Netwerk heeft een “Kieskompas” waar je voorkeur voor Amerikaanse president kunt stemmen

Netwerk: “Welke kandidaat zou uw voorkeur hebben als president? Barack Obama, Hillary Clinton, Rudy Giuliani of Mike Huckabee? Via het Kieskompas kunt u testen welke kandidaat het beste aansluit bij uw voorkeuren.

Waarom Ron Paul en andere kandidaten niet noemen? Er zijn er die nu hoger in de peilingen staan.

29 REACTIES

 1. Typisch MSM. Heeft niks met objectieve nieuwsvoorziening te maken. En dat alles van uw belastingcenten.

 2. Het is maar een aankondiging. Ik was blij verrast dat Ron Paul in het kieskompas zelf wèl als serieuze optie voorkomt. Dat is voor een Nederland gebeuren al heel wat.

 3. Het is een mooie test! Ron Paul staat er wel degelijk bij!
  Ik kwam net dichter bij Rudy Giuliani uit als bij Ron Paul (beide staan dicht bij elkaar).
  Dat komt omdat ik niet onverdeeld gelukkig ben met Amerikaans terugtrekkisme.
  Toch zou ik Ron Paul stemmen als Amerikaan.

 4. Hij was btw vandaag op radio 1. Ik hoorde dat het nog een positief verslag was ook. Er werd hem zelfs gevraagd of hij een boodschap had voor Nederland. Hij scheen gezegd te hebben dat hij ook supporters hier heeft en dat hij hoopt dat de boodschap van indivudual liberty hier ook aanslaat. (zoiets anyway) Best verrassend van onze vrienden bij de staatsomroep.

 5. [5] Grappig! Op de ‘kieswijzer’ van de Dag, die ik eerder in de comments memoreerde kwam ik ook op Giuliani, om dezelfde reden. En eigenlijk zat ik dichter bij Ron Paul dan de Dag aangaf, omdat er wat interpretatieverschillen waren die meestal tussen verschil in ‘eens’ zijn leidden (zoals ‘mee eens’ of ‘helemaal mee eens’) en in één geval tot ‘niet mee eens’ dat m.i. ‘mee eens’ had moeten zijn.

 6. Tja stemmen,

  Het spijt mij om te zeggen beste libertariers maar..

  Democratie is als een paardenrace waarop je kunt wedden maar waarbij de te kiezen paarden in bezit zijn van de elite.

 7. [8] Hoewel ik snap wat je bedoelt vind ik het een slechte analogie. Zolang het paard waar ik op gewed heb wint zal het mij een zorg zijn wie de eigenaar is… Als de bookie maar uitbetaalt.

 8. [9] Als de bookie maar uitbetaald…

  hahaha.

  Ja als je het zo bekijkt is inderdaad een foute analogie.

  U bent wel een kapitalist in hart en nieren!

  Maar goed we zijn het er overeens dat politici in bezit zijn van de elite das al heel wat!

 9. En dan nu wat écht nieuws over Ron Paul:
  "A damning New Republic expose on Ron Paul shows the “libertarian” Republican candidate to be a racist, a homophobe and an anti-Semite. Will his diehard supporters continue to defend a man who called Martin Luther King a gay pedophile? Daniel Koffler, a former Paul sympathizer, has a compendium of the Texas congressman’s creepiest hits, pulled straight from his decades-old newsletter."
  http://pajamasmedia.com/200
  En luister vooral naar de radiouitzending van John Gibson, te vinden op:
  http://homepage.mac.com/mko

 10. [11] Ik ben er trots op Closest to Ron Paul uit the komen in the test.

  Aan laffe stille diplomatie hebben we niks in deze wereld. Een heldere analyse maken van een situatie en deze durven brengen is nog geen racisme.

  Linkse demagogen zijn het gevaar, niet….

 11. Op HotAir.com is overigens nog wat extra informatie over de racistische, homofobe en anti-semitische Ron Paul te vinden.

  Zie: http://hotair.com/archives/

  Nu blijkt nog maar eens overduidelijk dat niet alleen "The Ron Paul Movement" grotendeels uit freaks bestaat, maar dat Ron Paul zelf ook een freak is. Een soort Amerikaanse Constant Kusters, met een paleo-libertarisch vernis-laagje erover heen.

 12. Uiteraard wordt Ron Paul aangevallen met de meest smerige leugens denkbaar.
  Blijkbaar zijn ze bang voor hem.

  De massa slikt het als zoete koek.
  Het heet niet voor niets ‘massamedia’
  These-antithese: synthese.

 13. Vorige week wees die kieswijzer (site dagblad ‘Dag’) mij eenduidig richting Dr. No. (terwijl ik in NL ben weggezet als een knetterlinkse kabouter) en bleek Thompson het verst van mij verwijderd. Hmm…

  Frappant vind ik, dat de bij mij bekenden in NL (allen met een mond vol over de zo gangbare kandidaten) via deze kieswijzer steevast uitkomen op een kandidaat waar ze nog niet of nauwelijks van hebben gehoord… In de Volkskrant van 080108 trof ik ook nog een haast meewarig artikeltje aan: "Eendrachtig in het cafe voor een ‘mooi wonder’": voor de Ron Paul meet-up in Amsterdam waren wel 3 mensen komen opdagen!

  Graadmeter? Denk ik niet. De kieswijzer een graadmeter? Denk ik ook niet. Dus wat kun je ermee? Niets, denk ik, behalve misschien constateren dat hier geldende stereotypen niet meer op gaan.

 14. [13] Yeah… En anti-fascisten zijn geen fascisten. Welterusten.

 15. [15] Zo is dat. Ook Hot Air geeft aan dat TNR een zeer bedenkelijke reputatie heeft; er zijn al meer artikelen verschenen over dat blaadje.

  De fout die Hot Air hier maakt is meewaaien met de PC industrie. Er wordt niet duidelijk gesteld welke uitspraken van RP zijn en welke niet, en evenmin met welke hij het niet eens is, maar wel morele verantwoordelijkheid voor accepteert.

  Duidelijke kenmerken van een smear-campaign: men is kennelijk niet in staat concrete, verifieerbare uitspraken te doen, zodat men genoodzaakty is in vaagheden te blijven hangen.

  Ulrich hierboven zal wel vinden dat de citaten in het Pajamas Media artikel zeer concreet zijn, maar zonder context is dat bullshit. Het verwoorden van zaken die statistische feiten zijn heeft natuurlijk niets met racisme te maken, maar alles met een onaangenaam feit, dat de PC kerk natuurlijk erg onwelgevallig is. Het is ook erg frustrerend als je troeteldiertje weigert zich te gedragen volgens de beschrijvingen die je er van geeft… Vergelijk het maar met de ‘Religie van de Vrede’, die ook weigert zich vreedzaam te gedragen.

  Daniel Koffler, James Kirchick en dat soort types zijn de nuttige idioten voor de handhavers van het establishment, die gevaarlijke outsiders kunnen missen als kiespijn.

  Overigens is mijn bezorgdheid van vorige week over New Hampshire bewaarheid geworden. Live free just died.

 16. [19]
  Hieruit blijkt dat volstrekt geseculariseerde Hollanders helemaal niets begrijpen van Amerikanen voor wie het christelijk uitgangspunt nog volstrekt normaal is.

 17. [19] Welke ‘feiten’ mogen dat dan wel zijn?
  Citaten, context en weerleggende statistische gegevens graag.
  Ben benieuwd of je dat gaat lukken.

  Als het te moeilijk is mag je ook de Nederlandse criminaliteitsstatistieken citeren hoor.

  Enne: gevonden percentages nog wel even corrigeren voor percentage van de totale populatie, natuurlijk.

 18. Een pagina waarop links staan naar pdf-doumenten van de "newsletters" van Ron Paul:
  http://www.tnr.com/politics

  Aan alle Ron Paul-adepten: lees maar eens wat jullie ‘held’ schreef of wat in ieder geval in zijn naam werd geschreven.

 19. [22] En leg jij nu eens uit wat er van die uitspraken zo schandelijk is.

 20. [18]
  Zorgelijk inderdaad. Ben dan ook benieuwd of er een recount komt en zo ja wat daarvan het resultaat zou zijn.

  Over James ‘pimpleface’ Kirchick: http://www.lewrockwell.com/
  Gewoon een ordinaire sensatiezoeker op zoek naar een zielig moment van faam, inderdaad voetvolk voor de handhavers van het establishment.

  [22]
  Wat wil jij nou eigenlijk zeggen ? Is er ook nog relevante informatie, of blijf je bandbreedte van deze site verkwisten ? Denk jij nog iets wezenlijks (als je weet wat dat is; raadpleeg desnoods de Van Dale) mede te delen hebt ? Of wil je alleen maar een beetje stoken ? En zo ja, denk je dat dat enig effect heeft ?

  Het officiële verhaal van RP zelf: http://www.ronpaul2008.com/

  Als ik jou was, dan zou ik maar eens in de geschiedenis van Hillary Klingon duiken. Jij schijnt nogal goed te zijn met zoekfuncties op internet, dus zoek maar eens op Peter Paul en Clinton. Maar doe jezelf een lol en praat jezelf niet verder het graf in hier. Of ben je een SM adept ?

 21. [22]
  Lees dit ook nog eens zou ik zeggen:

  http://gays-for-ron.blogspo

  Niet schrikken hoor, ‘Gays and Lesbians for Ron Paul’..

  "But Why Should We Trust Kirchick’s Gut Instinct? Indeed, why should anyone trust him at all ever again? As I mentioned in my post last night, when I asked Kirchick weeks ago whether he actually thought Paul was a homophobe, he responded (by email):

  I don’t think Ron Paul is a homophobe; I’m just cynical and enjoy getting supporters of political candidates riled up. If you were a Giuliani guy I’d have called him a fascist. "

  Daar loop jij dus achteraan als een hondje. Geweldig. Gefeliciteerd.

 22. Wat een lange tenen toch, als er iets negatiefs wordt gemeld over Ron Paul…..

 23. Hoeveel Ron Paul-adepten hier zijn overigens ook fan van de nazi David Duke, een voormalig KKK-kopstuk? In de nieuwsbrieven van Ron Paul was men zeer over dit sujet te spreken:

  Zie: http://hotair.com/archives/… en lees de uitgebreide citaten.

 24. [16]
  Ik was een van die drie (en uiteindelijk 4) mensen. Wel een leuke avond gehad. Een amerikaanse Vietnam-vetaraan die volop verhalen had en fel tegen de oorlogen in het MO was

 25. [13]
  "de racistische, homofobe en anti-semitische Ron Paul"

  Nou en?!

  Hij is vrij om racist, homofoob en anti-semiet te zijn, zolang hij het maar niet in wetten omzet en iets zegt mij dat die kans vrij klein is.

Comments are closed.