Al decennialang heft de overheid belasting over belasting.

Er wordt Omzetbelasting (BTW) geheven over de ‘omzet’ van grondwaterbelasting, de belasting op leidingwater, de afvalstoffenbelasting, de brandstoffenbelasting en de energiebelasting.

Volgens de Wet op de Omzetbelasting is heffing van BTW over belasting gewoon onrechtmatig.

De energiebelasting op elektriciteit en gas zelf is geen belastbare prestatie van een energiebedrijf. Volgens de wet behoort die belasting niet belast te worden. Bovendien mag ook volgens Europese richtlijnen geen belasting over belasting geheven worden.

Zelfs als politici een regeltje zouden kunnen vinden uit het verleden dat belasting over belasting juridisch zou goedkeuren, dienen ze dat in alle redelijkheid niet eens te willen. In 2008 alleen al wordt 144,2 miljard aan belastingen geheven. Een behoorlijke volksvertegenwoordiging zou streven naar minder belastingen, meer besteedbaar inkomen en vooral betere besteding van belastinggeld. ‘Fatsoen moet je doen’, begint bij het simpelweg niet langer dubbel belasten van burgers. Politici dienen daarom nu eindelijk te stoppen met het heffen van belasting over belasting!

Wil jij dit ook
Via de niet-politieke community Belastinglobby.nl kan iedereen
Belastinglobbyist worden en wekelijkse acties tekenen.
www.belastinglobby.nl

11 REACTIES

 1. [1] Nee heeft geen zin.

  De overheid heeft al meermalen duidelijk aangegeven dat de inkomsten prognotiseren.

  Dat houdt in dat als ze geen belasting over belasting mogen heffen de heffing zelf gewoon wordt verhoogd.

  Heel mooi in beeld gebracht door het antwoord van Zalm over het opheffen van het kwartje van kok.
  "Als we dat opheffen moeten we ergens anders weer een belasting verhogen"
  Kortom het geld is al uitgegeven

 2. Belastingen en eerlijkheid/moraliteit/rechtvaardigheid hebben niets met elkaar te maken. Grappig altijd als men roept dat iets in het belastingrecht niet eerlijk is.

 3. Wat zijn tot dus ver de wapenfeiten van de Belastinglobby?

  Als je toch in actie komt, begin dan liever een actie tegen die nieuwe vliegbelasting die nog niet is ingevoerd en geen enkele relatie heeft met het doel waarvoor deze officieel wordt ingevoerd (het milieu).

 4. Roep dan gelijk op tot een Staatsgreep. Dit verhaal heeft helemaal geen zin.

 5. Joh, je wordt dagelijks op één van je grootste kostenposten dubbel gen…!
  Je betaalt de netto benzine prijs plus de daarbijbehorende accijns.
  Daarna mag je nog even BTW over het totaal betalen.
  Dus je betaalt elke keer BTW over een belasting (accijns).
  Maar gelukkig heeft vadertje staat hierin voorzien en wettelijk (democratisch, kuch) vastgelegd dat accijns niet beschouwd mag worden als zijnde belasting en daarom belast mag worden.
  GENIAAL!

 6. De staat is geweld en belasting wordt verkregen door dreiging met moord. Met openbare scholen en zwaar gereguleerde kinderopvang wordt grote moeite gedaan om dat voor iedereen verborgen te houden, maar laatst werd de naakte waarheid maar weer eens duidelijk, toen uit Den Haag gemeld werd dat men ‘Lichtenstein de duimschroeven aan moest draaien’. DIt naar aanleiding van een aantal Duitsers die hadden geprobeerd de slavernij te onsnappen via een bankrekening aldaar. Zo werd weer eens duidelijk dat de inkomsten van de staat niet afhangen van de kwaliteit van haar dienstverlening, maar met de kwaliteit van haar dwn gen geweldsapparaat.

 7. Al die verschillende soorten belastingen zijn krankzinnig. Vooral die van inkomensafhankelijk, dat is pure nivellering. Terwijl als je meer verdiend al meer belasting betaald omdat je in de hoogste belastingschijf zit. Dat komt dan in box3 terecht en dus weer belast. Schenking? jahoor belast. Dat is dus geld waarover je al belasting hebt betaald, mag je daar aub. zelf over beslissen dan.
  Ik word er gewoon weer moe van.

 8. Ik ben inmiddels 61 en ook inmiddels zwaar gefrusteerd door al dat gedoe van de overheid. De overheid is het hoofd van de amptenaren. Deze hele groep geboren uit het vak klerk (een kantoorsloof)is eigenlijk bij ons in dienst. Maar nu terroriseert deze groep dus zijn werkgever. Hoe lossen wij dat op? We kunnen ze (de overheid) niet meer in de hand houden en ontslaan ook niet.

 9. @IJohnny: Ik roep iedereen die dit leest op om geen btw meer over belasting te betalen want wat wettelijk niet kan mag niet,tenslotte moeten wij de wet naleven dus de regering zeer zeker en moet ons het voorbeeld geven niet andersom!Het is in de eu niet mogenlijk om btw over belasting te heffen en daar moeten ze zich aan houden,het was hun keuze na onze dikke NEE tegen de eu
  vragen ze om tegengas en dat zullen ze krijgen we laten al veels te lang over ons heenlopen.Dus bij deze schrijf ik me als eerste in om geen belasting meer te betalen over btw,wie mee wil doen email me en ik bied die petitie aan het kabinet.

  groetjes antonia

Comments are closed.