POK: DE POT VERWIJT DE KETEL DAT HIJ ZWART ZIET.


In het kader van het halfjaarlijks Parlementair Overleg Koninkrijkrelaties (POK) is momenteel een Nederlandse delegatie op de Antillen. Dit bezoek heeft mede door het Tweede Kamerlid Hero Brinkman (PVV) bijzondere aandacht gekregen.Op een nogal niet te verbloemen wijze noemde hij de Antillen een boevennest die op Marktplaats.nl te koop zou moeten worden aangeboden. De Antilliaanse politici noemde hij incompetent, corrupt en daagde ze uit voor een debat.
De andere Nederlandse delegatieleden hielden zich tot nu toe op de vlakte maar hun Antilliaanse collega’s zijn woedend over de uitlatingen van Brinkman. Bijna alle Antilliaanse fractieleiders stuurden hem een brief waarin ze meedeelden dat hij niet welkom was op de Antillen. Ze wilden eerst zijn excuses voordat ze met hem aan tafel gingen zitten. Brinkman weigerde.
Veel Antilianen vragen zich af of zijn houding gewoon in een door de Nederlandse parlementariërs in een achterkamer onderling afgesproken scenario past. Een onrealistische gedachte gezien het ‘cordon sanitair’ in de Tweede Kamer ten aanzien van de PVV. Maar … de overige politiek correcte Nederlandse delegatieleden zullen er tijdens de onderhandelingen wel dankbaar gebruik van maken. Ze laten Brinkman de hete kooltjes uit het vuur laten halen zodat zij op gematigde wijze de zaak kunnen sussen.
Morgen, maandag 7 januari 2008, gaan we de grote confrontatie op Curaçao meemaken wanneer de parlementariërs met elkaar aan tafel moeten.

Brinkmans houding tegenover de Antillen is waarschijnlijk ingegeven door zijn PVV-collega en Antillen-deskundige Teun van Dijck. Van Dijck kent de Antillen als zijn broekzak en staat er bekend als ‘Tony Saxophony’ photos1.blogger.com/photoIn… hij is gehuwd met een voormalige Miss Curaçao, was er ambtenaar bij de Dienst Openbare Werken, werkte er bij een verzekeringsmaatschappij, was er bedrijfsleider in de horeca en tot slot adviseur werving en selectie in Willemstad. Toen hij net aantrad bij de PVV liet hij al weten hoe hij over de Antillen dacht, hij wilde 90 procent van de verschillende Nederlandse bijdragen aan de Antillen schrappen.

De Antillen hebben al jarenlang een torenhoge schuldenlast van meer dan 2 miljard euro. Het tekort op de eilandengroep komt voornamelijk door het enorme ambtenarenapparaat. Dit waterhoofd is ontstond omdat Antilliaanse regeringen mensen vaak in dienst namen om ze te paaien voor de verkiezingen.

Het Nederlandse kabinet heeft voor 2008 2,2 miljard euro opzij gelegd om de schulden van de Nederlandse Antillen te verlichten. In ruil hiervoor wil Nederland zich flink gaan bemoeien op het gebied van rechtshandhaving en economisch toezicht.

Brinkman is het daar niet mee eens en wil de Antillen uit het koninkrijk. ‘De schuld van 2,2 miljard hoeven ze niet meer te betalen. En als bijkomend voordeel worden de corrupte Antilliaanse politici vanzelf minder corrupt omdat suikeroom Nederland wegvalt. Ze zullen dan sneller worden afgerekend door de eigen bevolking’, aldus Brinkman.

Op zich is Brinkman een prima vent maar nieuw in de politieke arena. Hij was een verdomd goed politiefunctionaris die er tijdens zijn werk geen doekjes omheen bond en menigmaal in ervaring kwam met de links-radicale beweging (krakers).
In de huidige toestand kiest hij jammer genoeg een te eenzijdige aanpak omdat hij de oorzaken van de door hem genoemde corruptie buiten schot laat.

De Nederlandse overheid heeft namelijk nooit – maar dan ook nooit – concrete, constructieve maatregelen genomen om de corruptie op de eilanden aan te pakken. Erger nog, dat kon men ook niet omdat Nederland zelf enorme boterbergen op zijn hoofd heeft.

Ten eerste zijn de toestanden op de Antillen het gevolg van meerjarige PvdA-overheersing en schijnheilige CDA-christelijkheid die vanuit een soort koloniaal syndroom alle corruptie binnen de Antilliaanse en Nederlandse gelederen onder het politieke tapijt hebben geveegd. Ten tweede stinkt de adem van de Nederlandse delegatie (politiek) naar rotte vis. De Nederlandse vertegenwoordigers kunnen niet oprecht met hun Antilliaanse collega’s onderhandelen omdat hun eigen huis een enorme janboel is.

Dat bleek bijvoorbeeld op 1 januari 2007 toen er alleen al bij het ministerie van Buitenlandse Zaken 5,7 miljard euro zoek was (www.bvkb.nl). Daarnaast heerst er een enorme vriendjespolitiek en financiële ‘corruptie’ bij provincies en gemeenten (lees mijn boek ‘Sinistra. Politieke maffiosi op Haags, provinciaal en gemeentelijk niveau’ www.bruna.nl/boeken/9789059…). Terwijl de Nederlandse delegatie in de Antillen is, gaan deze toestanden onverminderd voort. Lees als voorbeeld de volgende berichten:
www.volkskrant.nl/binnenlan…
www.hetvrijevolk.com/?pagin…

Tot slot.
Het spreekwoord ‘de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet’ gaat hier op. De Nederlandse politiek corrupte pot heeft de Antilliaanse ketel heeft doen volgen. Gezamenlijk lappen ze al jarenlang de fatsoensnormen aan hun laars en hebben lak aan de bevolking.
Als ik de Antilianen was zou ik (nog) geen boetekleed aantrekken maar eerst dat stelletje Nederlandse elite met de neus op hun eigen schandalige feiten drukken.
————————————————————
Ingezonden door Peter Siebelt.

5 REACTIES

 1. Niet te geloven dat het Nederlandse volk het tolereert dat er 5.7 miljard kwijt raakt. Mijn moeder maak de rechtsbijstand verzekering al gek voor 50 ¤, maar je hoort niks over het feit dat er meer dan 333 ¤ per Nederlander zoek is op ALLEEN het Ministerie van Buitenlandse (Imperialistische) zaken.

  Het wordt tijd dat we de hooivorken weer te voorschijn halen !!

 2. [1] "Niet te geloven dat het Nederlandse volk het tolereert dat er 5.7 miljard kwijt raakt."

  Is dit niet het gevolg van een algemene (ruimschoots aanwezige) lethargie/ apathie die er heerst?
  Hoe vaak hoor je niet äch, je kunt er toch niets aan doen, ze doen toch wat ze willen"

  En dat wordt dan ook een zich zelf realiserende uitspraak.
  Die vreet door op alle gebied.
  Zo is het niet te geloven dat een meerderheid toestaat dat de politici een Hernoemde EU-Grondwet die het vlok heeft afgekeurd, gewoon toch gaat ondertekenen. Op zijn misnst is dit het accepteren van landverraad.

 3. Laatste bericht van de Nederlandse Antillen:
  Er is geen corruptie meer! Hebben ze die corrupte types eruit gegooid?
  Nee:, het geld is op…..

  Kijk, de corruptie in NL is bij de beesten af. Hoe erg bij de beesten af, weten wij NLers natuurlijk niet! Maar dat we zwaar verneukt worden en dat menig slimme jongen en ex-staatsrover fijn van het geroofde geld (ons geld) in het buitenland verblijft mag duidelijk zijn. Ik denk als justitie alle naar het buitenland vetrokken ex-overheidsdienaren zou checken en eerlijk zou zeggen wat ze heeft aangetroffen, menig werkende in NL spontaan in tranen zou uitbarsten.

  En reken maar dat de corruptie in NL verder en dieper gaat dan menig mens wil geloven.
  Onder fraude valt zelfs het oppoetsen van het groene draeckje van onze lieve koningin. Het geld dat men besteedde aan de veredelde dobber van de koningin is vergeleken bij de rest van het geroofde niet meer dan een fooi!
  Misschien is zelfs de bouwfraude wel kinderspel vergeleken bij de werkelijke fraude.

  En dan praten we nog niet eens over de legale fraude! Fraude waar men ongelimiteerd salarissen opkrikt van menig NLse (top) ambtenaar.
  Raar toch dat alles in NL zo duur wordt?
  Eigenlijk te walgelijk voor woorden!

 4. Zo, bedankt Hero!

  Nu zijn we weer waar we wezen moeten, terug naar Nederland.

  Eerst eens orde in eigen huis scheppen om daarna terug te keren om met een schone bezem het Antilliaanse huis schoon te vegen.

 5. DE BELEDIGERS BELEDIGD

  Oh, oh, oh, wat zijn we beledigd omdat de Antilianen beledigd zijn over de beledigingen van Hero Brinkman en ons beledigen door Brinkman de deur te wijzen.

  Hoe durven ze, hoe halen die Antilanen het in hun hoofd? Nee neem dan de Nederlandse overheid die gaat met dit soort beledigingen anders om.

  Oeps …., sorry, ik maak een foutje. Hoezo???

  Laten we even teruggaan naar september 2003 toen een boeking van vier ambtenaren uit Nederland in het luxueuze Antilliaanse hotel Kurá Hulanda werd afgezegd wegens beledigende uitingen door de hotel-eigenaar Jacob Gelt Dekker over de Nederlandse POK-delegatie en Nederlandse politiek in het algemeen.

  Desgevraagd liet de vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad, Mariëlle Capello, toen weten:
  “Wij hebben vorige week één overnachting in Kurá Hulanda van een delegatie van vier ambtenaren uit Nederland afgezegd”. Dit had volgens Capello te maken met uitlatingen van Gelt Dekker in de media. “Hij is in interviews met Radio Paradise en TV11 langdurig en uitgebreid tekeer gegaan tegen politiek Den Haag. Behalve dat hij het bezoek van de fractievoorzitters een snoepreisje noemde, beweerde hij dat heel politiek Den Haag corrupt is”, aldus Capello. Naar aanleiding hiervan heeft vertegenwoordiger Onno Koerten aan Gelt Dekker laten weten dat hij zich ernstig heeft gestoord aan de uitlatingen omdat die grotendeels onjuist waren. “Bij wijze van protest hebben we toen die ene overnachting van de delegatie afgezegd”, aldus Capello.

  Maar volgens Gelt Dekker bleef het niet bij die ene dag en had Capello het hotel laten weten dat Nederlandse bewindslieden in de toekomst niet meer in zijn hotel zouden worden ondergebracht.
  http://live.casaspider.com/
  Bron: Amigoe

Comments are closed.