De regering wil daar duidelijkheid over, maar laten ze eerst eens kijken wat ze zelf via omwegen dan wel financieren.

De overheid maakt milieugroepen groot door subsidie en sponsoring, en dat heeft tot gevolg dat deze groepen een zeer grote invloed uit kunnen oefenen. Er zijn veel vrijwilligers met een uitkering die daar voor aan het werk zijn. De overheid maakt mensen bang dat door het slechte milieubeleid de wereld ten onder zal gaan, dus stemmen mensen op milieupartijen of personen die zich daar sterk voor maken.

Deze personen zitten in alle politieke partijen en vallen dus niet op maar hebben wel invloed binnen een partij. Ook geeft men fiscale vrijstellingen om geld te geven aan stichtingen voor een goed doel, zoals milieuorganisaties, dieren en natuur partijen die deze opgericht hebben. Daardoor zullen deze mensen ook daar op gaan stemmen, dat is een logisch gevolg.

Bij een politieke partij gaat het niet altijd om giften, maar bedrijven kunnen daar ook advertentie kosten en druk werk gaan betalen, dat is aftrekbaar van de winst. Daardoor betaalt de overheid in feite 24 % plus de btw 19 %, waardoor de overheid inkomsten mist. Op deze wijze betaalt de overheid ( wij ) uiteindelijk het gelag. En op deze wijze geven bedrijven dan geen giften aan politieke partijen, en is het niet controleerbaar.
Ook de dierenpartij maakt daar via een goed doel stichtingen als wakker dier e.d. gebruik van. Het is een niet meer overzichtelijk geheel en doordat het een goed doel is, en altijd vrij van belastingen gesteld is. Daarnaast weten deze groepen alle subsidie kanalen aan te boren, en hebben daardoor een grote invloed op de verkiezingen. Totaal zijn er ongeveer 160 goede doelen die subsidie ontvangen met daarnaast nog de giften van loterijen en schenkingen als erfenissen van burgers.

Zolang als deze regelingen er zijn is het niet zinvol om nu eens te gaan onderzoeken waar andere partijen hun geld weg halen, als ze dat verbieden dan krijgen de milieu groepen nog meer macht. Dan is het te wensen dat Wilders en Verdonk veel stemmen binnen halen, anders zitten wij nog jaren vast aan hoge milieubelastingen en heffingen door een onduidelijke en oncorrecte milieuvisie uit Amerika.
—————————–
Ingezonden door Reiny
——————————
Red: Reiny tipt een aantal interessante facetten aan. Alleen de laatste zin begrijpen we niet. Welke milieuvisie uit “Amerika”? Komt de NL-versie niet vooral uit Brussel en Den Haag?

2 REACTIES

  1. Ik heb me altijd verbaast over hoe snel sommige nieuwe organisaties ineens tientallen keren per dag hun gedachtengoed op gerenomeerde TV zenders weten te krijgen. Dat betekent; geld, know-how en macht.

    -"Racism Beat It!" (promoot de NWO agenda om alle volkeren te mixen)
    -"One World" (vage organisatie)
    -Voedingscentrum (wat je wel/niet mag eten)
    -Greenpeace (handig om ons aan de olie te houden)

Comments are closed.