Ruim 400.000 Nederlanders krijgen de komende maanden een boete omdat hun auto niet op tijd APK is gekeurd. Dat laat Verkeersofficier van Justitie Spee vanavond het tv-programma Kassa weten.
Sinds dit jaar wordt voor het eerst bij alle auto’s gecontroleerd of de APK nog geldig is. Het register is gedateerd waardoor het goed mogelijk is dat de boete onterecht wordt opgelegd. Het tv-programma kreeg klachten van mensen die een boete hadden gekregen voor een auto die twaalf jaar geleden was gesloopt. Wie onterecht een boete krijgt vanwege een verlopen APK kan de zaak laten rechtzetten bij Justitie. tot zover teletekst

Ja hoor, wat een arrogantie van de macht: je krijgt een boete omdat zij de boel niet op orde hebben en jij moet maar zien aan te tonen dat die boete onterecht is. Waarschijnlijk gaat het, Spee kennende, net als bij snelheidsovertredingen zo, dat je eerst moet betalen en dan kan gaan proberen aan te tonen en je geld terug zien te krijgen.
In mijn overheids register staan daardoor nog steeds alle Spees en consorten als onbetrouwbaar, altijd en overal; laat hun nu ook maar eerst het tegendeel bewijzen.

8 REACTIES

 1. Dat klopt, ik heb hetzelfde akkefietje. Nu is het zo dat ik bezwaar heb gemaakt, wordt niet ontvankelijk verklaard en moet het laten voorkomen. Advocaat zegt daarin tegen dat het niet aan justitie is om omgedraaide bewijslast te leveren. Gekker moet het niet worden. Als alle 400.000 mensen dit laten voorkomen, desnoods in een collectief ben ik benieuwd hoe justitie hier tijd voor maakt. Waarschijnlijk komt mijn zaak dan pas in 2009 aan de beurt en ben ik al geemigreerd

 2. Die motherf****** zijn al langer bezig om dat APK register als cashcow te gebruiken, en wel sinds 2006 voor zover ik dat eigener ervaring kan terugzien. En dat terwijl destijds werd aangekondigd, dat het register ‘slechts met willekeurige steekproeven gecontroleerd wordt’, overeenkomstig de oude methode waarin de ‘handel’ nog niet geautomatiseerd was. Waaruit maar weer eens blijkt, dat geloof hechten aan door de overheid verstrekte argumenten grenst aan infantiliteit.

 3. Overnight, ik heb niet betaald zodat het voorkomt bij de officier van justitie

 4. Het zit er wel dik in dat je eerst moet betalen voordat je je zegje mag komen doen.

  Ik heb al eerder dreigbrieven van RDW ontvangen m.b.t. zogenaamd onverzekerd rondrijden. Men schuwt er niet voor om met gevangenisstraf te dreigen terwijl het er gewoon op neerkomt ze bij RDW de zaken niet op orde kunnen krijgen.

  Bij de administratie rond APK zal het echt niet anders zijn; je bent immers automatisch misdadiger totdat je kunt aantonen dat het NIET waar is!

 5. Dit is zo lanzamerhand een totalitaire staat.
  Opzouten met die hap in Den Haag en Spee onder de guilotine!

Comments are closed.