De VNG (de Vereniging van Nederlandse Gemeenten) vindt dat er een eind moet komen aan de vernielingen rond oud en nieuw. De gemeenten willen daarom een protocol waarin ook moet komen te staan hoe moet worden opgetreden tegen mensen die hulpverleners hinderen.

VNG-voorzitter Jorritsma vindt dat de politie nu te veel accepteert en het daarom soms laat afweten. Jongeren die vernielingen aanrichten,moeten volgens de VNG opdraaien voor de kosten.

Tsjonge, wat is er gebeurd met al die overlegorganen, de Cohen’s van deze wereld en alle hulpverleners ter assistentie van de minder bedeelden??
Zijn die nu allemaal overbodig geworden? nu duidelijk blijkt dat overleg, een kopje thee of een commissie en subsidie, niet werken. Ook niet in het belang van die minder bedeelden! Zou dan toch de individuele vrijheid en de daarmee samenhangende plichten! beter werken? Ik schrijf hier natuurlijk besmuikt: zie je wel, hetgeen op deze blog al jaren wordt betoogd. Maar jammer is het wel dat in de tussentijd velen op het verkeerde been zijn gezet en denken dat het aantal, of het geluidsvolume, een maat is voor het recht op.

8 REACTIES

 1. "Gemeenten willen daarom een protocol waarin ook moet komen te staan hoe moet worden opgetreden tegen mensen die hulpverleners hinderen."

  Waarom? Waarom een protocol? Dergelijke regelgeving is toch allang vastgelegd? Het moet alleen uitgevoerd worden. Maar ja dat geldt voor zoveel zaken.

  "Jongeren die vernielingen aanrichten,moeten volgens de VNG opdraaien voor de kosten."

  Nou brilliant, dat ik daar niet opgekomen ben. Echt hier moet je wel voor doorgeleerd hebben, om dit te bedenken. Geniaal.

 2. Protocol, draaiboeken, nieuwe rapporten etc etc. Gaaaaap!

  Trek nog maar een blik geitenwollensokken open en poep nog maar eens metershoge dossiers en rapporten uit. Quintus hierboven beschrijft het goed. Wet handhaven en daar waar nodig aanscherpen. Meer is er niet nodig.

 3. [2]
  "Wet handhaven"
  Dat gaat nog lastig worden als al die pennenlikkende bonnenschrijvende ‘wetshandhavers’ vanachter de oliebollen en het vuurwerk weggeplukt moeten worden om werkelijk te gaan werken.

 4. [3]

  Ik verwacht op dat punt HELEMAAL niks van de huidige regering. Ik heb zojuist nog even achter elkaar naar Thomas Lepeltak en het debat op staatsomroep met Femke en een of andere PvdA drol gekeken.
  De eerste was duidelijk (keihard aanpakken van verziekers om de samenhang in de samenleving te herstellen) en kwam tot de kern in 5 minuten.
  De discussie bij buitenhof was één lange sadomasochistische zit van ontwijkend en wollig semi-intellectueel taalgebruik waarbij er in 30 minuten hoegenaamd NIKS gezegd is. Dat is natuurlijk ook een kunst op zich maar ik zat me kapot te ergeren.

  Ik moet je dus gelijk geven dat het nog érg moeilijk wordt om de politie aan het werk te zetten als dit de heersende macht is.

  Of moet er eerst zoiets gebeuren als op dit moment in Kenia?

 5. [4] Maar is het niet zo dat de handhavers op dit moment nog en toen ook al aan het staken, of lees protesteren zijn tegen guusje ter horst?

 6. [5]

  Zou ik ook doen.
  Of je neemt je ontslag of je gaat voor het geld om je gezin te onderhouden en je hypotheek.

  Ik kan me niet voorstellen dat er nog politieagenten over zijn die het als een roeping zien of idealen hebben.
  Met een lasergun achter een boom gaan staan om mensen die naar hun werk gaan te bekeuren omdat ze 6 km per uur te hars rijden lijkt mij voor niemand leuk.
  Net zo min als je laten bespotten door kansenjongeren in een prachtwijk.
  Om het vol te houden zul je je verstand moeten uitschakelen en voor het geld moeten gaan.

  Over Guusje ter Dorst zullen we het hier maar helemaal niet hebben;-)

 7. Ik heb een voorstel: met gelijke munt terug betalen.
  Heb je een raam ingegooid, dan naar zijn/haar woning, ook al is die van de ouders, en daar een raam ingooien. Heb je een auto in de fik gestoken, dan de zuto van je ouders in de fik. E.e.a. in een simpel wetje regelen graag…

 8. Oftopic:
  In Eindhoven zijn ze rfid-chips aan het testen, door de stadspas te introduceren. Rfid-chips zijn heel klein en traceerbaar. Dat laatste is natuurlijk het leuke aan die chips, dat de overheid op die manier precies kan weten waar iedereen is, zodat terroristen makkelijker op te pakken zijn. We mogen blij zijn als ze deze chips ook in onze geliefde ID-kaart stoppen. Het is toch heerlijk om in een moderne versie van Nazi-Duitsland te wonen?
  http://www.eindhoven.nl/web

Comments are closed.