De belastingdienst heeft te kampen met een storing. Mensen die Windows XP en Explorer 6.0 gebruiken,kunnen sinds vrijdag geen aangifte doen. Binnen een paar dagen moet alles weer werken. (teletekst)
Misschien moet de fiscus een klacht bij Neelie indienen?

7 REACTIES

 1. Gelukkig voor hen zullen de meeste mensen op Vrijspreker.nl geen Windows-browser gebruiken. Als die-hard-aluminiumhoedjes zullen zij een of andere alternatieve browser gebruiken (geen Firefox, want ook te mainstream), die door Alex Jones of andere een paranoïde Ron Paul-fan is aanbevolen. Het is op Vrijspreker.nl immers een publiek geheim dat het "grootkapitaal" in handen is van de "Trilaterale Commissie", die op haar beurt – via de Rockefellers – nauwe banden onderhoudt met "zionisten" en natuurlijk "neo-conservatieven". Wie een Windows-browser gebruikt, "spekt slechts de beurzen van de eigenaars van Halliburton", zou een sterotype bezoeker van Vrijspreker.nl dan ook zeggen. Toch?

 2. Inmiddels willen de belastingadviseurs een schadeclaim bij de fiscus vanwege al die blunders neerleggen.
  Ze zijn soms vier uur per week bezig om de fouten van de fiscus te herstellen.

 3. [1] LOL@James…

  @all: Hoe triest kun je zijn als je niet in staat bent een applicatie te bouwen die met alle browsers/besturingssystemen te gebruiken is. Zal wel weer een projectje uitrollen voor een externe IT partij die daar weer dik geld aan gaat verdienen. Van onze centen.

 4. [4] Ingehuurd door overheidsdienaren die ook in dat IT bedrijf zitten…

  Overigens is het zo dat bij de BD het werk uitsluitend door externen gedaan wordt. Geen eigen ervaring (heb tot nog toe overheid als klant weten te vermijden) maar gehoord van collega’s.

  Ook de projectaanpak is wat merkwaardig, zodat dit soort blunders niemand hoeft te verbazen…

 5. [6] BD draait inderdaad heel erg op externen. Andere oveheden ook steeds meer. Eigen ervaring: steeds meer externen, internen houden zich alleen nog bezig met hun eigen hachie (qua arbeidsplaats, that is). Ook steeds meer externen op (middle) management. Deze zijn meestal druk met hun eigen mensen naar binnen halen of internen om te lullen om extern te worden zodat ze voor dik geld weer ingehuurd kunnen worden. De desbetreffende overheidsdienst is dan ook blij, want deze voldoet aan de eis van het kabinet om minder ambtenaren in dienst te hebben. Externen vindt je toch niet terug op de loonlijst. Per saldo kost het de NuKuBu’s veel meer geld en de minister vertelt vol trots in de 2e Kamer dat hij voldaan heeft aan de eis van een afgeslankt overheidsapparaat.

  Projectaanpak heeft nog nooit iemand van gehoord, men is veel te druk met het volgen of verzinnen van procedures. IT-projecten zijn binnen de overheid per definitie gedoemd om te mislukken. Ambtenaren willen polderen over projecten en dat gaat niet als er knopen doorgehakt moeten worden.

Comments are closed.