- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Nederland moet strenger toezien op weren homo’s

Deze kop las ik tot mijn stomme verbazing op nu.nl. “Nederland biedt te veel ruimte aan kerken, religieuze scholen en organisaties om homoseksuelen en vrouwen te weren in bepaalde functies. Nederland voldoet daarmee niet aan de afgesproken Europese regels en is daarover op de vingers getikt door de Europese Commissie.” aldus het bericht op nu.nl

Het is juist fantastisch dat Nederland dat doet, alleen om de verkeerde redenen. Dat religieuze instellingen te idioot voor woorden zijn, blijkt wel uit hun opstelling jegens homo’s, en in sommige gevallen jegens vrouwen, maar ze zouden het volste recht moeten hebben homo’s, vrouwen of wie dan ook te weren. Niet dat ik hier een pleidooi wil houden voor de vrijheid van godsdienst. Integendeel dit is een (inmiddels) zwaar overbodig artikel. Vrijheid van godsdienst wordt prima afgedekt door vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging en vergadering.

Veel belangrijker in deze is de vrijheid van eigendom. Iedere private onderneming of instelling moet zelf de keuze hebben met wie ze in zee gaan. Daar moet de nderlandse overheid zich niet mee bemoeien en daar moet de EU zich al helemaal niet mee bemoeien.