Veel hoor ik de laatste tijd een kreet: Kijk naar wat ons verbindt, niet naar wat ons verdeelt.Er is 1 ultime bindende factor. Of je nou een gat schiet in een blanke, een neger, moslim, katholiek, pedofiel, huisvrouw, directeur, zwerver of wat voor mens dan ook, het bloed dat er uit zal vloeien is rood.
Dat zou ons te denken moeten geven dat wij in zekere mate aan elkaar gerelateerd zijn. De stelling dat wij uit een oervader en oermoeder afstammen zou je kunnen verdedigen. In de loop van de jaren echter hebben enkelen van ons zich “ontwikkeld” tot stammen en groepen die er voor kiezen om juist NIET te willen zoeken naar wat ons verbindt.
Ook dat zou men gewoon eens moeten respecteren.

Kijk eens naar wat er om u heen gebeurt. Uw en mijn belastinggeld gaat op aan allerlei hulpverleners, praatologen, therapeuten, commissies, wijkcoaches en weet ik veel meer van die geldverslindende papierpoepers. Goedwillende mensen hoor, maar wat is het resultaat? In mijn ogen neemt de straattereur alleen maar toe. Dan zou je toch eens als beleidsmaker de balans moeten opmaken? Gewoon nuchter en zakelijk vaststellen: Vanaf de nulmeting is het erger geworden. We moeten dus onze zachte aanpak loslaten en wel heel snel.

Deze uitspraak is natuurlijk geheel niet in lijn met ons aller Doekle, maar die is dan ook ernstig de weg kwijt. Om samen te bouwen heb je namelijk alle partijen nodig. Ik heb van de straatteroristen geen reactie gezien. Die hebben namelijk gewoon schijt aan Benoemen en Bouwen. Die willen Doekle of een ander op z’n bek slaan en er een gsm filmpje van maken om dat op ’t internet zetten.

Heeft u de beelden ook gezien? De ellende van de oudejaarsnacht? Wat heeft dat in vredesnaam nog te maken met feest vieren? Toch helemaal niets meer? Dit is je reinste vandalisme. En…. Het wordt gedoogd. Echt waar. Moet je eens proberen uit te leggen aan een buitenlandse zakenrelatie. Ik kan u zeggen dat je je dan schaamt om jezelf “Dutch” te noemen.

Enfin de eerste week zit er weer op, het weekend klopt op de deur, ik heb een prachtig negende kasteel van de Paus onder de kurk en zal me best vermaken. De deurbel gaat er af, de telefoon eruit. Ik plaats me lekker buiten de samenleving.
Wees een beetje vriendelijk voor elkaar….

4 REACTIES

 1. Moet je eens proberen uit te leggen aan een buitenlandse zakenrelatie. Ik kan u zeggen dat je je dan schaamt om jezelf "Dutch" te noemen.

  Ik hoef het gelukkig niet meer uitteleggen. Het ineenstorten van “mijn” Nederland maakte dat ik mijn boedeltje pakte en een beter plekje op deze wereld zocht en vond.

 2. Maar ik schaam me niet, ieder land heeft zijn bijzonderheden. En wat kunnen wij er aan doen dat we door Balk, Bos en alle andere voorgangers, die nu hoog en droog fijn ergens carrière maken, voor dom werden en worden verkocht?

  Misschien moeten we NL meer als voorbeeld land nemen. Laten zien hoe het niet moet. Maar goed, ieder land heeft zijn gebrek. Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland komen toch ook aardig vaak in het nieuws wat betreft relschoppers en problemen rond buitenlanders. En dan horen we natuurlijk niet alle ‘kleine’ en lokale feitjes en nieuwtjes.
  Maar waar je gelijk hebt is dat NL erg veel gedoogd en in de rest van de wereld bekend staat om zijn tolerantie en daar mogen we trots (kots) op zijn. Eigenlijk is onze tolerantie helemaal niet dat wat het lijkt. Het is toch meer iets van niet meer kunnen handhaven, dus moet het maar getolereerd of gedoogd worden. En dan bedoel ik niet de red-light district of de hennepsnuivers, want dat zijn dan weer DE attracties voor de buitenlanders. Moet je na gaan als die er niet meer zijn, wat hebben de toeristen dan nog te zoeken in Amsterdam? Ingezakte grachtenpanden? Rondvaartbootjes? Klompen kopen? Delfts helemaal blauw zien? Museumpje? Rellende medelanders? Leuk, maar verveelt wel snel en kan de bloody tourist volgens mij niet lang bekoren.
  http://nl.youtube.com/watch

 3. [3] Ja en dan krijgt die Cohen het ook nog voor mekaar dat YUM YAM dicht gaat, daar gaat zijn internationale toeristentrekker

Comments are closed.