Morgen, donderdag, zijn er in de Amerikaanse staat IOWA de eerste primaries. Libertariërs zitten in spanning over het aantal stemmen dat Ron Paul gaat krijgen voor de nominatie van Republikeins Kandidaat.

Het is op dit moment niet bekend hoeveel geld de campagne Ron Paul er in stopt, maar op dit moment kost elke stem in IOWA meer dan $ 200.-

De New York Post schrijft dat de gezamenlijke campagnes zeker 50 miljoen dollar besteden om de gunst van de kiezers te lokken.

Alleen al Hillary Clinton en Mit Romney besteden ieder 7 miljoen alleen al aan TV-advertenties. Met de 16 miljoen die alle andere kandidaten er tegen aan gooien, wordt dit voor TV al 30 miljoen.

Tel daarbij de kosten van telefoonbenaderingen en krantenadvertenties en aanplakborden en stafkosten, dan kom je minimaal op die 50 miljoen. Voor een totaal van 250.000 stemmen.

En dan is IOWA niet eens een van de belangrijkste of grootste staten!

————————————
www.nypost.com/seven/010220…

9 REACTIES

  1. Ben wel benieuwd wat Paul gaat doen. Hij heeft toch veel geld gekregen.

  2. Als Ron Paul bijna geen aanhang heeft onder de (veelal?) christelijk-conservatieve republikeinse leden, gaat hij dan als onafhankelijke kandidaat meedoen? Want zijn er echt aanhangers van hem lid van de Republikeinse Partij…?

  3. Nee, volgens mij heeft hij geen geld gekregen. Hem is geld gedoneerd om daarmee zijn campagne te financieren, Of hij werkelijk geld gekregen heeft? [1]

  4. [3] Wat is het verschil? Denk je dat hij geld dat hij onverhoopt overhoud (omdat hij bijvoorbeeld nog wat wilde sparen voor de echte verkiezingen) gaat terug geven? Ik heb meerdere spotjes gezien waar ze het aan hem vragen en hij zegt ‘dat daar aan gewerkt wordt’. Tot nog toe zijn veel acties vanuit steungroepen gekomen. Maar ik heb er als Nederlander natuurlijk ook geen goed zicht op.

  5. Nee, maar als het om geld gaat, willen mensen volgens mij toch wel duidelijkheid.
    Het was ook niet een heel belangrijke reactie van mij, maar ik wilde laten zien hoe snel mensen verkeerde conclusies kunnen trekken en hoe men op een simpele manier iemand in een kwaad daglicht kan stellen.

  6. Jammer dat je je stem noet gewoon kunt verkopen voor 200 euro. Dat lijkt me een veel praktschere manier van omkoperij.

  7. [8] Het kopen van stemmen is in vele landen gebruikelijk, zelfs in landen die nauw met Nederland verbonden zijn.

Comments are closed.