The Louisiana GOP is reporting a second place showing for Congressman Ron Paul who was bested by John McCain. Technically, uncommited, pro-life took more delegates than anyone, but this has got to be music to the ears of Ron Paul and his supporters. Since Congressman Paul beat out Mitt Romney, I wonder if he’ll finally receive any mention from American MSM. It’s sort of sad that Russian news sources are covering the Ron Paul Revolution better than our own.

94 REACTIES

 1. 12 dagen tot Super Tuesday. Als rasoptimist denk ik toch wel dat Paul hier als derde (na Romney en McCain) uit gaat komen in de ranking. (Dat betekent 23 delegates inlopen op Huckabee.)

  De directe en indirecte effecten hiervan in de komende, zeg 1 decennium, zullen me benieuwen.

 2. [1] Bijdeweg wel grappig dat Louisiana de staat is waar Walter Block en consorten op Loyala University een libertarisch academische basis hebben gevormd de laatste decennia.

  Zelf hoop ik ooit nog eens een Oostenrijkse Economie faculteit op te zetten op een Nederlandse universiteit (met als doel natuurlijk het verspreiden van sound economic knowledge in combinatie met alle positieve gevolgen daarvan – vrijheid, eigendomsrechten, vrede. Maar aangezien ik als academicus qua salaris wel in de marge zal blijven zal ik dan wel eerst een gek moeten vinden die het een en ander zou willen sponsoren. (Ik koop natuurlijk elke maand een staatslot, want stel je voor dat je nog eens zou kunnen zeggen: "OH SWEET IRONY!")

 3. [2]

  Hallo Arend,

  Ik weet niet hoe serieus je bent over het idee om een faculteit Oostenrijkse economie op te zetten. Maar je zou het eerst op een kleinere schaal kunnen aanpakken. Zoals eerst beginnen met het doceren\bespreken van Austrian economics aan een select groepje mensen. Er zullen hiervoor op vrijspreker.nl alleen al vast aantal mensen geintreseerd zijn, waaronder ik.

  En als ik zo rond kijk is er in Nederland een chronisch tekort aan onderwijzers/hoogleraren/mentoren of beter gezegd gewoonweg mensen die iets doceren wat ook maar een beetje raakvlakken heeft met het libertarisme. Dus elke toevoeging zou een goeie zijn.

 4. Het valt mij op hoe collectivistisch én conformistisch de zogenaamd "individualistische" libertariërs op Vrijspreker.nl achter hun foute idool blijven aanlopen. Dat is toch juist het gedrag van (nationaal-)socialisten? Of zou dit dan toch een paleo-conservatieve website zijn?

  Hoe dan ook, Ron Paul heeft alweer eens een onbeduidende *kuch* overwinning *kuch* gehaald (of was hij tweede geworden?) en dat is een prestatie op zich voor zo een malloot, die denkt dat Iraanse speedboten geen gevaar voor Amerikaanse marineschepen vormen (de aanslag op de USS Cole negeerde hij voor het gemak maar even).

 5. [2]
  [3]
  Ik zou hier als student erg geinteresseerd in zijn en misschien kan ik nog wel een paar vrienden meenemen. Is dit wellicht het begin van een moderne Nederlandse versie van de groep die zich rondom von Mises in Oostenrijk en de VS vormde…? 😉

 6. [4] Als Amerikaanse marineschepen niet eens een speedbootje kunnen onderscheppen hebbie ook niks an die U.S. Navy, toch?

  En waarom mag Iran niet proberen een Amerikaans Marineschip naar de bodem te helpen?
  Heb je iets tegen militiaren die menen hun land te verdedigen?

 7. [6] Joh, laat hem. "When you are arguing with a fool, two fools are arguing."

  Individuën aller landen, verenigt u… de ironie daarvan kennen we allemaal. Dat we de ultieme verlossing van grote overheid niet van politici hoeven te verwachten is ook algemeen bekend. Ook bekend is hoe belangrijk het is dat de boodschap, de message of freedom, zichzelf verspreid. Nu is het zo dat er zowaar een politicus is opgestaan die de boodschap verspreidt, en met succes. Lui als onze Uli voelen zich daardoor waarschijnlijk op hun pik getrapt of zoiets.
  [4]
  Hey, was jou tweede keus niet ene Thompson? Als ik me een voorgaande draad op dit forum goed herinner? Hahahaha… sukkeltje 🙂

 8. [3]
  "En als ik zo rond kijk is er in Nederland een chronisch tekort aan onderwijzers/hoogleraren/mentoren of beter gezegd gewoonweg mensen die iets doceren wat ook maar een beetje raakvlakken heeft met het libertarisme. Dus elke toevoeging zou een goeie zijn."

  Ik kan het onderwijs iedereen aanraden. Het is geweldig om met jongeren te werken en met hen in discussie te gaan over politiek en economie

 9. [8] Waarom eigenlijk die voorliefde voor de Oostenrijkse school en niet de Chicago school? Beide zijn economische leer die raakvlakken hebben met de libertarische filosofie. (En beide hebben zaken die in strijd zijn met het fundament vrijheid.)

  Maar een leuk stuk is dit

  http://www.parool.nl/nation

  te downloaden op

  http://www.petervanmaanen.n

 10. [4] Ulrich/Rechtsliberaal zegt "Hoe dan ook, Ron Paul heeft alweer eens een onbeduidende *kuch* overwinning *kuch* gehaald (of was hij tweede geworden?) en dat is een prestatie op zich voor zo een malloot, die denkt dat Iraanse speedboten geen gevaar voor Amerikaanse marineschepen vormen (de aanslag op de USS Cole negeerde hij voor het gemak maar even)."

  Je zou je natuurlijk kunnen afragen wat die amerikaanse marineschepen daar ueberhaupt te zoeken hebben voor de kust van Iran, anders dan te proberen een Tonkin-achtig incident uit te lokken om zo WO3 tot stand te brengen (China zal het nooit kunnen accepteren dat Amerika ook nog eens de iraanse oliebronnen inpikt) en om zo de geplande globale staatsgreep uit te voeren. "Grosse Politik" noemen ze dat in Washington. Volgens Chalmers Johnson, luister naar http://dissentradio.com/rad…,
  besteedt Amerika 1 triljoen aan ‘defensie’ per jaar. Nummer 2 China besteedt zo’n 50 biljoen per jaar. Over Iran zullen we het helemaal maar niet hebben. Amerika besteedt meer aan oorlogsvoering dan de rest van de planeet bij elkaar. Wat zijn de intenties van een entiteit die zoveel strijdmiddelen vergaart tegen een vijand die niet bestaat? Onze judeo-fascist Ulrich, die het liefste Iran zou willen ‘nuken’, en daarmee miljoenen slachtoffers gaarne op de koop toe neemt, wil ons al dan niet libertarische Nederlanders tegelijkertijd blijven chanteren met dat eeuwige racisme-gehuil. Voor degenen die nog niet snappen dat dit kleine monstertje uit het genetisch parallel-universum komt [*], zie de bijdragen van deze fanatieke zeloot in deze draad (Rechtsliberaal dus) http://www.freeforum101.com… Het is weer interessant om te zien dat de autochtone Nederlanders met Fortuynistische achtergrond (DJS en DT71) bij het invullen van de stemwijzer uitkomen op Ron Paul. Die Bram (echte naam Abraham v. T.) komt uiteraard niet uit op RP. Dat doen mensen die Abraham heten nooit. Bram is een WAO-er, die ooit voor de SP (!) in de gemeenteraad zat (Haarlem) en is heeeele dikke maatjes met ACP en zaten jarenlang op dezelfde fora. Hoe komt dat toch dat een WAO-er zulke dikke maatjes is met zo’n well-to-do meneertje uit Amerika? Het antwoord ligt natuurlijk in de ethnische verwantschap. Het wordt de hoogste tijd dat de libertariers beginnen te begrijpen uit welke hoek de aanvallen op Ron Paul komen. Ron Paul is in grote lijnen voor Amerika wat Fortuyn was voor Nederland (small government, grenzen sluiten, no foreign entanglements en niet echt rascistisch) en hij wordt door exact dezelfde mensen gedemoniseerd. En als hij niet oppast wordt hij door exact dezelfde mensen omgelegd. Ron Paul is de laatste kans van (blank) Amerika om de constitutionele republiek te herstellen en om niet weg te zakken in een neo-Sovjet-moeras. Figuren als Ulrich zullen alles doen om Ron Paul in de weg te staan ten einde zo’n poel van ellende tot stand te brengen waarin zij dan de absolute baas zullen zijn, nog meer dan nu al het geval is. En tot slot: aardig en beleefd zijn is niet langer een deugd maar een zwakte. Het is oorlog.

  [*] – zie ook deze draad: http://www.freeforum101.com… helemaal onderin post Rechtsliberaal 3 links naar ‘leuke filmpjes’ van Jerry Seinfeld, Jodi Miller en Woody Allen, alle drie afkomstig uit hetzelfde genetische parallel universum als Rechtsliberaal. Dat voor wie nog twijfel heeft over de ethnische affilaties van Ulrich/Rechtsliberaal.

 11. [10]

  Die schepen patrouilleren daar om Israël te beschermen tegen een Iraanse aanval. Bescherming van Israël behoort nou eenmaal tot de hoofdtaken van de Amerikaanse overheid. Een echte libertariër kan daar toch niks op tegen hebben, want deze acties zijn bedoeld om geweldsinitiatie tegen te gaan. Of hoop je stiekem op de val van het joodse volk?

 12. [11] "Die schepen patrouilleren daar om Israël te beschermen tegen een Iraanse aanval."
  —–
  Iraanse aanval op Israel ? Hoe dan ? Bovenhands met koeienkeutels over Irak en Jordanie heen Israel bestoken ?
  —–
  "Bescherming van Israël behoort nou eenmaal tot de hoofdtaken van de Amerikaanse overheid."
  —–
  Wat krijgen we nu ? De hoofdtaak van de amerikaanse overheid is het verdedigen van de belangen van de Amerikanen.
  —–
  "Een echte libertariër kan daar toch niks op tegen hebben, want deze acties zijn bedoeld om geweldsinitiatie tegen te gaan."
  —–
  Ik heb grote sympathie voor libertarische beginselen maar zie ook de groet zwakte ervan, nmlk het idee als zouden libertariers geen collectieve belangen hebben. Die heben ze wel degelijk. Zo hebben libertariers er geen enkel belang bij om het land vol te laten stromen met moslims.
  Om je vraag te beantwoorden. Israel kan Iran in 5 minuten vernietigen. Het idee dat Iran iets tegen Israel kan uitrichten is belachelijk. Het enige wat Iran en de rest van de moslim-wereld terecht doet is om verbale druk uit te oefenen op Israel om zich in te schikken en een gedeelte van het gestolen land aan de Palestijnen terug te geven. Oslo.
  —–
  "Of hoop je stiekem op de val van het joodse volk?"
  —–
  Zolang jouw volk 24 uur per dag bezig is met het multicultureel ruineren van mijn volk (het nederlandse) en de rest van het westen dan zal het mij mijn reet roesten.
  Uhh, laat ik het anders formuleren. Ik hoop dat jullie, incl Job Cohen en Richard Pearl en Paul Wolfowitz en hoe die Wolga-Bulgaren verder nog mogen heten nog een hele fijne tijd gaan beleven als normaal niet-verstrooid volk in Israel dat broederlijk wordt gedeeld met de oorspronkelijke bewoners, de Palestijnen. Zo goed ?
  mbv ‘inurl:vrijspreker jozias’ stel ik vast dat jozias een ‘nieuwe’ is. Uit de emotionele lading maak ik op dat hij waaschijnlijk een van de bende van 6 is.

 13. Nederlandse Ron Paul FANATEN ten voeten uit …

  "" … On August 15, 1945, Japan surrendered unconditionally to the Allied Powers, thus concluding World War II. Given such a solid fact, it seems strange that a large number of Japanese refused to believe that Japan had been defeated even a decade after it had happened. These Japanese were not cut off from the outside world and lacking all access to information, like those few former Japanese soldiers left behind and hiding in the jungles of the Philippines and Guam. They had even seen the photograph of the signing of Japan’s surrender on the U.S.S. Missouri. Yet, nothing convinced them. They believed in Japan’s victory so doggedly they looked with suspicion at what was normally considered a piece of hard evidence of Japan’s defeat and interpreted it as an image fabricated by the United States. These believers in Japan’s victory were Japanese immigrants in Brazil, who came to be called the kachigumi (victory faction). …""

  http://www.jpri.org/publica

 14. [13] ACP probeert ons waarschijnlijk duidelijk te maken dat wij blanken (want Ron Paul is inderdaad de laatste oprisping van het fatsoenlijke blanke Amerika) de strijd al verloren hebben. Je chuzpa en eerlijkheid zijn grenzenloos ACP. Juich alleen niet te vroeg. Jullie zijn sinds jullie Amerika verovert hebben Rusland kwijtgeraakt. En China is een hele zware brok. Vertil je niet! Zoals Buchanan terecht opmerkt: Americans are lousy imperialists. Alles korte termijnwerk. En met het internet hadden jullie 100 jaar geleden natuurlijk ook niet gerekend.

 15. @ ACP

  Ha ha, hilarisch. Inderdaad Ron Paul-fanaten ten voeten uit.

 16. [15] Nou, zelfs Ulrich haakt in bij ACP. Jullie zijn wel heel zeker van je zaak! Wanneer gaat de moord op Iran beginnen Kaganovich, eh ik bedoel Ulrich ?

 17. Het is de taak van fascisten als Jozias en James Ulrich om de waarheid te verdraaien en mensen een schuldgevoel aan te praten. Ik woon in Louisiana en zie dat hier en in een andere Amerikaanse plaatsen de mensen tuig zoals hen zat zijn. Zelfs de gehersenspoelde christenen die Israel normaal gesproken verdedigen beginnen wakker te worden. De regeringen van Israel en de VS regeringen moeten zich als werkelijke nazi’s gaan gedragen om de bevolking aan hun kant terug te krijgen. Hopelijk zullen blanken, zwarten, moslims en echte joden zich op een dag verenigen en de fascisten hard aanpakken. [11]

 18. [17] [obelix-mode]Hey Jack, ze zijn van mij. Ik zag ze het eerst! Het zijn mijn ‘Romeinen’. Gun me nou mijn verzetje…[/obelix-mode]

  :-))

 19. Ondertussen krijgt Ulrich/Rechtsliberaal bij de echte Fortuynisten geen poot aan de grond: http://www.freeforum101.com

  Hij heeft al die tijd voor niets zitten werken. En nu is dat Lux et Libertas ook al ontmaskerd als een futiele poging om een slap aftreksel van de Forward of de Weakly Standard op te zetten. Arme fanatieke Ulrich/Rechtsliberaal. Onze eigen forum Job Cohen, altijd op zoek naar de Hitler van de week. En nu had hij hem gevonden in de persoon van de brave Ron Paul. You’re a sucker pall…
  Maar ga vooral zo door, en maak je maar kwetsbaar voor overexposure zodat misschien mijn eigen suffe landgenoten ook eindelijk eens gaan beseffen door welke vrachtwagen ze geraakt zijn.

 20. [19]
  Rechtsliberaal is dus feitelijk een lutser , net als de neo-cons. Alleen weet hij het nog niet, de stumpert.

 21. [13]
  Ach,

  germen roding blijft zieken, nu weer onder een Joodse naam.

  Triest geval, of niet soms.

 22. [3] [5] Wie weet! Het opzetten bedoelde ik meer in de zin van opzetten, niet zozeer uitvoeren/doceren.

  Als ik al die weg wil opgaan liggen leerstoelen nog zo’n 10 jaar weg voor mij. Maar voor beperkte resources kun je als universiteitsstudent altijd met een groep een studievereniging opzetten, al dan niet onder de vlag van een bestaande vereniging. Zo’n vereniging kan dan kosteloos gebruik maken van faciliteiten van de universiteit (vergaderruimtes etc.).

  Afgezien van (extreem)links in Amsterdam bestaan zulke verenigingen op het liberale vlak niet (AFAIK).

  Vanuit zo’n vereniging en als studentrepresentatie in de universiteitsraad kun je ook lobbyen voor cursus-inhoud, als is het maar een normaal History of Economic Thought course (dat Menger en Böhm-Bawerk behandelt). De volgende stap is academici over laten komen (maar dat gaat natuurlijk wel ver) – Guido Hülsmann (http://www.guidohulsmann.com/) zit bv. gewoon in Frankrijk.

  Geïnteresseerden in Oostenrijke economie beginnen het beste met de full-course seminars op mp3: http://www.mises.org/media….

  Met name "Fundamentals of Economic Analysis: A Causal-Realist Approach", "Austrian School of Economics: Revisionist History and Contemporary Theory", en "Radical Austrianism, Radical Libertarianism: A Steven Berger Seminar" zijn erg leerzaam. Als je deze seminars kan dromen dan ben je al goed op weg om de diepgaandere journal-artikelen te kunnen vatten.

 23. Het is altijd weer leuk om de reacties op deze website te lezen. Nu begint alweer iemand over "een Joodse naam". Nee, zo een naam is op Vrijspreker.nl – net als op Stormfront.org – meteen verdacht. Daar zouden volgens de aluminiumhoedjes op deze website weleens de illuminati achter kunnen zitten. Wat een paranoïde losers zeg.

 24. [23] Yup, dat heet Freedom of speech…

  "I may disagree with everything you say, but I will defend to the death your right to say it."

 25. [23]
  "Nu begint alweer iemand over "een Joodse naam"."

  Leer eens lezen, sukkel.

  D.(ov?) Zakheim is een Joodse naam.

  Stormfront, Zundelsite of Lux et Libertas.
  Alleen in naam zijn ze anders.

 26. [25] Oei, ruzie in de kibbutz.

  Maar Ulrich heeft inderdaad niet goed gelezen. Het was Jetze die over een joodse naam begon. En Jetze kan dat rustig doen zonder angst te hoeven hebben van antisemitisme te worden beschuldigd.

  Het is inderdaad Dov, Dov Zakheim. Mijn voorouders zijn ooit weggekropen uit de schtetls van Oosteuropa en naar Amerika gegaan om daar verder te parasiteren. Ik was degene die 9/11 op poten heeft gezet en ruim 1 triljoen dollar heeft overgesluisd naar het beloofde land: http://judicial-inc.biz/Dov

  Daarnaast ben ik een liefhebber van postduiven en sigarenbandjes verzamelen.

 27. [27]
  [28]

  Nja, wie begon er over stomfront?

  Ook moeite met lezen dus, lutsers.

  Als een Jood iets over Joden zegt dan moet dat wel waar zijn volgens Zak(heim)nietwaar?

  Flikker op man, jouw nick deugd niet, je bent gewoon een doortrapte antisemiet.

 28. [29] "Nja, wie begon er over stomfront?"

  Ik zou toch zweren dat Ulli daar over begon.

  "Flikker op man, jouw nick deugd niet, je bent gewoon een doortrapte antisemiet."

  Oh dat had je nu eindelijk toch wel wel begrepen van die nick… a tad slow, maar goed, die 115 is ook maar een gemiddelde met uitschieters naar boven… en dus ook naar onderen in dit geval.

  Wat is dat ook al weer, een antisemiet? Oh ja, iemand waaraan de betreffende Jood die met het epithet ‘antisemiet’ slingert, een hekel heeft.

  Ik snap heel goed waarom jullie zo kwaad zijn op mij. Dank zij mijn optreden is jullie spelletje doorzien. Ik heb degenen die hier als een blok tegen Ron Paul propaganda stonden te maken ontmaskert door een link te leggen tussen de propagandisten en hun ethniciteit. En daarmee is de effectiviteit van jullie propaganda gedecimeerd. En dat vinden jullie natuurlijk niet zo leuk, dat zo’n stomme goyim als Zakheim dat niet alleen door heeft maar het ook nog openlijk zegt. Maar ga jij maar lekker door met demoniseren (‘antisemiet’); wij leven in het post-Fortuyn tijdperk en Fortuynisten zijn sinds de moord heel erg allergisch geworden tegen demoniseerders zoals jij.

  Vraagje, aangezien jij uiteraard goede connecties hebt met neocon-central… wanneer gaan jullie de moord op Iran met honderduizenden onvermijdeljke doden uitvoeren, stelletje judeo-fascisten?

Comments are closed.