren doen hun werk graag en goed. Is Spark zich daar helemaal niet van bewust of heeft hij teveel met SPY gepraat?

 5. Koenders geeft geld.
  Dat geld is belasting geld.
  De ontvanger[s] moeten met dat geld Bepaalde Nederlandse producten kopen.
  De maker van die [soms overtollige] producten verkopen meer ,dus ,meer winst.
  De aandeel houder is gelukkig.
  De arbeider gaat bruto meer,netto minder verdienen.
  De ontvangers van de hulp zijn weer meer corrupt gemaakt,en armer.
  En Nederland ,dankzij mensen als Koenders blijft baas boven baas.

  Bas

 6. In augustus/ september moet ik een congres bijwonen in Kenya.
  Ik ga mij op mijn kamer van 95 m2 in het Hilton hotel verschansen!

 7. [4]
  Er zijn vast heel veel ambtenaren die heel hard werken, maar iemand die de hele dag gaten in de grond graaft en ze vervlolgens weer dicht gooit werkt ook heel hard. Of het echter heel nuttig is…

Comments are closed.