Deze vraag wordt de laatste tijd vaak gesteld.

Aanstaande dinsdag 5 februari (In USA tevens “super Tuesday”) zal Pieter van Os *) daarover een spreekbeurt houden op de bijeenkomst van de Libertarische Partij. Zie AGENDA

Waarom gaat hij (nog?) niet als “onafhankelijke”?

Tussen kandidaten die in iedere speech de cijfercombinatie 9/11 laten vallen en die de oorlogsuitgaven van het Witte Huis verdedigen, is Ron Paul de absolute sensatie van de Republikeinse voorverkiezingen.

Ooit was hij presidentskandidaat voor de ‘Libertarian Party’, maar als Republikein vergaart hij honderdduizenden stemmen meer. Wat maakt hem zo’n aantrekkelijke kandidaat? Journalist en politicoloog Pieter van Os ziet het succes van de weinig-charismatische Ron Paul als een proteststem van Republikeinen die zat zijn van het oorlogszuchtige en vooral spilzieke Republikeinse establishment.

*) Pieter van Os:
Pieter van Os (1971) is redacteur van weekblad Vrij Nederland. Jarenlang schreef hij voor De Groene Amsterdammer, een onafhankelijk weekblad waarvoor hij ook twee jaar als correspondent werkte in Washington DC.
Hij schreef het boek ‘Johan Cruijff. De Amerikaanse jaren’, waarover
NRC/Handelsblad schreef: ‘geschreven in een fonkelende stijl’. Het boek ‘verdient een groot publiek’.
Andere boeken van Van Os zijn ‘Kunst en kapsones. Tien jaar Kunstfabriek’ en
‘Nederland op scherp. Buitenlandse beschouwingen over een
stuurloos land’.
Onlangs onthulde Van Os dat oud-minister voor ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens 280.000 euro aan huursubsidie heeft ontvangen, werkend in New York.

<pietervanos.wordpress.com/a…
———————————-

19 REACTIES

 1. Ron Paul zit natuurlijk niet goed bij de Republikeinen, omdat de meerderheid van die partij niet in een schijnwereld leven en nog wel notie van de realiteit hebben. De mafkees Ron Paul past echter ook niet bij de Democraten, want ook daar lopen gelukkig nog fatsoenlijke mensen rond. Het is voor Ron Paul jammer dat er geen Amerikaanse variant van de NVU bestaat. Wellicht kan hij een dergelijke partij met zijn bruine vrienden David Duke en Don Black oprichten. Hij zou een ook een freak-partij kunnen oprichten met Dennis "The Ufo Candidate" Kucinich en kunnen beweren dat 9/11 een complot van "zionistische aliens" was (zo een standpunten doen het immers goed bij de achterban van Paul en Kucinich). Hoe dan ook, in ieder geval is Ron Paul voor de presidentsverkiezingen later dit jaar totaal onbeduidend (of hij zou al de Ralph Nader van 2008 moeten worden).

 2. @ MG

  Beste MG, jouw "get a life"-advies zou jij juist ter harte moeten nemen. Naast de schijnwerkelijkheid zoals die op sites als Vrijspreker.nl, DailyPaul.com en LewRockwell.com wordt gepropageerd, bestaat er namelijk nog de realiteit. En in die realiteit is Ron Paul een onbeduidende presidentskandidaat die slechts de Ralph Nader van 2008 kan worden (mocht Ron Paul als onafhankelijke kandidaat mee doen).

 3. [1] Beste bezoekers, Zolang als er nog mensen komen om te reageren op stukjes betreffende Ron Paul, is bewezen dat Ron Paul heel veel invloed heeft en opmerkingen als:
  "Hoe dan ook, in ieder geval is Ron Paul voor de presidentsverkiezingen later dit jaar totaal onbeduidend "

  Worden daardoor onmiddellijk weersproken.

  Los van wat er gebeurt, heeft Ron Paul nu al meer mensen overtuigd van het recht op je eigen leven, dan alle andere kandidaten bij elkaar.

  Als hij onbeduidend zou zijn, zou immers niemand er op reageren

 4. [5] Hadjememaar deed het ook altijd errug goed als lachertje … Of niet soms?
  [4] Ook een OBAMA is oneindig meer fatsoenlijk … en rationeel.
  [2] Lijkt me echt iemand die als stokdove achter de muziek aansjouwt omdat mensen ziet lopen …

 5. [4] Zoals gezegd, Obama is gewoon een fatsoenlijke vent die nog kervers weet hoe zijn moeder, die stervende was, zich meer druk moest maken om de medische rekeningen dan om de fatale kanker waar zij aan leed … Daar kan zo’n phoney als Hillary nauwelijks eens aan tippen …

  http://www.chicagotribune.c

 6. Of Ron Paul goed zit bij de Republikeinen ?

  Jazeker. In feite is hij de enige Republikeinse kandidaat, de rest is meer van hetzelfde, en vooral goed in het herverdelen van geld.

  Het hoeft niemand met kennis van zaken te verbazen, dat Ron Paul budgetmatig met kop en schouders boven de rest uitsteekt, en wel in positieve zin.

  http://www.ntu.org/main/pag

  Obama valt op in negatieve zin.

  Feiten, daar gaat het over.

 7. [7] Ik ben gewoon een ‘ sucker’ voor een goede demagoog, zeker eentje met zo’n voicebox.
  De repetitie, het mantra…. heerlijk.

  Daarnaast meen ik dat Amerika aan het Int. imago moet werken, het imago dat pres. G.W. Struik na het 9/11 hoogtepunt totaal heeft verkloot.

  Zo’n Ron Paul kan dan wel terug willen naar de constitutie van yester year, uiteindelijk gaat het om het geloof in dergelijke ideeen en de lokroep die daarvan uitgaat.

 8. [3]
  Het punt of RP een onbeduidende presidentskandidaat is, is niet waarom ik zei dat je een leven moet gaan krijgen beste James. Ik ben het met je eens dat hij waarschijnlijk geen grote impact maakt (ook al is de race nog niet gelopen en kan ik de toekomst niet voorspellen, en zou ik graag verkeerd willen zijn op dit punt.)
  Het waren meer woorden als ‘mafkees’, ‘zionistische aliens’ en andere onzin die in elke post van jou herhaald worden waardoor ik opeens ontzettend medelijden met je kreeg.

 9. [9]
  "..het geloof in dergelijke ideeen en de lokroep die daarvan uitgaat."

  Ik zou eerder willen zeggen in de rookgordijnen die er door de tijd heen zijn opgetrokken en daardoor ‘s-lands basis aan het zich onttrekken van diegenen die niet verder kijken dan hun neus lang is, denken dat het geld uit de muur komt en de overheid als vervangende ouder zien die alles voor hen op moet lossen.

 10. [13] Tuurlijk gaan er een paar centen naar lokalo’s of hun bankrekeningen in DIE SCHWEISS, maar het meeste gaat op een Amerikaanse wapens, salarissen voor Amerikaanse militairen en contractors… op die militaire basissen in Afghanistan en Irak zijn er gewoon Burger King en McDonald restaurants, Pizza Hut en Coca Cola te koop….

  Het Amerikaanse leger is niet zomaar een avontuur, het is ALL Inclusive 😉

  http://storiesinamerica.blo

 11. http://www.amconmag.com/200

  En let op dat de verdeling van delegates nog helemaal niet gedaan is, want dat is in vele staten pas de fase na de primary. Tijdens een congres in een staat is er pas de definitieve verdeling.

  En ook Ron Paul heeft steun, volg de link voor een voorbeeld.

 12. Ron Paul is nog de enige hoop voor Amerika. Hij is de enige eerlijke kandidaat. Ja, zijn boodschap is heel radikaal, maar wel zeer realistisch. Om dit te begrijpen moet je je heel goed verdiepen in de huidige problematiek, die ook voor Europa geldt. De bedreigde democratie, het langzaam (eigenlijk niet zo langzaam) verdwijnende vrijheid van meningsuiting. Pim Fortuyn, Theo van Gogh, etc. En dit is Nederland, bekend om zijn vrijheidsstreven door de eeuwen heen. De belangrijkste politieke beslissingen genomen achter de rug van het volk om in de Bilderberg groep.We moeten echt wakker worden, bewust worden en niet alles geloven wat ons door de media wordt verteld. Ook de media in Nederland. Ron Paul is in de Nederlandse media ook doodgezwegen. Diep bezorgd in Den Haag, C.Dane

Comments are closed.