(als je jezelf de juiste vragen stelt).


Vanavond in het nieuws. Rekeningrijden.

Minister Eurlings weet ons te vertellen dat de gegevens die worden verzameld uiteraard niet in verkeerde handen zullen vallen.

Wij hebben zijn woord gekregen.

Zijn woord!

Kan iemand mij vertellen waarom wij zijn woord genoeg moeten vinden. Waarom wij zijn woord eigenlijk iets waard zouden moeten vinden. Wij zijn tenslotte vaak genoeg besodemieterd door politici, bestuurders en ambtenaren. Allemaal (door hun eed of belofte) hebben zij tenslotte hun woord gegeven om nooit te liegen, de wet te eerbiedigen en het algemeen belang te dienen. En hoe vaak is wel niet bewezen dat die eed of belofte is gebroken. Om nog maar te zwijgen van al die keren dat het niet kon worden bewezen, maar voor iedereen wel zonneklaar was dat het stonk.

Dus waarom zomaar iemand geloven. Waarom niet zij die macht is gegeven door wetten laten knevelen. Wetten die niet uitgaan van het geloof in de “boven ons gestelden”, maar wetten die uitgaan van het wantrouwen ten opzichte van “onze bestuurders en ambtenaren”. Waarom ze niet zo aan de ketting leggen dat ze absoluut niet kunnen frauderen. Waarom niet?

Het antwoord daarop zal waarschijnlijk zijn dat we zo niet “met elkaar om” dienen te gaan. Zo kan er tenslotte niet gewerkt worden. Zo kan de maatschappij niet functioneren. Het antwoord is dus dat de overheid voorrang heeft op het individu. Dat de organisatie van de overheid zoals zij die wensen, belangrijker is dan de rechtvaardige behandeling van de burger voorwie die overheid eigenlijk bestaat.

Het gaat hen om de overheid. Om die overheid gestalte te geven zoals zij dat willen, wordt de burger constant belogen. Nu krijgen wij zijn woord, in de zomer van 2006 zou het oorlog worden en ging het licht uit.

Als je jezelf de juiste vragen stelt, kom je altijd uit op het zelfde antwoord: de burger is er voor de machthebbers en niet andersom!
—————————————–
Ingezonden door Peter Kruse

11 REACTIES

 1. antwoord Eurlings:je begrijpt het niet: je moet me gewoon geloven!
  En als ik mijn woord geef dan is dat gewoon goed, want ik ben de OVER-heid en die heeft nog nooit gelogen of bedrogen, geloof me.

 2. Vuile kutregering!!!
  Ze moeten ophouden met die smerige big brother mechanisaties.

 3. Als Eurlings nu zou zeggen:

  Ik beloof dat mijn opvolgers geen kans krijgen de gegevens te misbruiken!

  Dan zou het geloofwaardig zijn.

  Eurlings zelf is 2011 aanvang rekening rijden=kilometer heffing, al weer weg.

 4. We hebben toch al rekeningrijden? we betalen immers per kilometer via accijns.
  Waarom dubbel?

  Waarom pikken we dit eigenlijk nog langer?

 5. [5] Johan, je hebt gelijk, maar via die accijnzen kunnen ze niet precies controleren waar en wanner jij bent of geweest bent.
  En dat is toch een aardig gegeven omte controleren of je wel alle belastingen betaald hebt.

 6. [5] Het is toch duidelijk.
  Deze kleuter krijgt geld van de fabrikant om het ons door de strot te duwen.

 7. [5] Johan ze willen MEER geld.
  Ze hebben zelf inmiddels ook wel door dat het niet zo makkelijk zal worden om de benzine prijs verder te verhogen. Dat heeft geen draagvlak en dan wordt het al snel goedkoper om als nederlander naar saudi arabie op en neer te rijden om te tanken. Het moet weer op een sneakie manier gebeuren. Het probleem voor de automobilist is dat we niet alleen de gewenste extra opbrengsten moeten ophoesten maar ook de ontwikkel/bouw/exploitatiekosten voor het hele systeem

 8. Ook hier gaat de aloude Amerikaanse zegswijze op: "You can trust the government. Ask any Indian."

 9. Volgens mij is het uitgangspunt van het artikel al helemaal fout!

  Wat maakt het uit of je Camieltje wel of niet gelooft? Wat Camiel roept is aantoonbaar een pertinente leugen: op hetzelfde moment dat rekeningrijden start zijn de gegevens namelijk al in verkeerde handen, namelijk in die van de staat.

  Of zou Camieltje bedoelen dat rekeningrijden nooit zal worden ingevoerd, en dat daarom die gegevens nooit in verkeerde handen kunnen vallen?

  Vast niet.

 10. [9] Of zoals P.J. O’Rourke stelde: "A little luck and a little government are necessary in life but only a fool would trust either of them".

Comments are closed.