Er zijn er veel in Nederland, een die erg in het oog springt is de
Kamer van Koophandel.

Als je ondernemer bent, moet je daar onvrijwillig aan bijdragen; ben ik
tegen, trouwens helemaal tegen die instelling.

Wie ondernemer wil worden gaat even bij de belastingdienst langs, vult
wat formulieren in, en klaar is Kees. Vragen stellen kan daar ook.

Mijn ervaring met de KvK is dat ze niets weten en kunnen, bevolkt
worden door gesjeesde oud-wethouders die een baantje moesten hebben.
Wat kunnen een soort ambtenaren en een gesjeesde oud-wethouder nou
over koophandel vertellen?
Helemaal niets.

Als je met sokken op de markt wil gaan staan, koop je goedkope sokken
en die ga je voor de dubbele prijs verkopen, zo eenvoudig is het.

In Thailand begon een kennis een restaurant, d.w.z. ze zette 6 tafels
in de voortuin en kookte gewoon in de keuken; het loopt lekker, ze
denkt aan uitbreiden.
De staat vindt het goed, want je doet iets wat geld oplevert, dat
juichen ze toe.
Als iemand dat in Nederland probeert, wordt deze persoon in de boeien
geslagen, en gevangen gezet want je overtreedt dan zo 6 verschillende
wetten.

Ik moest een keer iets over export weten, ik belde de Kamer van
Koophandel, of ik lid was, lid waarvan? Nou van hun.
Overbodige instelling vol met staatsruifeniers en mee-eters en daar
betalen jullie allemaal aan mee in Nederland.
Het wordt tijd voor een soort revolutie; het is even een paardenmiddel.
.l die brandende overtollige gebouwen, maar daarna kan men weer fijn
aan de slag, zoals vroeger toen we de VOC nog hadden. Geen Koning, en
kooplui die baas waren die de staat er op woensdagmiddag bij deden.
————
Groeten uit Bangkok
Anno Zijlstra

9 REACTIES

 1. "Wie ondernemer wil worden gaat even bij de belastingdienst langs"
  en
  "Als je ondernemer bent, moet je daar onvrijwillig aan bijdragen; ben ik tegen, trouwens helemaal tegen die instelling"

  vind ik anders ook uitstekend bij elkaar passen hoor. Liefst heb in natuurlijk geen van beide, maar als ik mag kiezen (nee, helaas) kies ik voor de KvK. KvK en tax-mafia zijn ongeveer even nutteloos maar de KvK is veel goedkoper. Voor zo’n 50 euro ben ik weer een jaar van ze af…

 2. [1] je moet belasting betalen in NL (idioot veel)en als je ook lid van de KvK bent komt daar die 50 euro extra bij, terwijl je die 50 euro beter in de kroeg kan gaan verzuipen, dan heb je daar nog lol of hoofdpijn of beide voor, van de KvK krijg je niets, ja gebakken lucht.

 3. "weet je wat jij zou moeten doen…"

  Nou, niet als je een succesvol bedrijf wilt oprichten.

  Al valt het in Nederland nog wel mee. In andere landen (Bijvoorbeeld Italië) is het nog vele malen duurder en heel erg lastig om een bedrijf op te richten.

  Dat terwijl een bedrijf heel makkelijk is:
  Je koopt of maakt iets (of doet iets) wat je vervolgens voor meer geld verkoopt.
  Verkoper blij want hij verdient er aan en de koper is blij omdat hij het zelf niet voor dat geld had kunnen doen (anders had hij het zelf wel gedaan).
  In totaal houdt iedereen dus meer geld over.

 4. "Als iemand dat in Nederland probeert, wordt deze persoon in de boeien
  geslagen, en gevangen gezet want je overtreedt dan zo 6 verschillende
  wetten."

  6 maar, valt me nog mee 🙂

 5. leisink schreef:
  Wat ik heel ernstig vind is dat de KvK zich mengt in het politieke debat. Ze nemen politieke stellingen in, terwijl ze een wettelijk afgedwongen klantenbestand hebben (rechtspersonen). Zo subsidieert bijvoorbeeld milieudefensie indirect het standpunt voor extra wegen. Men moet een administratiekantoor zijn, eventueel aangevuld door nuttige scholing en starterspaketten. Maar ze moeten zich onthouden van standpunten. Voorts zou de administratie via internet gratis te raadplegen moeten zijn!

  Groeten, Martijn
  ———————————–

  dat zijn een paar heldere aanwijzingen.
  Ik meen dat de staat via wetgeving iedere ondernemer 60 eu afperst voordit onnutte orgaan volbaantjes mensen.
  Dat er en register wordt bijgehouden etc. en voor starters e.a wordt gedaan is meer dan normaal, daar betalen we ook voor, de fiscus kan dit er bij.naast doen,gratis !
  Men dient dit bureel over te hevelen naar de fiscus met een paar taakjes dan, dat kan per kamer bijna door de jongste bediende worden geregeld met een computer.
  De begeleiding jonge ondernemers (gratis!) is een overheidstaak, en in het belang van de samenleving.
  Ik ken jonge ondernemers die gewoon iets beginnen en als het loopt denken, o ja om moet me ergens inschrijven wegens de belastingen, daar dient de fiscus vol begrip en zeer koelante en voorzichtig mee om te gaan.
  Dat zijn de goudklompjes van de toekomst daartussen zit de nieuwe Anton Philips, Fokker,van den Berg,Kroller Muller,van den Ende,Jurgens,Brenninkmeijer ,Caransa,Dreesman,Cruijff, en de kooplui die Nederland in de Gouden eeuw groot hebben gemaakt.
  Nu worden jonge ondernemers door de KVK en staat gestraft voor de brutaliteit voor zichzelf te willen beginnen.(zonder het te vragen eerst, foei!)
  _________________

 6. [6]
  "De begeleiding jonge ondernemers (gratis!) is een overheidstaak, en in het belang van de samenleving."

  Er bestaat niet zoiets als ‘het belang van de samenleving’. Zie ook diverse artikelen op deze site over ‘algemeen belang’.

  Wat ondernemers, dus ook jonge ondernemers, nodig hebben, is de vrijheid om te ondernemen, dat wil zeggen niet lastig gevallen te worden door (semi)ambtenaartjes en hun regeltjes, die ze ook nog eens zelf gedwongen worden te bekostigen middels diverse belastingen. Begeleiding is niet nodig, en al helemaal niet door de overheid, die van ondernemen geen enkel benul heeft.

 7. GroenLinks wil een spoeddebat over integriteitsproblemen bij de Koninklijke Marechaussee. Die ontsloeg vorig jaar 54 medewerkers voor schending van de regels, waarbij het onder meer ging om het bezit van kinderporno en harddrugs. Een woordvoerder van het militaire politiekorps bevestigde woensdag een bericht hierover in De Telegraaf.

  Marechaussee stal bolletjes coke

  Wapenbeheer marechaussee deugt niet
  Marechaussee krijgt meer bevoegdheden

  GroenLinks is ‘verbijsterd’ over het hoge aantal ontslagen en wil dat minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) en minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) uitleggen of de huidige integriteitsregels volstaan. De bewindspersonen zouden ook duidelijk moeten maken hoe de integriteit onder de aandacht wordt gebracht en hoe het toezicht op de naleving van de regels is geregeld.

  Daarnaast vraagt de partij zich af of de beveiligingstaken van de marechaussee niet moeten worden overgeheveld. Defensie ondervindt grote problemen bij het werven van voldoende personeel, weet GroenLinks, en dat tekort wordt erger door deze ontslagen.

  Binnen de marechaussee doen ook verhalen de ronde dat medewerkers seks hebben gehad in de door hen bewaakte gouden koets. Hiervan zouden foto’s in omloop zijn. Een woordvoerder van het militaire politiekorps bevestigt woensdag dat deze geruchten er zijn, maar benadrukt dat niet is vastgesteld dat dit echt is gebeurd. GroenLinks vraagt zich af in hoeverre marechaussees hierdoor chantabel zijn.

  In 2006 verloren nog 35 medewerkers hun baan om integriteitsschendingen. De marechaussee zegt dat de stijging vermoedelijk te verklaren is door de sterkere nadruk op integriteit na een onderzoek van de commissie-Staal. Die onderzocht wangedrag binnen het leger en concludeerde in 2006 onder meer dat ongewenst gedrag, zoals seksuele intimidatie en discriminatie, in het leger gemiddeld vaker voorkomt dan in andere organisaties.

  ——————————
  ze zouden ook sex in de Gouden Koets hebben gehad en meer van dat soort zaken.
  Die mensen vervelen zich dus, we moeten er van af, dat bewaken kan door een commerciele dienst worden gedaan, ook bij Schiphol, toedeloe, we leven in 2008 hebben straks een EU leger dit operette gezelschap kan (ook) naar huis.

  http://nl.youtube.com/watch

Comments are closed.