Haags Juristen College start “Belasting is diefstal!” campagne *)

Belasting ontwijken uit principe.

Door middel van een aantal radiospots op BNR Nieuwsradio wordt het publiek gewezen op de immoraliteit van belastingheffing, en de mogelijkheden om belasting te ontwijken. Hier volgt een aantal citaten uit de controversiele spots:

1. Belasting is diefstal! Belastingontwijking loont voor ondernemers en consultants met een winst boven 20.000 Euro.

2. Ondernemers zijn een onderdrukte minderheid! De ondernemer wordt door de overheid gebruikt als een onvrijwillige en onbezoldigde belastingambtenaar.

3. Belasting is diefstal! De overheid parasiteert op ondernemers.

4. Bent u slaaf van de belastingdienst of ondernemer?

5. Belasting is diefstal! Het Haags Juristen College organiseert een gratis seminar “Belastingontwijking voor Ondernemers”

6. Gelooft u in dwang? Belastingdienst.nl. Gelooft u in vrijheid? HaagsJuristenCollege.nl

——————————————————–
*) Persbericht van HJC.
——————————————————-

Hieronder nog een toelichting over een aantal van de onderwerpen:

(On)recht van belastingheffing
“Belasting is diefstal!” is niet slechts een reclameslogan of hartekreet. Het Haags Juristen College stelt het (on)recht van belastingheffing ter discussie. Toine Manders, directeur van het HJC, stelt dat men toch kwalijk kan spreken van een contract, enkel vanwege het feit dat iemand hier woont, geboren is, of onderneemt.

Belastingontwijking gedemocratiseerd
Het Haags Juristen College helpt ondernemers bij het ontwijken van belastingen vanuit het principe dat het immoreel is om een schadelijke organisatie van fondsen te voorzien. U heeft daarom niet alleen het morele recht om belasting te ontwijken, maar zelfs een morele plicht om belasting te ontwijken. Men zou kunnen stellen dat de libertarische club het belastingontwijken democratiseert. Dure constructies waar de grote multinationals al jaren gebruik van maken bieden zij aan voor een fractie van de prijs.

Wettelijke mogelijkheden
In Nederland zouden ongeveer 200.000 ondernemers belasting kunnen ontwijken. Het Haags Juristen College, dat overheidskritisch en pro-ondernemer is, wil op deze ietwat onconventionele wijze de aandacht vestigen op de mogelijkheden die ondernemers geboden worden om gebruik te maken van de (vaak Europese) regelgeving.

Over het Haags Juristen College
Het Haags Juristen College is opgericht in 1984 en heeft een naam opgebouwd op het gebied van tax planning, estate planning,vermogensbescherming, oprichting en beheer van vennootschappen en trusts. Tot onze doelgroep behoren ondernemers, consultants en vermogende particulieren uit Nederland, België en Duitsland. Het Haags Juristen College verwierf internationale bekendheid met het baanbrekende Inspire Art arrest, waarin het Europese Hof van Justitie tot het oordeel kwam dat iedere Europese ondernemer de vrijheid heeft zijn vennootschap in een andere lidstaat op te richten, en dus de Engelse Limited dezelfde rechten heeft als de BV. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in belastingontwijking, vermogensbescherming of estate planning kunnen zich bij ons kosteloos en vrijblijvend laten informeren. Inmiddels zijn meer dan 6000 vennootschappen, trusts en andere rechtsvormen opgericht.
—————————————————————————-
Contactpersoon:
Toine Manders, directeur Haags Juristen College
Landgoed Marlot, Leidsestraatweg 77a, 2594 BB Den Haag

T 070 4262600, F 070 4262610
E info@hjc.nl , I www.hjc.nl

13 REACTIES

 1. Goede actie van het HJC.

  @ redactie van de Vrijspreker: wat zijn de criteria die de Vrijspreker hanteert voor een bedrijf om tussen de nieuwsartikelen een advertentie te plaatsen?

 2. Weet het HJC misschien hoe het zit in de USA (artikel op de VS)? Ik vernam van een bekende daar dat belasting in de USA als ‘on-constitutioneel’ wordt gezien, want in strijd met de uitgangspunten van de founding fathers die afwilden van de wantoestanden in de oude wereld. Maar als je eenmaal in het systeem zit, kun je niet meer terug. Dus als beginneling op de arbeidsmarkt of immigrant kun je weigeren om in te gaan om post of andere toenadering door de IRS. Reken dan wel op de nodige ‘harassment’ van de meneren wat het wordt niet gewaardeerd als je ‘aussteiger’ wordt.

  Dat socialistische argument van ‘sociaal contract’ is natuurlijk prietpraat. Alsof je door je geboorte bent voorbestemd. Dat lijkt mij een behoorlijk feodaal uitgangspunt, want dan is slavernij (door geboorte) ook een contract…

 3. [2]
  Dat klopt. Relevante artikelen van sjors troelie, met de nodige verwijzingen:

  http://www.vrijspreker.nl/v

  In dat artikel staat een verwijzing naar de film ‘Freedom to Fascicm’ van de kort geleden overleden Aaron Russo; daarin wordt de recente geschiedenis waarin gebeurtenissen begin 1900 bepalend waren, uiteengezet.
  http://video.google.com/vid… (1uur 51 minuten). Fascinerende film.

  Over Aaron Russo: http://www.vrijspreker.nl/v

  Over voorbestemming en ’the goverment owns you’ gesproken: nationaliteit door geboorte is een vorm van slavernij.

 4. Probleem is wel dat als die 200.000 onndernemrs gaan ontduiken dat de gewone KUBU de tekorten weer mag gaan ophoesten in de vorm van nieuwe belastingen. Het beste bewijs overigens dat het onrechtmatig is en een gelegaliseerde vorm van diefstal.

 5. [4]
  Reden te meer om de overheid, de bron van alle kwaad, kleiner te maken en ondergeschikt te maken aan ieder individu.

 6. [4] Waardoor de KUBU rijp wordt voor de revolutie. Dat is precies de gewenste uitkomst, amigo 😀 😀 😀

 7. Eindelijk worden de KuBu’s ook wakker… De weg is lang, maar de eerste stappen worden gezet…

 8. [7] Kubu? Kudde burgers? Sorry ik ben nog niet bekend met deze term. 🙂

 9. [8] Als ik goed heb opgelet stamt dit af van "NuKuBu", dat op zijn beurt afkomstig is uit de ambtenarij: NUtteloze KUt BUrger. Met sommige ‘vrienden’ zijn vijanden overbodig…

  [3] Bedankt voor de tips. Die ga ik van de week bestuderen.

 10. [1] Advertentie tarieven kun je opvragen bij info@vrijspreker.nl
  Bij sommige tarieven is ingesloten het plaatsen van "advertorials".

  Maar als je een advertentie-achtig artikel hebt, dat voldoende "libertarisch gericht" is, zullen we dat kosteloos plaatsen.
  Stuur maar rechtstreeks aan mij:
  hub@vrijspreker.nl

 11. NuKuBu en KuBu

  kende ik ook niet tot ik ze een aantal jaren geleden door een hoge militair die ik sprak geuit hoorde worden.

 12. [10] Bovendien plaatst het HJC reeds betaalde advertenties op vrijspreker.
  (Freemont Group)

 13. [10] Zal ik dan doen, Hub.

  Verder over bronvermelding en herkomst van stukken.
  Het komt de duidelijkheid en herkomst van een artikel niet ten goede als je reclame niet duidelijk scheidt van inhoudelijke stukken.
  Als lezer wil ik vooraf weten wie de afzender van een stukje is. Het maakt me niet uit of dat het HJC of het ministerie van Propaganda is, maar ik wil het graag wel weten voordat ik nog maar 1 letter gelezen heb.

  Let wel, dit is kritiek op jouw beleid van plaatsing, en je onderverdeling van artikelen, het staat los van het artikel zelf.

Comments are closed.