Fox heeft steeds geprobeerd Paul uit te sluiten voor bekende televisie debatten, maar kan er nu kennelijk niet meer onder uit.
Als extra, of vervanging, is er ook een zeer goed interview met Ron Paul beschikbaar. Zie hieronder.

January 09, 2008
Ron Paul Confirmed for Thursday’s Fox News Debate
Posted by Eric A. Garris at January 9, 2008 11:22 PM
South Carolina Republican Party officials confirmed today that Ron Paul will participate in the next debate to be broadcast by Fox News this Thursday.
The rules for this debate were that candidates had to poll 5% in New Hampshire or be polling 5% nationally. Paul, Giuliani, Huckabee, McCain, and Romney were the top 5 in New Hampshire. Fred Thompson qualifies because he is still polling over 5% nationally.
Ron Paul was excluded from last Sunday’s GOP debate, resulting in massive protests and the eventual withdrawal of the New Hampshire GOP as co-sponsor.
==================================

January 09, 2008
A Great Interview: Ron Paul Talks to Bill Steigerwald
Posted by Daniel McCarthy at January 9, 2008 12:05 PM
The Pittsburgh Herald-Tribune’s Bill Steigerwald is one of the most dedicated constitutionalist conservative/libertarian writers around, and his new interview with Ron Paul is a terrific, succinct presentation of Paul’s philosophy and platform.

A taste:
Q: Do Republican voters really want someone like you – someone who really wants to cut the size and power of government and maximize individual freedoms?
A: I don’t think all Republicans do, because they keep electing the wrong kind. But I think the grassroots – those who go to conventions and those who write the platforms – do. I was just studying the Iowa state Republican platform, and, boy, it’s hardcore. And Texas has a platform that’s really hardcore. But they are not the money people. The money people in the Republican Party come from the drug industry and the military industrial complex.
So yes, that’s our competition and they have a lot of money and a lot of clout and frequently they own media outlets, too. It’s a struggle, but I am convinced we are on the right side of the issue and we are also in an era where something has to be done, because more and more people every day are starting to realize that we can’t continue to just expand our entitlement system and never draw back from our foreign commitments and think that we can have a viable currency and a viable economy. I think it’s becoming quite clear that our economy is suffering from this

37 REACTIES

 1. Eens kijken of ze het aandurven om door te vragen over die brieven. Of zou dat juist de aanleiding zijn om hem te vragen ? En voor RP om niet te weigeren ?

  Hopenlijk wordt het beter dan die andere zogenaamde ‘debatten’ die niet veel meer waren dan voorgekauwde toneelstukjes waarin RP niet aan het woord kwam.

 2. Er begint steeds meer nieuws uit te lekken over de New Hampshire stemfraude…

  Diebold Voting Machine Contractor Executive Has Criminal Background!
  http://infowars.net/article

  Media Struggles To Whitewash Clinton Vote Fraud Suspicions

  http://www.prisonplanet.com

  Laten we hopen dat de fraude onderzocht gaat worden, want dit is toch niet normaal?!

 3. [2] Niet normaal? Ik zou verbaasd zijn als het Niet het geval is.

  Het eerste bewijs van stemfraude stamt uit +-400 BC ….. Athene… je weet wel, de bakermat 😉

  Als er belangen zijn en veul centjes….. is den mens tot alles in staat.
  Altijd en overal, heel simpel.

 4. Hoe zit het eigenlijk met de voorraad aluminium-folie bij de Ron Paul-adepten op Vrijspreker.nl? Conspiracy-delusions schijnen erg vaak voor te komen bij dat soort gasten. Ik zag vandaag nog een YouTube-filmpje van een Amerikaanse Ron Paulian, die wel erg onnozele complotdenkbeelden verkondigde. Even later haalde hij het filmpje (uit schaamte?) van YouTube (ik kan het althans niet meer vinden). En schaamte is al heel wat voor Ron Paul-adepten, gezien Ron Pauls racistische nieuwsbrieven en zijn halfhartige distantiëringen van bruine lieden als David Duke en Don Black.

 5. [4] [4] James, je suggereert heel interessante dingen.
  Ik denk dar heel veel Vrijspreker-lezers graag de feiten met bewijzen zouden horen.
  Zou jij ons daar aan kunnen/willen helpen?

 6. @ Hub

  Voila:
  http://www.luxetlibertas.co

  Links naar de betreffende ‘newsletters’ staan op: http://www.tnr.com/politics

  (al lijkt de website van The New Republic tijdelijk off-line te zijn; wellicht een actie van Ron Paulians?)

  Citaten uit de betreffende ‘newsletters’ staan overigens ook op:
  http://pajamasmedia.com/200

  En nu maar hopen op het zelfreinigend vermogen van de Ron Paul-adepten hier en elders (bijvoorbeeld op MeerVrijheid), want de Ron Paul-verering doet het libertarisme in Nederland weinig goeds.

 7. [6] "want de Ron Paul-verering doet het libertarisme in Nederland weinig goeds."

  Welk libertarisme? Niet om allerlei zeer prijzenswaardige activiteiten in Nederland af te vallen, maar Ron Paul in de US of A die als uitgesproken libertariër runt als Republikeinse presidentskandidaat is toch wel even van een ander level. Al is het alleen maar om de schaal en de exposure.

  Ik hoor je wel weer als er een libertariër wordt afgebrand in de Vrij Nederland, want daar hebben we het effectief over. dat neemt ook niemand serieus. En echt inhoudelijk ingaan op het artikel in The New Republic lijkt me zeer overbodig, aangezien er inhoudelijks helemaal niet zoveel instaat om zeer geschokt over te zijn m.i..

  Je stond zeker ook vooraan om Bart Croughs af te vallen toen hij zijn strategie tentoonspreide over hoe je vrije onveilige seks kon hebben zonder aids op te lopen?

 8. [6] Sorry, nog niet tijd gehad om alles te lezen.

  FEIT is dat je dus wijst op newsletters van 18 en 38 jaar geleden.

  Jeetje wat kan er in die tijd allemaal gebeurd zijn.

  Heb je ook punten van de laatste 5 jaar?
  lijkt me interessanter en harder.

 9. [6] Demagoog, haatzaaier, racist, subjectivist…. met je storm in een glas water.

  Als je iemand iets negatiefs over minderheid zegt is het Racisme, wordt ie beroofd en vermoord door een minderheid dan is er niks aan de hand…. Het zijn observaties van Ron Paul en veel onrecht aan de waarheid doen ze niet. (wel aan de zaak van de subjectivisten)

 10. Allemaal minder schokkend dan het verleden van ene voormalige GL leider hier in Nederland. Hij kon in direct verband worden gebracht met een regime verantwoordelijk voor massaslachtingen van miljoenen individuen (was al bekend toen) en daarvan heeft hij nooit afstand genomen (doet Ron Paul nu wel), of kritische vragen beantwoord (Zal Ron Paul ook doen).

  Paul wordt, denk ik voldoende gestraft voor deze newsletter, want het kost hem wel wat stemmen denk ik.

  Een aantal anti-Paul fanaten, doet net of iedereen hier helemaal weg is van PAUL. Ik heb die indruk niet. Ik vind het gewoon heel amusant om Paul in de debatten te zien tussen die echte idioten kandidaten. Het is ook prachtig dat klassieke ideeen opnieuw onder de aandacht worden gebracht en weerklank vinden. Maar niet meer dan dat.

  Niemand denkt dat hij echt wint, al is het niet uit te sluiten.. en als hij echt wint zullen de meeste libertariërs ook teleurgesteld raken. Veel mensen raken ieder geval geïnteresseerd in de ideeen van de vrij markt en individuele vrijheid en verantwoordelijkheid. En al vinden sommige libertariërs hem niet goed genoeg, hij zorgt ervoor dat vele weer de boeken induiken en zelf veel leren over het libertarisme en klassiek liberalisme, dus uiteindelijk zal de balans positief zijn.

 11. [10] "en als hij echt wint zullen de meeste libertariërs ook teleurgesteld raken"

  Ja en nee. Zij die in Utopia leven en verwachten dat RP wel eventje een eeuw ellende zal rechttrekken ongetwijfeld wel. Zij die denken dat RP Amerika een stukje rivchting Constitutie kan brengen en zaken als de Patriot Act weer intrekken mogelijk niet. Realistisch gezien is 4 jaar niet heel lang. Je kunt een aantal zaken op de rails zetten, maar ook een aantal zaken niet. Belangrijk is om in die 4 jaar draagvlak te creëren voor wat je wel op de rails kunt zetten, anders wordt dat daarna net zo gemakkelijk weer uitgewist.

  Je kunt de huidige Amerikaanse situatie niet binnen 4 jaar omzetten naar een volledig constitutionele, deels vanwege de autonomie van de deelstaten, maar ook vanwege het feit dat je de economie dan volledig ontwricht. Daar is gewoon tijd voor nodig. Met kweken van draagvlak kweek je continuïteit voor je koers.

 12. @ Arend
  Dat The New Republic een links blad is weet ik ook wel. Maar dat is toch geen geldig argument? Het artikel van dat blad is goed onderbouwd en men heeft zelfs volledige ‘newsletters’ van Ron Paul als pdf-documenten op de website gezet.
  @ Hub
  Of het nou oude newsletters zijn of niet, maakt vrij weinig uit. Bovendien zijn alleen de oudste newsletters 30 jaar oud (er zijn veel recentere newsletters).
  @ elpiojo
  Heb jij de newsletters wel gelezen? Die zijn niet alleen politiek-incorrect, maar soms wel degelijk racistisch.
  @ Hans
  Er is gelukkig ook het een en ander over het ‘Pol Pot-verleden’ van Paul Rosenmoller op het web gepubliceerd. Zijn biografie inderdaad minstens zo erg.

 13. Voor degenen die willen kijken maar geen satelliet hebben.

  Download de TVU Player: http://pages.tvunetworks.co

  Installeer het progje, start het, zoek Fox News en voila. U kunt het debat op een live stream bekijken.

 14. Voor degenen die willen kijken maar geen satelliet hebben.

  Download de TVU Player: http://pages.tvunetworks.co

  Installeer het progje, start het, zoek Fox News en voila. U kunt het debat op een live stream bekijken.

 15. [14] Nee, niet minstens zo erg, dat lijkt me een andere categorie. Daarnaast heeft niemand Ron Paul ooit racistische taal horen uitspreken.. Zie zijn commentaar op CNN van vanavond (via LewRockwell.com of youtube).

 16. Ik heb zojuist het volgende bericht naar Charles Johnson van little green footballs gestuurd en wellicht is dat bericht ook wel interessant voor de lezers van Vrijspreker.nl:
  ___

  Dear Charles,

  the racist crackpot Ron Paul was on CNN, and while trying to defend himself against the accusations of racism, he actually made new racist remarks, suggesting blacks are drug-addicks.

  You can find two video’s of the CNN-interview here (posted by a Ron Paulian):
  http://www.youtube.com/watc
  http://www.youtube.com/watc

  Regards,

  a dutch lgf-fan, editor of http://www.luxetlibertas.com
  ___

  En daarmee heb ik tevens gereageerd op Hans. Ron Paul praat, hoe subtiel ook, wel degelijk racistisch.

 17. [18] En wederom worden de campagnes gedomineerd door complete bullshit issues.

  Oooohhh, Ron Paul heeft 30 jaar geleden iets gezegd wat als je het op een bepaalde manier opvat wel eens rascistisch over zou kunnen komen op bepaalde allochtone bevolkingsgroepen.

  Als dit hem diskwalificeerd als geloofwaardige kandidaat is de rest van het zooitje een stelletje vleesgeworden Satans. Onderzoek voor de gein eens dat dubieuze Vietnam verleden van McCain, sponsors van Clinton, of de capriolen van ‘Tax Hike Mike Huckabee’ en Mr. 9/11 dragqueen Giuliani.

  In de woorden van Hans Teeuwen: "Wat iemand als een belediging opvat kan evengoed een waarheid zijn die hij liever niet wil horen." Opzouten met dat politiek correcte gedoe.

  De hele ironie van dat rascisme gedoe is ook dat rascisme pas werkelijk verdwijnt wanneer niemand er meer een issue van maakt, hence, Ron Paul vindt al die negers maar niks en niemand maalt erom omdat het gewoon een persoonlijke opvatting is die totaal niet terzake doet.

 18. [18] Enne… nog een ding:

  "the racist crackpot Ron Paul was on CNN, and while trying to defend himself against the accusations of racism, he actually made new racist remarks, suggesting blacks are drug-addicks."

  Punt 1) Nee, hij heeft niet impliciet beweerd dat zwarten drugsverslaafden zijn… hij zei: 14% van zwarten zijn drugsverslaafd… dit is een statistiek geen generalistie, TERWIJL… 67% van de gevangenen in de VS zwarten zijn… oftewel er vind een ware crackdown plaats op zwarte drugsgebruikers. Leer alsjeblieft luisteren.

  Punt 2) Het is drug addiCTS, niet addicks… leer spellen.

  Punt 3) Krijg de @#$%*, beetje berichtje sturen Charles Johnson… the crackpot Ron Paul… met een grote zelfvoldane glimlach op je gezicht toen je op SEND klikte of niet?

 19. [18]
  Jij ziet spoken, beste James..

  Feitenkennis is inderdaad niet je sterkste punt, zoals elders al werd gemeld. En dat geldt ook voor het interpreteren van video-clips.

  Doet me denken aan de mensen die grammofoons achterstevoren draaiden om aan te tonen dat er duivelsberichten in zaten.

  Crackpots.

 20. [14] Het was ook niet mijn bedoeling het als argument te presenteren. Eerder als een voorbeeld van de (mogelijke) retorische krachten die er spelen in het ideologische belangenveld (links, conservatief) geuit en met gebruik van de media. In theorie dus niet echt te gebruiken als argument. In de praktijk, de empirische bewijslast, neigt natuurlijk wel in die richting.

  Dit alles natuurlijk niet om je af te leiden van de ‘inhoud’. Die mijns inziens niet zo schokkend is, daarom ook verwijzende naar het Bart Croughs voorbeeld.

 21. En even algemeen: Obama zegt zelfs dat de multiculti kaders moeten worden afgebroken en dat "zwarte" gezinnen minder kinderen moeten krijgen. Dat immigranten zich niet als slachtoffer moeten opstellen maar ten volle gebruik maken van de kansen die de amerikaanse samenleving en economie hen biedt. Vindt je dat dan ook racistisch James?

  (Jammer overigens dat de man een compleet achterlijk economisch en verzorgingsstaatprogramma wil gaan uitvoeren.)

 22. Het debat maakte een ding duidelijk.. Ron Paul maakt mij duidelijk dat ik ieder geval geen van de andere kandidaten mijn waardering kan krijgen.

 23. [26] TSJAH … sommigen weten ook heel wat "informatie" te peuren uit het feit dat een schilderijtje scheef hangt … Of niet sosm?

 24. [25] Ah George Soros doet ook mee met Obama. Onder Obama dus een World Federal Reserve – zoals Soros graag ziet. Rothbard voorspelde het al in "What has government done to our money?"

 25. [28] Ik heb dat debat in Charleston (SC) nog es afgespeeld. En terloops opgemerkt dat Ron Paul af en toe met een hooog (fur-speck-en-bohnen) stemmetje probeerde mee te doen. Vooral toen Thompson begon over Reaganisme en Huckabee daar op in ging. Hij maakte zich totaaaal belachelijk.

  Die Ron Paul heeft ook absoluuuut geen enkele zelfrespect, gevoel voor eigenwaarde, of enige schaamte … laat staan fingerspitzengefuhl over de rol van de VS in de wereld …

Comments are closed.