De feestdagen met je geliefde in Nederland doorbrengen. En dan daar blijven.

Dat is de droom van duizenden Nederlanders met een partner van buiten de EU.

Anno 2008 is het extreem moeilijk geworden om zo’n partner naar Nederland te halen. De Stichting Buitenlandse Partner helpt. Zij registreerde onlangs op haar website het 18.000ste forumlid.

Zelfstandig ondernemer Robert Visser besloot eind 2005 terug te gaan naar Nederland. Hij wilde in de buurt van zijn ouders wonen. Robert woonde destijds in Brazilië. Hij had zich daar eind jaren negentig gevoegd bij zijn geliefde Luiza. Zij trouwden er, stichtten er een eigen bedrijf, en in 2000 kregen zij een dochtertje, Iris.
Al snel merkte Robert dat hij niet zomaar terug kon naar Nederland. Tenminste niet als hij vrouw en dochter wilde meenemen.

Robert: “De immigratiedienst wil niet dat een gezin al samen is, voordat zij uitspraak heeft gedaan of het gezin wel samen m g komen. Onafhankelijk van het feit dat ik Nederlander ben, dat wij getrouwd zijn of dat er een kind in het spel is.”

Tot Roberts verbazing bleek Nederland wel een regeling te kennen voor remigratie van buitenlanders vanuit Nederland naar een ander land, maar niet voor Nederlanders die terug willen keren naar hun vaderland.

———————————–

En er volgen op de expat site nog een paar voorbeelden.
Heeft de politiek niet door dat de burgers bezig zijn een enorme woede op te bouwen om dat soort zaken?

Het is toch een grof schandaal. Ze zijn in Den Haag helemaal de weg kwijt? Een tijdje geleden beweerde een kamerlid (Kamp, VVD) nog (Pauw en Witteman) dat ze Nederlanders die van buitenlandse komaf zijn (en zijn we dat niet allemaal?) maar met het intrekken van een verblijfsvergunning moesten dreigen als ze zich niet netjes gedragen.

De Verblijfsvergunning! Heeft u die, ik niet en die Marokkaanse jongens die problemen veroorzaken ook niet. Maar een 2de Kamerlid gaat er in een gesprek zo maar van uit dat dat wel zo is waarschijnlijk omdat hij het gevoel heeft dat er eerste en 2de rang burgers op basis van afkomst zijn.

Nu worden dus ook Nederlanders geweerd als ze naar huis willen komen omdat ze in het buitenland een partner gevonden hebben. Ik heb liever Mevr. Visser dan onze ignorante politici, het wordt tijd dat die geweerd worden en dat Nederland weer een vrij land is voor zijn burgers om te doen en te laten waar ze zin in hebben, natuurlijk zonder dat een ander daar last van moet hebben, maar daar bemoeit deze regering zich toch niet mee.
————————————
Ingezonden door Francois Geelen

7 REACTIES

 1. Dit soort misstanden komt door het PC gezneuzel, men durft niet te zeggen waar het op staat "niet westerse immigranten die hun partner hier naar toe halen zorgen voor maatschappelijke problemen"

  Discriminatie mag niet (zegt men, lijkt me mijn personlijk recht van wel),dus mag de autochtoon met een buitenlandse partner dezelfde behandeling ondergaan als de allochtone groep.

  En ik heb een buitenlandse partner die hier al 8 jaar woont. De regels destijds om mijn partner hier naar toe te halen hebben mij de staat en alles wat er bij hoort INTENS LEREN HATEN!!

 2. [1]"… hebben mij de staat en alles wat er bij hoort INTENS LEREN HATEN!!"

  Hartgrondig mee eens.
  Het gaat hier om het collectivistische principe dat een groep personen, die via ritselen en stemmen de macht in handen hebben, BESLISSEN over leven, vrijheid en eigendom van anderen. Daarbij schuwen ze geen geweld.

  Bij de Vrijspreker werken we hard om de slechtheid van dit principe duidelijk te maken. Het is de enige weg om een verbetering te krijgen.

 3. We hebben hier geen problemen met niet-westerse allochtonen, we hebben problemen met moslims.
  Het is veel effectiever om dit land zo ongastvrij mogelijk te maken voor dit soort godsdienstwaanzinnigen dan om eerlijke mensen de dupe te laten worden.

 4. [3] Inderdaad, onschuldige en goedmenende aan onze maatschappij bijdragende vreemdelingen zijn de dupe van onze naieve halfgeorganiseerde weerstand tegen moslimkolonisatie.

 5. Haat? Ik kan hier eeuwig over doorgaan, ik zit in de situatie hier beschreven. Wie weet ga ik terug om terrorist te worden in mijn eigen land want ik ben bijna zover om mijn haat om te zetten in daden.

 6. Ik ben bezig om een buitenlandse partner; toevallig ook Brazilië, naar Nederland te halen. Ze vliegt maandag naar de hoofdstad, om daar op de ambassade een test te doen, waarvan de slagingsnorm per 15/3 lastiger zullen worden. Ze doet daar de test, wat ze zegt wordt opgenomen op band en daarna naar het Ministerie van BuZa in NL gestuurd; die kijken het na en sturen de uitslag vervolgens door naar de ambassade. De test zou ze ook in NL kunnen doen, dat bespaard dan weer vliegen naar de hoofdstad, geld voor hotel, eten & drinken, taxi enz, kortom (en dan nog goedkoop!) iets van 750 Euro, ofwel 1650 Gulden. Dan voldoet ze aan de voorwaarde om een MVV te krijgen, die 830 Euro, ofwel 18730 Gulden kost, moet ze ook ophalen bij de ambassade, kost dus weer vliegreis, hotel etc. En als ze die MVV heeft gehaald ben je in Nederland nog een keer 130 Euro, ofwel 285 Gulden kwijt om hier een echte verblijfsvergunning te vragen.

  Dit is allemaal ter bescherming van ons sociaal stelsel! Het sociale stelsel is dus het probleem…

  Die Stichting ken ik overigens, was twee jaar geleden onderdeel van het protest tegen Rita Verdonk; is volgens mij een eng links clubje uit het solidariteitsnetwerk, dat is het beeld wat ik momenteel van die lui heb.

 7. Zolang ik fictief mede-eigenaar ben van het stuk grond ‘Nederland’ vind ik het prima dat er geen barbaar bij komt. Aangezien ik ze niet allemaal zelf kan keuren (zoals dat doorgaans gaat bij een stuk eigendom), is deze Brazilliaanse simpelweg de lul.

  [3] [4] Gelukkig zijn de groepsverkrachtende antillianen geen waanzinnige moslims. Dat scheelt weer.

Comments are closed.