Dat de EU een groffascistische bende is die zich bedient van beproefde Goebbeliaanse propagandamethodes blijkt uit het rapport van het ECRI, de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie.

In dat rapport wordt gesteld dat vooral Moslims vaker worden gediscrimineerd en tegelijkertijd wordt vermeld dat het antisemitisme is toegenomen. Hiermee wordt heel gluiperig en volgens de beste tradities van Jopie Goebbels een niet-bestaand verband gesuggereerd tussen het leed dat de Joden door de voorloper van de EU, het 3de Reich, is aangedaan en de vermeende discriminatie van Islamieten hier.

Het lot van de Islamieten hier en nu wordt gelijkgesteld aan het lot van Joden toen zodat Moslems opeens volledig deelgenoot van dat leed zijn terwijl ze er helemaal niets mee te maken hadden.

Een ware chozpe als men bedenkt dat het toegenomen antisemitisme voor 99% bij deze ozo zielige Islamieten zit en als u mij niet gelooft dan nodig ik u uit om eens met een keppeltje op door een willekeurige Nederlandse stad te lopen en te zien door wie u wordt bedreigd, beschimpt en lastiggevallen: Nederlanders of Islamieten.

61 REACTIES

 1. "en als u mij niet gelooft dan nodig ik u uit om eens met een keppeltje op door een willekeurige Nederlandse stad te lopen en te zien door wie u wordt bedreigd, beschimpt en lastiggevallen: Nederlanders of Islamieten."

  Ik geloof je wel en zou het ook graag eens doen met schaduwpersoon plus verborgen camera achter me. Soort van Peter R. de Vries-achtig. 🙂

 2. [1] daat sluit ik me graag bij aan Arend, men zegt dat ik een Joods uiterlijk heb, ben het overigens geenszins. In Israël spreken ze me in het Hebreeuws aan en staan versteld als ik in het Engels zeg dat ik slechts toerist ben. Maar zoiets zou ik best willen meemaken. Dan kwame er wat mij betreft op zo mogelijk tientallen sites een ZEER DUIDELIJK verslag en wellicht zocht ik dan nog een weg in Hilversum om ‘het’ daar kwijt te raken.

 3. [2] [3] [1]
  Silvia, Arend,
  Wat let je eigenlijk om dat eens te proberen? Lijkt me niet zo moeilijk om eens te roberen.
  Niet dat ik het aanraad overigens! Maar ben wel benieuwd wat er uit komt.

 4. [3] Wladimir, ik heb je artikeltje gelezen van december. Schokkend! Je ga je afvragen of die ‘geitenmoppen’ dan toch een kern van waarheid in zich dragen, want zo’n reactie is toch absurd en irriëel. Alleen al het feit dat die lieden nergens maar dan ook nergens enig ontzag, respect en begrip voor hebben..ach laat ik mijn comentaar maar voor me houden.
  [4] Aan Hub, wel die uitdaging wil ik best aangaan, neem er gewoon een dagje voor vrij.En als ik er een blauw oog aan over hou, heeft m’n advocaat ook weer rosbief op de boterham!

 5. Op deze site (http://www.joodseomroep.nl/…) lees ik overigens dit: "Max Moszkowicz (26) studeerde in 2003 af aan de Film Academy in New York. Het klikte meteen met Annet Betsalel, directeur van de Joodse Omroep, toen hij zich aanmeldde met een idee voor het documentaireproject Keppel. Hij wilde in Amsterdam met een verborgen camera een jongen met een keppel volgen en de reacties filmen. ‘Helaas is het toen op zijn Willibrords gedaan door de Nieuwe Revu en SBS‘, zegt hij spijtig."

  Het is dus al eens gedaan. Kan het alleen nergens anders vinden…

  In tegenstelling tot Sylvia heb ik om jood te spelen niet echt me uiterlijk mee (blond, blauwe ogen, helaas). Heb wel ooit een pil van Amos Oz gelezen, maar dat telt niet. 😉

 6. [6] Arend, maakt niks uit, ik ken zelfs roodharige Joden, blonde zijn er ook, ik vrees dat die keppel alleen al als een rode lap op een stier werkt. Maar wat denk je? Uitproberen of niet? Wat mij betreft in leke stad van het middenvan het land, dus niet Groningen of Maastricht e.d.

 7. Maar wat waanzinnig dubbel allemaal! Heel de joodse gemeenschap houdt zich oorverdovend stil en laten ogenschijnlijk het spreken over aan bijv. een Cohen of Wallage die vriendjes spelen met de moslim en durven te eisen dat wij NLers toch maar even moeten buigen voor de moslim.

 8. Je kunt het ook anders zien. Intolerante moslims zijn antisemitisch bezig en worden daardoor door de tolerante in harmonie samenlevende autochtone en Joodse samenleving aan de kant geschoven.

  Goed ik chargeer, maar in essentie is het denk ik zo gek nog niet. Ik heb het idee dat de afkeer van moslims vooral komt door hun eigen intolerante gedrag of op zijn minst het moreel ondersteunen van het gedrag van hun geloofsgenoten elders in de wereld.

  Nu woon ik zelf ik een blank gebied, dus corrigeer me als ik me vergis, maar ik heb niet het idee dat een goed 2e generatie surinamer of zelfs een slecht Nederlands-sprekende Chinees structureel gedisrimineerd worden op basis van hun afkomst. Goed, we hebben hier van dat Lonsdale-spul, maar tuig heb je overal en die zitten normaal niet aan de andere kant van een solicitatie-tafel. Dat Lonsdale-spul klaagt doorgaans ook over blanke Polen en rijke Nederlanders.

  Bij moslims geloof ik dat echter best, maar volgens mij ligt dat toch in de eerste plaats aan henzelf. Te vaak blijken het Trojaanse paarden te zijn.

 9. [8]
  Misschien zien zij wel een verband tussen het antisemitisme van voor de oorlog en de moslimhaat van nu

 10. Winnie Sorgdrager is de voorzitster van de commissie die deze politiek correcte pulp aan het kabinet heeft aangeboden.
  Eigenlijk zegt dat al genoeg; de slechtste minister uit de gehele paarse periode. Ze zou nu trouwens niet misstaan naast Cramer en Vogelaar.

 11. Trouwens nu we het toch over het dritte reich hebben; ik zie wel overeenkomsten tussen dat dritte reich en de huidige uitspraken van Erdogan die voor een groot Ottomaans rijk binnen Eurabië wil gaan.
  Een typisch geval van juiste typering maar foute conclusie.

 12. Weet je wat ik denk dat ze allemaal zien……..bullshit!!

  Ik zie helemaal geen moslimhaat, ik zie en hoor dat we onze koppen moeten houden voor een groeiende groep steppen holbewoners die niet thuis horen in NL, ……..en een aantal joden die zaaien mijns inziens haat en verdeling…..joden die het eigen volk versjaggeren….en die houden zich dan weer stil….waarom??? En zo wordt het probleem alsmaar groter……inderdaad, bijna als voor de oorlog. Moeten ze later alleen niet jammeren als het weer eens mis gaat! Met tolorantie schieten we dus geen hol op, want die blijkt niet van twee kanten te komen en daar ligt dus ook een stuk van het probleem…..maar daar mogen we weer niets van zeggen….omdat zoiets weer onrust brengt….en…enz.enz.

  Een mens is gezegend als hij zonder religie door het leven mag gaan, maar nog meer als er helemaal geen religie zou zijn!
  Denk als je een vrij mens wilt zijn dat je eerst moet ontdoen van het geloof…..maar ja zit je zonder geloof, komt er wel één of ander zandvreter in tafelkleed vertellen dat je even rekening moet houden met zijn overtuiging en wensen………rot op! Ga terug naar je boomloos gebied en leef tussen je kamelen zoals het hoort, maar laat ons met rust! [10]

 13. [13]
  IIS kan alleen maar gelukkig zijn als er geen religieuzen zijn?
  Nu, dan zit geluk er voor hem niet in, want religieuzen zullen er altijd zijn.
  Maar het is een bekende reflex om de eigen ongenoegens te projecteren op een vage en bij voorbaat vijandelijke groep.
  Zoals zakheim overal gevaarlijke zionisten ziet.

 14. Beek, je hebt gif in je hersens en dat is je met de paplepel ingegoten!

  Neem een paar vluchtelingen in huis, als goed(e) gelovige is dat namelijk je taak. [14]

 15. [16]
  En bij jullie thuis (net als bij Wladi) stond er dagelijks een portie haat op het menu?

 16. [13][16]
  "Met tolorantie schieten we dus geen hol op, want die blijkt niet van twee kanten te komen en daar ligt dus ook een stuk van het probleem"

  "Beek, je hebt gif in je hersens en dat is je met de paplepel ingegoten!"

  Die tolerantie lijkt in ieder geval niet van jouw kant te komen. Wel eens gehoord van het goede voorbeeld geven?

  En bedoel je nou te zeggen dat (uitsluitend) religie de oorzaak is van intolerantie en gebrek aan vrijheid?

 17. Nee, bij ons stond liefde, warmte, aandacht en menselijkheid op het menu……zonder knotsgekke, kille, hel en verdoemenis prekende geloofsboeken op tafel.
  Mag ik vragen….is U ook van dat geloof? [17]

 18. Jij begrijpt er dus ook al geen klap van……moet ik eerst een geloof aanhangen en dan mezelf ook nog een libertarier of VRIJ mens noemen? Heeft een intolerante gelovige hier uberhaupt iets te zoeken….vraag je dat eerst maar eens af!! Was je al droog achter de oren?

  En wat is het geloof tolerant!! Inderdaad, ga eens met een keppeltje over straat!

  [18]

 19. [19]
  Nee, hoewel ik wel katholiek ben opgevoed(en heb dat zelfs als prettig ervaren)

 20. [20]
  Herinner ik mij de grove scheldpartijen van IIS, kan men zich afvragen wie hier door gif wordt gedreven.

 21. Begrijp je hem niet Beek, of speel je nu de vermoorde onschuld…typisch gereformeerd dus! [22]

 22. Ik heb geen zin om het te googelen, maar ik dacht dat Ed van Thijn ook in die commissie zat. Dat zegt voor mij genoeg.

 23. [20]
  "moet ik eerst een geloof aanhangen en dan mezelf ook nog een libertarier of VRIJ mens noemen? "

  Nee, van mij _moet_ je helemaal niks.

  "Heeft een intolerante gelovige hier uberhaupt iets te zoeken….vraag je dat eerst maar eens af!!"

  Is een gelovige dan per definitie intolerant? En wat bedoel je precies met "gelovige"? Alleen maar mensen die geloven in een god/profeet? Of ook mensen die geloven dat ze gelukkig zullen worden door het kopen van de nieuwste kleding/gadgets/etc?

  "Inderdaad, ga eens met een keppeltje over straat!"

  In Antwerpen zie ik er veel op straat lopen in volledig "Men In Black" tenue, inclusief hoge hoed en pijpekrullen. Die schijnen dus niet zo erg last te hebben van intoleranten…

 24. Of de EU een fascistische boel is, dat zou kunnen, maar dat blijkt niet uit dit merkwaardige geschrift van de ECRI. De ECRI is onderdeel van de Raad van Europa, waar ook Rusland lid van is, en geen onderdeel van de EU.

  Worden moslims in Nederland bij het solliciteren vaker gediscrimineerd dan blanke autochtone Nederlanders? Vast wel. Ik ken zelf enkele ondernemers die zulke slechte ervaringen hebben met vooral Marokkaanse jongens en jong-volwassenen, dat ze liever geen risico meer nemen.
  Worden islamitische jongens vaker bij een discotheek geweigerd dan blanke jongens: ook dit gebeurt ongetwijfeld, maar ook hier is het gebaseerd op slechte ervaringen. Mijn stamkroeg b.v. is elke zaterdagavond ook danscafé. Een tijdje gaat dit goed, waarna er – dit gebeurt al 20 jaar! – groepjes irritante Marokkanen komen die de sfeer verpesten en vrouwen lastig vallen. De eigenaar stopt daarna weer enige tijd met de dansavonden, tot die jongens wegblijven. Daarna begint het verhaal weer van vooraf aan. Inmiddels is er trouwens altijd minimaal één uitsmijter. Het enige dat ik uit deze twee voorbeelden concludeer, is dat nogal wat Marokkaans tuig het vooral voor de aardige Marokkanen verpest.

  Moslims worden in dit land trouwens niet door de overheid gediscrimineerd. Het onderwijs en de gezondsheidszorg zijn net zo toegankelijk voor hen als voor alle niet-moslims in dit land. Sterker nog, meer en meer ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen zijn bereid voor islamitische vrouwen ook vrouwelijke artsen en verpleegkundigen beschikbaar te stellen. Er zijn islamitische scholen. Er is een islamitische omroep. Er worden nog steeds nieuwe moskeeen gebouwd. Islamieten zitten in de Tweede Kamer en in de regering. Ze hebben sowieso net als iedereen actief en passief stemrecht. Etcetera, etcetera.

  Ik heb het rapport van de ECRI niet doorgelezen, dus of dat rapport eerlijk is en het toegenomen antisemitisme inderdaad als losse flodder noemt en daarmee de suggestie wekt die Wladimir beschrijft, weet ik niet. Iedere Amsterdammer weet in ieder geval dat het vooral islamitische jongeren zijn die Joden uitschelden. Of met kransen bij monumenten voor de slachtoffers van de holocaust voetballen.

  Is er dan wel sprake van toegenomen islamofobie in Nederland? Dat denk ik wel, daarvoor hoef je alleen maar de diverse forums te bekijken. Daar staat weer tegenover dat die fobie niet altijd alleen maar fobie is, maar ook een terechte angst of in ieder geval een terecht wantrouwen. Staten als Saoudie-Arabie, Iran, Soedan, Jemen, Pakistan geven nou niet bepaald een rooskleurig beeld van hoe een islamitische samenleving er uit kan zien. En waar islamieten proberen een meer westerse staatsvorm in te voeren en samen te werken met niet-moslims(Libanon), worden ze opgeblazen door hun fanatieke medegelovigen.
  De – al dan niet georkestreerde – woede-uitbarstingen als er weer eens iets onaangenaams over het geloof of de profeet wordt gezegd, van Rushdie tot een teddybeer en van Riaad tot London, zorgen nou ook niet bepaald voor een vermindering van het wantrouwen.

 25. Schijnbaar heb je nog niet veel ervaring met gelovigen. Ik heb er in mijn leven al aardig wat de revue zien passeren en vooral op mijn werk en dat waren niet de meest prettige mensen om mee te werken en te praten. Als ik hier verschillende reacties lees dan kan ik bijna de mensen eruit halen die geloven…zonder dat ze dat hebben verteld, dat zegt mij al genoeg.

  Iedereen is vrij in doen en laten, maar denk niet dat een gelovige een vrije denker is, want dat is hij niet en ook heeft hij m.i. niets verloren op sites zoals bijv. de vrijspreker, mits hij er nog iets van wil opsteken en openstaat om te leren of om te denken of te begrijpen…..en verder zal mij het hele geloof worst zijn, ware het niet dat het geloof steeds meer terrein wint en we straks weer in de middeleeuwen uithangen.

  Ik geef dat soort mensen liever geen ruimte en begrip, geef ze één vinger en je je bent vervloekt en dat is mijn mening, klaar
  Btw, geloven doe je van binnenuit, in jezelf, met jezelf……probeer eerst maar eens een goed mens te zijn (geen perfect mens), wees oprecht, ga als een zuiver mens door het leven en dan kom je volgens mij eerder in de buurt van het geloof (karma?). Ben je geen instituut of boek bij nodig….is allemaal gratis en voor niets en kost bijna geen moeite. [25]

 26. [27] "Als ik hier verschillende reacties lees dan kan ik bijna de mensen eruit halen die geloven…zonder dat ze dat hebben verteld, dat zegt mij al genoeg."

  Graag de proef op de som: zeg eens wie hier gelovig is, en daarna afwachten of de personen dit zullen beamen of tegenspreken.

 27. Och kerel, het is geen chemieles..denk even na. Of was je altijd een bijdehandje? Ik neem aan dat je wel zoveel snot in je hoofd hebt dat je begrijpt wat ik bedoel!
  Iedereen kan als ze er goed op letten en duidelijk de reactie’s lezen bij de juiste topic, wel aardig zien wie gepakt is door het geloof. Je kan ze ook gewoon vragen, maar of ze ook eerlijk zullen antwoorden? [28]

 28. [23]
  Zal wel.
  Mocht de pleuris ooit uitbreken dan heb ik meer vertrouwen in Beek dan in jou.
  Kwestie van rechte ruggen versus slappe lullo’s.

  P.S.

  Voel je vrij om (uit onmacht?) wederom te gaan lopen raaskallen op mijn reactie.

Comments are closed.