Ik zag het net op 6 in t land.

Een meneer die 5 politieagenten had bedreigd loopt na 1 hele dag alweer op vrije voeten.Een agent met een heleboel gouden dingen op z’n schouders kwam vertellen dat de rechter commisaris de man had heengezonden. Nu zijn de agenten boos op de rechter commisaris.
Die boosheid begrijp ik donders goed.
Ik begrijp inmiddels ook waarom agenten de echte boeven niet meer willen oppakken. Het uitdelen van bonnen voor achterlichtjes en andere idiote vergrijpen als wildplassen, 5 kilometer te hard rijden, en zo levert de veel meer poen op.
Als je agent bent ga je je toch ook een beetje lullig voelen? Verdien je ongeveer 1700 euro netto, met de kans lekgeprikt te worden en dan loopt er zo’n crimimeneer alweer vrij rond. Als ze die crimi een kogel in het hoofd hadden gepompt zou het een enorme heisa geven. De agenten hadden helemaal correct gehandeld. Zo zei de agent met al dat goud op z’n schouders. EN weet je… Ik voelde met die man mee. Zelfs de eigen collega ambtenaeren worden genaaid door de overheid….
Wat een land. Wat een land.

12 REACTIES

 1. Clint Eastwood schijnt vrijheidsgezind te zijn. Maar zijn politiefilms worden zelden op staatstv vertoond.

  "Funny, I never thought of it as a game"

 2. [1] Oh yeah, my man Harry Callahan alias Dirty Harry.

  De scene in het voetbalstadion… onvergetelijk.

  "You tried to kill me!"
  "If I tried that your head would be splattered all over the field."

  Geeft me kippenvel elke keer als ik het zie.

  Maar eh, on-topic… Politie boos… Weet je wat? Laat de politie maar gewoon lekker doorgaan met staken. Misdaad houden ze toch niet tegen, dan kom ik liever op tijd thuis zonder een prent aan m’n reet.

 3. deze commissaris is vermoedelijk een man die van mannen houd.
  Staat er een schat van een messen steker voor je ,die moet je veroordelen,dan kan toch niet !
  hij knipoogde zelfs naar hem !
  Ik in zijn schoenen met een popje [meisje]
  van 18 jaar voor me ,knipogend ,spreek ik ook vrij.
  Nog beter ,ik zou mij vrijwillig aanbieden,om in m,n eigen tijd,als her op voeder van de misdadigster.
  Wat voor mij keep on dreaming is ,is voor deze commissaris realiteit !
  Wat een baan,op wat voor kwaliteiten word je aangenomen om op deze stoel te komen zitten ?
  Vermoedelijk ook te maken met knipogen.

  Bas

 4. [2] Ik ben ook heel erg vrijheidsgezind. Heb dan ook zo’n .44 S&W Magnum naast mijn bed liggen. (legaal overigens)
  "Make my day, punk"

 5. "Zelfs de eigen collega ambtenaeren worden genaaid door de overheid…. " Dat geldt alleen voor ambtenaren die beneden een bepaald niveau zitten (maar bij ontslag nog steeds extra hoge uitkeringen krijgen).

  Mijn favoriete quote, Dirty Harry tegen zijn chef:

  Harry Callahan: May I make a statement, McKay?
  Capt McKay: Go ahead!
  Harry Callahan: You mouthwash ain’t makin’ it.

 6. Mijn favoriete film quote;

  Wyatt Earp: What makes a man like Ringo, Doc?
  Doc Holliday: A man like Ringo has got a great big hole, right in the middle of himself. And he can never steal enough, or kill enough, or cause enough pain to fill it up. And so he walks the earth, forever seeking retribution… Wyatt Earp: For what?
  Doc Holliday: Being born.

 7. Twee zaken vielen mij aan dit bericht op:
  1. Die man kwam bij het politiebureau met het verzoek om hulp bij een huiselijke ruzie. Commentaar van de agent: ‘Dan moet u niet bij ons zijn.’ Vervolgens raakte de man compleet over zijn toeren. Niet gek als je in zo’n situatie zit. Daarbij lijkt mij voorkomen beter dan genezen. Liever even mee met die man dan later de gewonde(n) of doden ophalen, toch ?

  2. Veel verontwaardiging over het vrij laten van de dader. Daar horen we over het algemeen weinig over als het een civiele zaak betreft. Een straatrover die de volgende dag weer vrijloopt schijnt minder erg te zijn dan iemand die agenten ‘lastigvalt’ ?

 8. De politie is ook ingepakt door linkse politiek en manager-idealen.
  Baantjer beschreef 30 jaar geleden hoe het de politie steeds moeilijker werd gemaakt te handelen, vanwege het ‘feit’ dat de crimineel voornamelijk als een slachtoffer moest worden beschouwd van een kapitalistische verderfelijke bourgeois maatschappij.
  (de criminologie hield zich destijds voornamelijk bezig met te onderzoeken dat de crimineel eigenlijk geen crimineel was)
  Daarna kwamen de managers die strategie-en en doelen begonnen vast te stellen, waardoor oom agent niet meer gewoon kan doen wat zijn hand vindt om te doen. Nee, er zijn nu prioriteitenlijstjes en heel veel af te leggen papieren verantwoording.
  Plus het feit dat overheden de inkomsten uit boetes al in hun begrotingen hebben opgenomen. Die inkomsten dienen gegarandeerd te zijn.
  Kijk niet alleen naar de politie, maar kijk vooral ook naar allerlei beleidsmakende academici die zich gingen bemoeien met de Hermandad.

 9. Een kennis was in Amerika waar de agenten aldaar lachten om het infantiele beleid alhier. Daar komen ze gelijk met SWAT, en schieten veel eerder dan hier.

  Van mij mag zo’n oproerkraaier die auto’s in de brand steekt, neergeschoten worden. En zeker als een agent bedreigd wordt. De politie verdient respect voor enorme tegenwerking die ze krijgen. Van mij mogen ze veel en veel harder optreden. Natuurlijk afhankelijk van de bedreiging.
  Het is toch van de gekke dat rechtse extremisten niet mogen demonstreren, vrijheid van meningsuiting weetje wel, en die gasten in Slotervaart mogen zomaar auto’s in de brand steken. En intimideren etc etc. Als men nu niet terugknokt, geef dan maar het land over aan de toekomstige bezetters. Want dat is het doel van die heilige kruistocht.

 10. [9] Hahaha. Hard optreden? Weet je wel wat er dan gebeurt? Dan halen ze het niet meer in hun hoofd om crimineel te worden. Gevolg is dus dat de politie steeds minder te doen heeft. Met als gevolg dat er minder managers nodig zijn….en dát kan natuurlijk niet.

 11. [8]

  U heeft helemaal gelijk.

  De criminaliteit wordt in Nederland ook in stand gehouden door het veel te softe regime die we in de gevangenissen hebben. Onze gevangenissen hebben veel weg van een goedkope hotelketen met de beschikbaarheid van tv, radio, telefoon, magnetron, leeszalen, ontspanningsruimtes. Het grootste verschil met een hotel is dat je voor je verblijf in de gevangenis niet hoeft te betalen. Nog sterker: ik las een paar maanden geleden dat Mohammed B, ja ik bedoel die moordenaar, geld toe kreeg om zijn postzegels te kunnen betalen. Iedere keer als ik denk dat het in Nederland niet gekker kan worden blijk ik me toch weer vergist te hebben

  Het mag voor iedereen, met enig gezond verstand, duidelijk zijn dat onze huidige gevangenisstraffen geen enkele afschrikwekkende werking meer hebben. Veel criminelen hebben het erg naar hun zin in Nederlandse gevangenissen. Ze komen dan ook vele malen terug. Ook in het buitenland zijn onze gevangenissen vermaard. Veel buitenlandse criminelen kiezen daarom bewust ons land uit voor hun criminele activiteiten.

  Het is alleen zo jammer dat onze gevangenissen zo duur zijn voor de belasting betaler. Het kost honderden Euro’s per dag per crimineel.

 12. [10] Nee, da’s waar.
  Het aard van het beestje zullen we maar stellen. Oftewel het aloude gezegde; ‘de een zijn dood, de ander zijn brood.’

  En zo houdt je de flinterdunne scheiding tussen goed en kwaad in stand, dat weer wel.

Comments are closed.