De Amerikaanse voorverkiezingen brengen verwarrende tijden voor de vaderlandse politiekcorrecte intellectueel die graag zijn ethische voortreffelijkheid in eigen kring wil etaleren.Men is als linkse geest uiteraard voor de Democraten, dat spreekt dus daar valt weinig rode eer aan te behalen. Maar dan is er de onmogelijke keuze tussen een neger en een vrouw, leden van de twee meest onderdrukte bevolkingsgroepen in linkse ogen.

Welke groep is politiekcorrect gezien het zieligste en wat is erger, negerhaat of vrouwenhaat ?

Op het eerste gezicht lijkt het ontwijken van de keuze een mooie oplossing om de politiek brave kool en geit te sparen: de een wordt gewoon president en de andere vice-president maar dan komt hetzelfde probleem weer naar voren: wie moet er dan president en wie vice-president worden ?

Toch jammer dat Hilary niet zwart is en Obama geen vrouw.

18 REACTIES

 1. Klopt helemaal Wladimir.
  Ik begreep uit verschillende reportages dat het ontzettend moeilijk is om te kiezen tussen een neger of een vrouw.
  Kwalijk dat ze het de kiezer zooooo moeilijk maken.

  Het geeft wel een duidelijk beeld van het niveau waarop de wereld zich beweegt:
  dat de President van Amerika, de machtigste persoon van de wereld, gekozen wordt op basis van de kleur van zijn huid of van de aard van zijn geslachtsdelen!

  Een probleem dat ze de kiezer hadden kunnen besparen door een "zwarte vrouw" naar voren te schuiven!

 2. [2] Beiden zijn bovendien getrouwd. Maar wellicht kan een van hen zich outen als biseksueel? Of wellicht kan eentje een handicap veinzen? Daarbij is Hillary in het voordeel. Zij kan zich voordoen als kleurenblind en alzo de neger prijzen maar er toch vooral zelf electoraal voordeel bij doen.
  Bij nader inzien is kan Hillary zich beter niet als bi voordoen. Want dan wordt ze wellicht als "halve vent" gezien. Nu is ze volledig vrouw en da’s goed nieuws want Obama is maar half zwart. Een mens zou van minder kleurenblind worden…

 3. Prachtig allemaal, een echte kermis! USA is 1 groot hollywood, of disneyland, kies maar!

 4. Sorry hoor, maar de enige reden dat ‘ras’ of ‘sexe’ nooit een issue waren, is dat het met ras en sexe altijd wel in orde was: immers de kleur was altijd blank en de sexe altijd man.

  Mensen die Obama als ‘zwart’ zien, en Hillary als ‘vrouw’, die hebben natuurlijk gelijk, maar daar gaat het dus niet om/daarom zou het niet moeten gaan.

  En hoewel kleur en sexe mee zullen spelen bij de keuze voor een kandidaat, moeten we niet vergeten dat dat altijd het geval is, en dat er daarom vooral blanke mannen gekozen worden. Maar ach, dat is zo normaal dat we opeens onze kleur- en zexevoorkeur kunnen volgen, zonder dat te hoeven uitleggen.

  Kortom, net het stukje van Wladimir ben ik het volstrekt niet eens.

 5. [6] ik luister naar de radio onderweg naar mijn werk (Leeuwarden) en terug en wat mij dan steeds opvalt is dat iedereen, politicus, reporter of zomaar mensen de voorkeur voor een kandidaat gebruikt om de eigen politieke correctheid te etaleren.

 6. [6] Lees eens wat Amerikaanse sites, dan kom je er vanzelf achter dat het stukje een pijnlijke werkelijkheid beschrijft.

  Je geeft het zelf al aan: "…daar gaat het dus niet om/daarom zou het niet moeten gaan." Daar gaat het dus wel om, en inderdaad zou dat niet zo moeten zijn.

 7. het zou prachtig zijn als paar good old mississipi boys die carriere-over-lijken-mentaliteit-hoer van een clinton kapot schieten zoals ze verdient. dat zou echt mijn dag nog beter maken. en over die obama is ook al niks goeds te zeggen.

 8. De republikeinen zijn aan de kant geschoven, het gaat nu alleen maar om Hitlery en Obama. Twee kandidaten van dezelfde partij….democraten? democratie? dictatuur is het! Men (de media, de bilderberg nazi’s, de CFR etc.) doet er alles aan om de aandacht op die twee landverraders te houden zodat de kiezers in de tussentijd niet worden afgeleid en misschien wel eens naar mensen als Ron Paul gaan luisteren. Ron Paul for President!!

 9. [10] Ik heb toch begrepen dat dit pas de voorverkiezingen zijn. Straks bij de echte verkiezingen kan men gewoon op een democraat of een republikein stemmen.

 10. [11]
  Ik onderschat de kiezers niet maar als de echte verkiezingen zich aanmelden heeft men tot Augustus Hitlery/Obama gezwets aan moeten horen en lijkt het of het alleen om hun gaat. En met een, zeer waarschijnlijke, tegenkandidaat als McCain is dit natuurlijk wel heel makkelijk.

 11. Als Condoleeza Rice nu eens zich van de Republikeinse partij afkeert en Democrate wordt? Dan heb je een lesbische, zwarte vrouw, die bovendien reeds lid is van de overheidsmacht. Dan heeft de "elite" één van "hun eigen" kandidaten, en de politiek correcten kunnen praktisch niet "beter" krijgen.

  Ik weet trouwens niet of het echt (alleen maar) gaat over de vraag of de kandidaat een zwarte man of vrouw gaat worden. Het lijkt er vooral om te gaan wie erin slaagt zo grof mogelijk te liegen en andere mensen als slaafje in te zetten voor het electoraat, zonder dat dit al te overduidelijk asociaal klinkt. Als politicus\-ca wordt dat dus veel praten over "Wij", en "Sociaal", en "Maatschappelijke Problemen", maar vooral de ongemakkelijke waarheid dat jij niet zelf degene zal zijn die alle "Oplossingen" gaat brengen via de daarvoor benodigde "Offers", als de pest vermijden.

 12. [13]
  P.S.

  Ik zag toevallig net een heel toepasselijke quote, van nog zo’n ras-politica, hiernaast staan:

  [i]"There are two kinds of people" those who do the work and those who take the credit. Try to be in the first group, there is less competition there."
  ~ Indira Gandhi ~[/i]

  Als politicus is het dus zaak om vooral tot de tweede groep te behoren, door de eerste groep als slaaf te gebruiken, zonder dat dit al te duidelijk wordt.

 13. [13] Rice een pot ? Dan is zij de nachtmerrie van iedere linkse geest omdat volgens alle rooie waarheden zij als vrouw, neger en pot 3 keer zou worden onderdrukt en daarom automatisch ook links zou moeten zijn.

  Het feit dat zij Republikein is zou iedere politiekcorrecte geest moeten doen kortsluiten van verwarring.

 14. [17]
  Wladi,

  Laten we het hopen van die kortsluiting. Het zijn geruchten die ik reeds geruime tijd geleden ook heb horen langskomen op de Vrijspreker geloof ik, al weet ik niet meer van wie. Had ze toen niet één of andere nieuwslezeres als vermeende vriendin?

  En zijn de neoconservatieven niet sowieso ultra-collectivisten? Met de Patriot Act, "No Child Left Behind", Medicare-uitbreiding, de mega-explosie van het overheidsbudget en begrotingstekorten, heeft de regering Bush inmiddels menig relatief linkse Amerikaanse overheid achter zich gelaten qua bemoeizucht en het uitgeven van andermans geld.

Comments are closed.