Reacties
 1. Klaas Den Helder schreef op : 1

  Dit zet dan ook de deur open voor het chinese model. Na je eerste kind volgt verplichte sterilisatie.
  Of nog erger, een ouderschapstest. Als je zakt gedwongen sterilisatie.

 2. Hub schreef op : 2
  Hub Jongen

  [1] Neen, dat is tegen het beleid. Rouvoet wil net dat er meer kindjes komen. (zie voorgaand stukje!)

 3. Francois Geelen schreef op : 3

  Beste Anno,

  klopt helemaal, deze regering is zeer onnederlands. dat komt omdat de politiek zich stelselmatig heeft weten te isoleren van de samenleving en met hun monopolipositie ervoor zorgt dat het ook zo blijft. De enige oplossing hiervoor is een partij die uit niet politici bestaat en een ommezwaai in de verhoudingen kabinet-kamer.

 4. GB schreef op : 4

  **Ik vind het de eigen verantwoordelijkheid, wordt je gepakt met drank achter het stuur dan volgt een pittige straf, en dat bepaalt een rechter dan en niemand anders.**

  Alleen jammer dat als Marco Bakker met een zatte kop iemand doodrijdt er met een taakstrafje afkomt terwijl Germaine C voor 2 jaar de bak in dreigt te draaien.
  Van het huidige "rechts"systeem heb ik dus niet zo’n hoge pet op.

  En dat is misschien nog wel kwalijker dan al die Castrotjes met hun regeltjes

 5. Arend schreef op : 5
  Arend

  "wordt je gepakt met drank achter het stuur dan volgt een pittige straf"

  Nee, zelfs dan zou ik het nog onder eigen verantwoordelijkheid willen scharen. Feit blijft dat drank je rijperformance ernstig laat lijden. Dus als je brokken maakt of bijvoorbeeld iemand naar de eeuwige jachtvelden botst, dan hang je wat mij betreft. Lijkt me veel rechtvaardiger, consequenter en vrij van paternalisme.

 6. Hub schreef op : 6
  Hub Jongen

  [5] Inderdaad heeft iemand die wat gedronken heeft, auto rijdt, en geen ongeluk veroorzaakt, helemaal geen kwaad gedaan.

  Pas na een ongeluk, schade, veroorzaakt door de drinker, heb je recht van spreken.

  En als je dan zegt, dat iedereen die een ongeluk veroorzaakt met ( x % ???) alcohol, verliest zijn rijbewijs voor zijn hele leven! Dan zal iedereen echt wel oppassen!

 7. Rie schreef op : 7

  [2] Hub, even iets anders, ik mis opeens een Topic over Belasting betalen wat op BNR radio was. Censuur?

 8. Johnny schreef op : 8

  [2] Maar dan liefst wel gristen-puppies?

 9. Hans schreef op : 9

  [6] Voorkomen lijkt me stukken beter dan genezen in dit geval, helemaal als er doden vallen. Waar komt die ongegronde afkeer van regeltjes bij jullie toch vandaan? Stel je voor dat een of andere dronkenlap je kind dood rijdt. Heel terecht dat ie dan de bak in moet en de schade moet betalen maar daar krijg je je kind niet mee terug. Als die dronkenlap zijn auto niet aan de praat had gekregen was er niets aan de hand geweest. Ik ben erg voor vrijheid maar dronken mensen die niet meer het verantwoordelijkheidsgevoel hebben om de auto te laten staan mogen daar van mij een handje bij geholpen worden.

 10. Kim schreef op : 10
  Kim Winkelaar

  [6] Rijbewijzen moeten natuurlijk door de verzekeraars worden verstrekt, niet door een overheid.
  Dan zullen er ongetwijfeld verzekeraars zijn die hun diensten ook aanbieden aan alcomobilisten, met wellicht een hogere premie. Prima toch?