De eerste drie primaries in de VS (Iowa, Wyoming en New Hampshire) zijn achter de rug, en niet zonder de nodige commentaren. Met name de betrouwbaarheid van het tellen van de stemmen in New Hampshire wordt betwijfeld. Sommigen verlangen van Ron Paul dat hij een hertelling aanvraagt in New Hampshire. Op zondag 12 januari heeft Ron Paul het hieronder volgende antwoord gepubliceerd.

Na zorgvuldig onderzoek heb ik besloten om geen hertelling in New Hampshire aan te vragen. Ik heb er vertrouwen in dat dat dit de juiste beslissing is.

Ik heb zorgvuldig alle argumenten voor en tegen een hertelling overwogen, waarna ik mijn campagne team heb geïnstrueerd om het niet te initiëren. Zonder de vaste overtuiging dat er sprake is van kiezersfraude, en zonder de mogelijkheid dat een hertelling de kansen op succes voor onze campagne zou hebben verhoogd, zou een hertelling uitsluitend beslag hebben gelegd op onze resources, tijd en energie ten koste van cruciale strijd elders.

We hebben zorgen over stemmersfraude zeer serieus genomen. In Iowa hebben campagne-vrijwilligers de caucuses zorgvuldig gemonitord. De campagne-staf heeft Paul-supporters in elk district gezet om het stemproces en het tellen van de stemmen te aanschouwen en te controleren. We hadden supporters die de districts-resultaten doorbelden naar onze campagne hotline, terwijl anderen zich er van verzekerden dat deze getallen ook daadwerkelijk weergegeven werden op het officiële display-bord in het Polk County Convention Center. De door onze caucus-controleurs gerapporteerde aantallen kwamen overeen met de officiële aantallen, en beide resultaten kwamen ook overeen met de interne tellingen van de campagne. In relatieve pro-Paul counties kwamen we uit op 11.5%. Dit is consistent met de algehele resultaat van 10% voor de gehele staat.

In New Hampshire, waar ik had gehoopt op een beter resultaat dan acht procent, ben ik er van overtuigd dat kiesfraude geen rol heeft gespeeld in de resultaten. Geruchten over fraude zijn onderzocht, en uiteindelijk bleken ze het gevolg te zijn van fouten in vroege media-rapportages die niet terug kwamen in de oficiële aantallen. In één opmerkelijk geval, toen een campagnestaf-medewerker iemand benaderde die op de avond van 8 januari had beweerd dat zijn stem niet was geteld, deelde deze persoon hem mee dat hij een vergissing had gemaakt en dat de volgende morgen de telfout op de website van een krant gecorrigeerd was in zowel de media en -belangrijker- in de officiële telling.

Velen hebben zich er bezorgd over getoond dat de stemmen zoals geteld door de machine 2% lager uit kwamen dan de tellingen met de hand. Het door de machine getelde stemmentotaal waren voor zowel John McCain als Mike Huckabee echter ook 2% lager. In landelijke gebieden zijn handgetelde stemmen waarschijnlijker. Resultaten verschillen bijna altijd tussen stedelijke- en landelijke gebieden.

Mijn campagnestaf en ik hebben de aantallen in New Hampshire geanaliseerd en ik ben tot de conclusie gekomen, dat het resultaat van acht procent veroorzaakt is door de hoge opkomst, en niet door kiesfraude of telfouten. Ons totale aantal stemmen van meer dan 18.000 stemmen was ruim binnen wat we geprojecteerd hadden gegeven de inzet van ons staatsbrede ‘get-out-the-vote’-programma, hetgeen aanleiding was voor mij om aan te nemen dat kiesfraude geen rol heeft gespeeld in de resultaten van de primary in de Granite State.

In zowel Iowa als New Hampshire is er genoeg om trots op te zijn. In beide staten opgeteld ben ik vereerd door meer dan 30.000 mensen die hun stem op mij hebben uitgebracht — meer dan zowel Rudy Giuliani als Fred Thompson. In afwijking van de inspanningen van vele andere kandidaten groeit onze campagne voor vrijheid en wordt ons gedachtengoed verspreid.

Nu is de tijd om onze inspanningen te verdubbelen. Onze bronnen moeten aangewend worden in de komende primaries en caucuses, en om dat zeker te stellen, zullen we, met jullie help, in elke staat waar nog gestemd moet worden ons Precinct Leaders Program invoeren.

We kunnen geen primaries en caususes winnen die al achter de rug zijn — maar wél kunnen we die, die nog komen moeten winnen. Om de Republikeinse presidentskandidaat te worden moet een kandidaat 1.191 delegates hebben. Iowa, Wyoming, en New Hampshire beslisten slechts over 32 delegates, dus er is nog een groot overblijvend deel.

Ik vraag jullie om samen met mij te focussen op de komende strijd voor vrijheid en onze Constitution.

Hoogachtend,
Ron Paul

10 REACTIES

 1. Er is wel iemand anders met een recount begonnen, namelijk iemand die van een engel te horen kreeg dat hij ging winnen. Als je onder de 5% zit, kan je gratis een recount laten doen.

 2. Sorry, zwak verhaal, om meer redenen dan ik nu tijd heb om hier aan te geven…

 3. [1] Yaaa … zeeer realistisch … wat hij wil is zoveel en zolang mogelijk centjes vangen … en niks uitgeven … Na de voorverkiezingen en de campagne (met nu reeds bekende uitkomst) … stopt Ron Paul alle "overgebleven" fondsen in een politieke stichting dat hem en zijn vrouw levenslang een annuiteitje uitbetaald voor zogenaamde door lopende "adviezen".

  Men moet al wel echt onnozel zijn om dat niet door te hebben …

  Ondertussen probeert de man eenvoudig waardeloze lootjes aan domme beroepssoldaten te verkopen die naar huis willen, zonder ook maar ooit van plan te zijn om prijzen uit te betalen …

 4. [5] Tuurlijk joh, daarom heeft ie ook nooit in zijn 10-termijnen als congreslid een staatspensioen aanvaardt en daarom geeft hij een groot deel van zijn budget terug aan de belastingbetalers. Dat is zeker allemaal onderdeel van het plan om nu zoveel mogelijk geld binnen te harken. Je begint al aardig te klinken als een complotter…

 5. [8] Misschien moet ik me ook maar eens laten behandelen… Misschien samen met al die klimaat freaks..

  Oja, jij was een ware democraat toch James..? Dat wil zeker zeggen dat eigenlijk alleen mensen zoals jij mogen stemmen en mogen demonstreren.. haha wat is het leven toch prachtig ik drink er nog eentje op..

Comments are closed.