Je onderhandelt dan met iemand die een pistool in de hand heeft

NL-regering (14 feb.) Minister Vogelaar wijst het voorstel van corporatiekoepel Aedes voor een investeringfonds voor de aandachtswijken af. Zij neemt nu zelf maatregelen om de financiële bijdrage te regelen. Ze legt de maatregel gewoon op!

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Die corporaties hebben, door overheidssteun, ook geen schone handen. Maar uit dit voorbeeld blijkt toch wel weer dat bij “onderhandelingen” de overheid gewoon zorgt dat ze altijd krijgt wat ze zelf wil. Onder het motto:” “Und bist Du nicht willig, so brauch’ ich Gewalt!”

Wees voorzichtig, de kans dat je het wint van iemand met het pistool in zijn handen, is redelijk klein.

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST


———————————

86 REACTIES

 1. Problemen wijken niet, maar de wijken wel…dacht de overheid en gaven, na jarenlang geslapen te hebben, de verenigingen te kennen dat ze wel pronto met centen moeten komen, want anders!!! Anders trekt de overheid het niet meer. De overheid creëerde probleemwijken, gaf iedereen en alles pardon en begrip, maar stond niet stil bij de keerzijde van de medaile….tenminste het interesseerde ze niet. Dat de woningbouw de vette kluif niet afstaat is logisch, gefeven is gegeven!!

  Hier een linkje over Groningen, op de foto ziet u twee héél erg bezorgde PvdA mensjes die knokken voor het algemeen belang en gerechtigheid. Hebben ook echt sociale en inlevende gevoelens……voor henzelf!
  Meneer op de foto is ook bezig om mensen op een hondsbrutale manier uit hun zomerhuisjes te knikkeren…..op de Wallage-rode-pus-manier…..http://www.rtvnoord.nl/nieu

  http://www.google.com/searc

 2. Nog wel even vermelden dat de de zomerhuisjes allemaal op eigen grond staan met eigen opgaan aan de openbare weg en ooit was dit grondgebied van Drenthe, maar is kado gedaan aan gem. Groningen. Deze gemeente heeft jarenlang, net als Drenthe, nooitt omgekeken naar dit gebied en plots (waarschijnlijk door de gestegen grondprijzen) vallen ze met de deur in huis en moeten mensen, ook die er meer dan 10, 15 jaar wonen zelf op zoek naar vervangende woonruimte. De behoedzame aanpak is een wassenneus, de gemeente laat in bijzijn van de politie zelfs huizen openbreken.
  Ook laat de gemeent van de bewoners in de krant geen spaan heel en worden mensen afgeschilderd als crimineel en sociale probleemgevallen.
  [1]

 3. opgaan = opgang……..is neergang aldaar!

  Betty de Boer van de VVD was de enige in de gemeente die het opnam voor de Bruilweering……….zou je haast niet geloven, een liberaal die zich het lot van de kleine en onbelangrijke mens aantrekt.
  Eén VVD’er met meer gevoel en menslijke waarde in het lijf, dan heel het socialistisch NL.
  Mag hopen dat de VVD ooit weer de partij wordt die ze was, dat zal voor mij een reden zijn om wel weer te gaan stemmen!
  Het was trouwens, en dat bleek achteraf, de christenunie die de gangmaker was in het proces en de bewoners eruit wilde hebben….voelden zich geroepen door hogere machten om mensen op straat te zetten……zelfstandige mensen, die ook nog eens goed voor zichzelf zorgen en opkomen. [2]

 4. Grappig dat de overheid nu ook organisaties (in theorie) opkomend voor het algemeen belang plukt. Net zo grappig als de BTW op medicijnen of drinkwater of brood. Of de kilometerheffing. We leven in "interesting times", en moeten maar hopen dat de activiteiten van personen die dit beseffen voldoende zijn om ons weer terug te doen keren naar een saaier tijdperk.

 5. [3] Groningen… Dat is toch waar de staat overtollige Hagenezen heen heeft verbannen? Om het achtergebleven noordoosten aan werkgelegenheid te helpen? Kennelijk hebben ze daar dus ook wat Haagse ‘bestuurders’ gedumpt (of gekweekt, natuurlijk).

  Zou de gemeente Groningen die huisjes soms nodig hebben om het uitpuilende AZC aan te vullen?

  Criminele buitenlanders die hier langer dan 5 jaar zijn mogen blijven en krijgen huizen toegewezen. Autochtone, brave Nederlanders die daar 15 jaar gewoond hebben moeten oprotten. Om plaats te maken?

  En toch zul je verbaasd staan hoeveel mensen straks weer CDA, PvdA en Rouwvoet gaan stemmen. Bah. Overigens lijkt het vreemd dat de CU dit in gang gezet heeft, maar is het niet. Socialisme en religie zijn beiden noodgedwongen fascistisch. Zie ook mijn jongste publicatie op HVV:
  http://www.hetvrijevolk.com

  En voordat iemand weer gaat janken over collectivistisch generaliseren van buitenlanders: uitgeprocedeerde asielzoekers die niet zijn vertrokken zijn per definitie crimineel, binnen de huidige ‘rechtsstaat’.

  Dat staat dus los van libertarische opvattingen over immigratie.

 6. Even off-topic;

  DE EUROcratie-teller op Vrijspreker en Libertarian lopen niet gelijk.

  Bij Hub kost de Eurocratie mij 5295,- en op Libertarian
  3.750,-

 7. [5]
  Alweer iemand met die dikke plaat voor zijn kop.
  Religie noodgedwongen fascistisch.
  Hoe krijgt iemand het neergetikt.

 8. Het zou helpen Beek als we van de gelovigen iets positiefs mogen horen. Geen leugens, niet met een blote kont op straat zetten, maar de burger helpen en precies dat doen wat het volk wil. Dan zou de gelovige zeker worden gewardeerd. Of denk je dat ene god ze de opdracht heeft gegeven om te liegen en mensen op straat te zetten!!
  Nu doet religie toch wel sterk denken aan iets communistisch, iets roods en engs. [8]

 9. [9]
  Doen wat ‘het volk’ wil, lijkt me een onmogelijke eis. Wat wil ‘het volk’?
  Maar zeer vele christenen doen goed werk, vaak in stilte.
  Dat er scheve schaatsen worden gereden, dat ook. Het bronboek verwijst naar de scheefheid van de schaatsen.
  Anderzijds werd nooit beweerd dat het evangelie er is voor de zondelozen.
  Overigens vond ik die hakken in het zand van de voorzitter van Aedes wel mooi: ‘Daar hebben wij de minister niet voor nodig’, sprak hij.

 10. De huisjes moeten waarschijnlijk wijken voor spiegelbebouwing, maar dat ontkent de PvdA. Z gaan de boel eerst goedkoop en op een ordinaire manier schoonvegen en daarna valt er plotseling een plan op tafel.
  Ik blijf het natuurlijk onbegrijpelijk vinden dat mensen hun eigen huis, op eigen grond enz. worden gejaagd….bijna Middeleeuws of volgens de nieuwe Chinese traditie!

  De overtollige Haagse medemens is zich in Groningen volgens mij een hoedje geschrokken, want daar is nooit meer iets van vernomen.

  Ik adviseer mensen om vooral weg te blijven uit Groningen, vooral niet naar toe gaan en al helemaal niet voor je plezier….mits je een avond wilt doorzakken, want stappen kun je hier wel, maar dan blijf je de volgende dag wel met een dubbele kater zitten. Groningen is grappig, maar niet leuk….één groot PvdA machtsbolwerk, waar groenlinks en sp voor ze kruipen. Meneer Peter Verschuren van de sp doet alsof zijn neus bloed en brand zijn vingers niet aan het ondervolk. Groningen is erger dan Amsterdam….bouwers zoals de twentse-bouwers krijgen er geen poot aan de grond…. http://www.google.com/searc… Het is een vaste en homogene kliek die elkaar de bal toespelen. Ruimtelijke Ordening in Groningen is misschien wel één van de machtigste bolwerken in NL…..hebben namelijk de Gasunie als vriend, dan kun je wel een potje breken. Gasunie schonk ook het nieuwe museum in het verbindingskanaal aan Groningen……Zodoende kon de Gasunie bouwen op een plaats die eigenlijk niet mocht…. http://www.architectuur.org… Namelijk aan de rand van het stadspark die in een ver verleden een prachtige schenking was van Jan Evert Scholten. Scholten en verklaarde ooit het stadspark als onaantastbaar gebied. Al tijden proberen de rooien plannen te maken voor woningen op de rand van het park…..en willen daarna even naar binnen vreten.
  [5]

 11. Als ik eerlijk ben; ik heb ooit een Christelijke basisschool meegemaakt die een authistische pleegzoon van mijn ouders wilde verzorgen. Deze jongen werd geweigerd op een normale basisschool (weer iets met rooien die tegen waren) en kon zich daarom niet verder ontwikkelen en dreigde tussen de down-syndroom te belanden.

  De Christelijke school heeft hem met veel liefde, van vooral één juf, tot een redelijk normaal mens laten ontwikkelen.

  Kijk Beek dat zijn de goede voorbeelden waar ik het over heb…..en denk niet dat ik de Christene, of katholieken of joden of islamieten haat of zo. Ik ben wie ik ben en zo wil ik worden begrepen en mijn vrijheid houden,….kan dat niet…praat ik niet verder! [11]

 12. Doen wat het volk wil = mensen in hun huis laten wonen en niet met een kale kont op straat zetten! Of schrijf in tegenwoordig in chinees?
  En waarom zou de partij van de gelovigen niet dat doen wat het volk wil? Ik stemde op het referendum NEE! net als alle andere NLers tegen de EU grondwet stemden, maar het was een CDA’er die zei JA! Hoezo kan niet luisteren naar het volk…hij wilde luisteren en luisterde naar zichzelf en de EU. Gewoon grof en onbeschoft!!! Het volk wil misschien wel uit de EU enz. Staat er ook niet iets over in het nieuwe testament, over de einde van de dagen als europa de handen ineen slaat?
  [11]

 13. [11] [14] Ja, trap niet in die val: "de wil van Het Volk".
  Het Volk heeft geen wil, denkt niet en heeft geen verantwoordelijkheid.
  Dat zijn eigenschappen die uitsluitend ieder individu heeft. (Kan hebben, is beter!!)
  De wil van Het Volk en Het Algemeen belang e.d. zijn gewone politiek trucs, om individuen te onderdrukken.

 14. Die EU, ja, die beschouw ik ook als 1 grote zwendel.
  Maar over die volkstuintjes weet ik verder niks. ‘Het volk’ dan wel?
  Er lijkt me hier sprake van dwingende bestemmingsplannen, oogjes lange tijd dichtknijpen en een bemoeizucht m.b.t. woonwensen van mensen.

  [15]
  Ik geloof dat algemeen belang wel bestaat, maar dat deze term ook misbruikt kan worden, meestal door socialisten.

 15. Maar die trucjes zijn zo oud als de weg naar Rome en zo doorzichtig dat zelfs de lamme geplukte blinde nachtvink ze herkend. maar werken heden ten dagen nog prima. Althans voor de niet nadenkende en uitgeklede grijzemuizen, met zijn politieke esthablishment. [15]

 16. Wie woont er in zijn huisjes? Honden? Je hoeft niks te weten over de situatie, maar er wordt gesproken over het lot van mensen. Je praat over mensen Beek, weet je wel…wezens van vleesch en bloedt! Of zijn gereformeerden en de NLse overheid niet in staat om te beseffen dat mensen op straat worden gedumpt…. IEDER MENS IS HET VOLK!!!
  Of telt voor de gereformeerden het individuele mens niet?? En denken jullie alleen in kuddes!!

  Men, je was een goede voor de zwarthemden geweest…heb je nog wel iets om je aan vast te houden? Anders gaat het afglijden wel erg hard hoor! [16]

 17. [18]
  Hou toch eens op met al die op niets gebaseerde stompzinnige ‘conclusies’.

 18. [19] Beste Beek, religie is de bron van alle kwaad, al eeuwen zo geweest en zal altijd zo blijven. Lees 1 (goed, eerlijk) geschiedenisboekje en je weet genoeg. Kijk in de hedendaagse maatschappij en je weet genoeg. Christendom, communisme, islam, <vul maar in>, socialisme, etc. zijn allemaal religies die mensen er van weerhouden om zelf te denken. De pastoor, imam, socialist, <vul maar in>, allemaal roepen ze: "Luister maar naar mij en houd op met zelf denken: veel te moeilijk voor de man in de straat. Dat doe ik wel voor je. Denk allemaal wat ik je voorschrijf en het zal allemaal goedkomen." Volksmenners die het individu verafschuwen, schrijvers van sprookjesboekjes. Bah!

  Hè, dat was even lekker/nodig, zo voor het weekend…

 19. [23]
  Nee hoor, erg goedkope retoriek.
  Het hebben van land, van een familie, van bezittingen, van rijkdom, heeft ook tot grote conflicten geleid.
  Beschikbaar drinkwater ook.
  Vrouwen en kinderen: grote bronnen voor conflicten.
  Vreedzame utopieen, idem.

  Maar zo langzamerhand kan boven dit blog beter het motto ‘Ni Dieu, ni maitre’, staan.
  Weten we waar we aan toe zijn.
  Met als aanbevolen literatuur ‘Don Quichot’ van Cervantes die al in de 17e eeuw knap het hier steeds terugkerend conflict wist te verbeelden.
  Terwijl men verwacht dat de overheid de door boeken benevelde Don Quichot is, en de Vrijspreker de nuchtere Sancho Panza.

 20. [24] Als iets "ook tot grote conflicten" heeft geleid, wil dat niet zeggen dat het eerder genoemde niet waar is.
  Goedkope retoriek is dingen er bij halen die niets met het onderwerp van doen hebben. Waarvan de meesten wel degelijk gerelateerd zijn aan een vorm van religie.

  Inhoudelijk reageren op de grondgedachte van mijn post is kennelijk te moeilijk.

 21. [25]
  De ‘grondgedachte’ is zo nietszeggend wazig, dat er eigenlijk niets mee wordt gezegd. Vandaar.

 22. Ni Dieu, ni maitre…..maar Beek er zijn mensen die kunnen zonder en goed voor zichzelf zorgen en hoeven niet door een klotenkrabbende dominee om weg geholpen te worden. Het licht zit in je, niet daarbuiten…mister bleu sky!! [24]

 23. [26] "Whether that was vaporous or not, that is in the eye of the beholder."

 24. Ik ben een kastje aan het schilderen, maar krijg steeds strepen te zien. Weet iemand wat het probleem is? Het verf droogt niet mooi en gelijkmatig op, kan het zijn dat het verf te dik is? [27]

 25. [27]
  Ik denk niet dat er zoveel licht daarbinnen schijnt. Kijk naar de 20ste-eeuwse kunst die op zoek ging naar dat innerlijke licht. Wat een troep kwam er niet naar boven. En wat een leegte bleef er over.
  Die leegte zou dan opnieuw met zuiverheid gevuld kunnen worden. Nu, daar is ook niet veel van terecht gekomen. Veel kunst wordt steeds weerzinwekkender. Als het maar schokt, lijkt het enige motto.
  Bovendien, eens brandt dat kleine lichtje niet meer, en wat dan?

Comments are closed.