Ik ben voor het eerst op deze site en lees met enige verwondering een aantal artikelen. De rode draad die hieruit spreekt is vaak onvrede, miskenning en ongenoegen.
Dit in het bijzonder waar het de belastingen, of de overheid c.q. de politiek betreft.
Veel frustratie weinig actie bereidheid en vooral berusting.
Wat mij dan interesseert, is waarom blijven jullie negatieve energie rondpompen en veranderen jullie de omstandigheden niet.
Nederland is een mooi land, wij komen er elk jaar nog 1 of weken, maar het is niet het empirische middelpunt van de wereld.
Uit overzichten die de “quality of life” meten, blijkt grofweg dat Nederland ongeveer 25 landen voor moet laten gaan waar de “quality of life” beter is.
Dus er zijn veel alternatieven.
Wij zijn in 1999 verhuisd naar zuid Europa en bewegen ons in een internationale gemeenschap. Hier is de rode draad dat het allemaal mensen zijn met een kosmopolitische inslag die vooral zelf verantwoordelijkheid nemen.
Dit gevoegd bij het prettige weer en fiscale klimaat, het ontbreken van lucht en mentaliteit vervuiling maakt het een verrijking.
Kortom stop met analyseren en ga het avontuur tegemoet.
—————————
Ingezonden door Karel JAMWANT
Tsja, emigreren is natuurlijk een optie. Maar voor mij wel de laatste. Uiteindelijk <i>houd</i> ik toch gewoon van Nederland. Van het klimaat, van de mensen, van de mentaliteit.
Ik zou veel liever gewoon verandering zien in dit land.
Hoe? Tsja, dat is de hamvraag he. Ik wil me best actief inzetten voor een veranderingsbeweging, alleen bestaat deze niet. Zelf er een oprichten is geen optie, daar heb ik noch de organisatorische talenten noch het charisma voor.
En daaro een beetje vrolijk tegen allemaal optimisten aan zitten kijken die elkander op de schouder slaan en zelfbevestigend, buiten die maatschappij staand, zitten te ‘genieten’ van elkaars oppervlakkigheid?
Walgelijk, leeg, … maar Veel plezier ermee.
Ha die Bep,
Ik woon ook in het zuiden van Europa. Tussen het ‘op de schouder slaan’ en ‘zelfbevestigend genieten’, heb ik even de tijd gevonden om weer, zij het maar zeer kortstondig, ‘IN de maatschappij te gaan staan’.
Even via internet wat MSM geraadpleegd en nog wat kritische sites en ik moet je gelijk geven: Oppervlakkigheid is in Nederland, waar werkelijk iedereen IN de maatschappij staat, niet te vinden. Het ‘genieten’ staat op een ongekend hoog peil en vol is het er ook.
Dus ik zou zeggen…. Walgelijk, VOL, … maar ook vanuit Zuid-Europa Veel plezier ermee !
Zo dan ga ik nu weer even wat schouderklopjes in ontvangst nemen.
[3] Dat u b.v. een keer een containertje leuk heeft ‘weggezet’ en van die knaken prettig aan de witte wijn zit in Zon-land, het zij u gegund.
Maar een patriot… nee, dat dan weer nie, als het ware.
Er zijn er genoeg die dat ook wel willen, maar financiele tekortkoming, (zieke) familie, schulden, taalvaardigheid zijn enkele belemmeringen dat dat niet voor iedereen is weggelegd. Je zult toch onderdak, werk, of eigen vermogen moeten hebben om iets op te bouwen in je nieuwe land. Wellicht had jij een eigen huis, die je kon verkopen?
Het is te triest voor woorden dat je letterlijk je eigen land wordt uitgepest, daarom zijn er mensen die er op deze site over schrijven, in de hoop dat er meer mensen "wakker worden". Met vluchtgedrag los je niets op.
Willen we als volk iets bereiken, dan moeten een heleboel mensen gaan stoppen met consumeren, gewoon een paar dagen geen geld uitgeven, geen auto rijden. Blijf thuis, ga niet de straat op. Ze kunnen je niet dwingen om te consumeren. Van een aantal dagen ga je nog niet dood. Demonstraties met spandoeken tegenover een legen ME trekken ze zich niet aan.
En als straks zuid-Europa of zelfs heel de wereld er aan moet geloven, waar vlucht je dan heen? de maan? Mars?
[2]
idd,het is veel prettiger en veiliger vanachter je pc kritiek te blijven leveren en artikelen lezen die je vooroordelen en bekrompen belevingswereldje blijven bevestigen.
Werkelijk iets doen en keuzes maken is zo eng…
[6] Dan ga je toch wat ‘doen’ aan jouw bekrompen situatie?
Zet je PC uit, pak de trekkert en neem het wief mee naar de huishoudbeurs!
Ik durf dat niet naar zo’n beurs, maar een Patriot als jij vast wel.
Misschien is de Mega Erotica Beurs iets voor jou!? Hummer vol met strings en feestartikelen, de kerels mee en hup naar de beurs! [7]
Ik beneind 2004 geëmigreerd naar Thailand, ik werkte al met en in dat land, niet uit onvrede maar uit gemak.
We produceren hier (ZO Azie)voor de export.
Nederland is te kostbaar voor de productie, politiek natuurlijk op de verkeerde weg.
Mopperen: niet doen, zonde van je enrgie, Nederland is als je het betalen wil ook prima,maar het zo’n beperkt land dat ik iedereen die tussen de 18 en 28 (of 88) is aanbeveel eens elders een paar jaar te gaan rondkijken, zie de verschillen en trek je conclusies zelf.
(we organiseren ook trips op maat hier/in de regio trouwens)
Vragen ? mail dan even:
annozijlstra@gmail.com
Geachte inbrengerts, volgens min bescheiden mening dwalen we enigszins van et topic af.
Is u van de topic polisie? [10]
[10] Het gaat erom aan te tonen dat het juist de mensen zijn die emigreren negatief zijn over hun eigen (ex) land.
Om over een moreel deficiente persoonlijkheid nog maar te zwijgen, als het ware.
Niks treurigers dan Nederlanders in Dutch Clubs of expat enclave’s, net als bijv. hiero Turken in koffiehuizen e.d.
Ik heb mezelf voorgenomen om de komende jaren keihard te proberen iets te veranderen. Als dat niet lukt wil ik weg.
Ik houd van NL, ondanks de vele minpunten en ik geloof dat ik iets kan veranderen.
Luid applaus en gejoel bij de aankondiging van Dr. Ron Paul. De man die meer “gegoogled” is dan iedere andere kandidaat, aldus de studente die hem introduceert. “Als mensen zouden kunnen stemmen via het internet had ik allang gewonnen,” zegt Paul.
En de media zijn volgens hem schuldig aan het feit dat hij (ver) achter ligt op de andere Republikeinse kandidaten. “Bij de debatten mocht ik niet spreken.”
Ondanks de bittere vrieskou zit de zaal in Georgetown University vol. Ron Paul maakt meteen duidelijk wie en wat volgens hem de oorzaak zijn van alle problemen in de Verenigde Staten: de overheid. “Het garanderen van veiligheid is de enige taak waar de overheid zich mee bezig zou moeten houden."
Sleutel
"De rest moet worden overgelaten aan de mensen zelf. Vrijheid. Dat is de sleutel. We moeten terug naar waar het allemaal mee begon, de grondwet. Die hebben we veel te lang genegeerd. Ik geef toe, de grondwet is verre van volmaakt. Maar het is wel het beste contract tussen het volk en de overheid tot nu toe."
Paul is van mening dat het fout gaat als de overheid zich ermee gaat bemoeien. “Neem orkaan Katrina. Toen Washington besloot hulp te sturen hadden we daar vertrouwen in. Iedereen die getroffen was kreeg een cheque van 2000 dollar. Maar er kwamen toch meer mensen op af dan ze hadden verwacht.”
De zaal joelt en lacht. “Vervolgens stuurden ze iedereen een brief met daarin de vraag of het kon worden teruggegeven!”
Rode wangen
In het publiek zit ook Kevin O’Dell. Met een button op zijn zwarte jas gespeld en rode wangen van opwinding. O’Dell is het roerend eens met Ron Paul. “Hij is mijn leider. Mijn auto heb ik volgeplakt met stickers en ik heb ongeveer 1000 dollar overgemaakt.”
Maar waarom is Paul nog in de race? De kans dat hij de kandidaat voor de Republikeinen wordt is immers nihil. “Dat is misschien wel zo,” zegt O’Dell, “maar zolang Paul zijn boodschap blijft verkondigen kunnen we mensen overtuigen. Het grootste deel van de Amerikanen heeft namelijk geen idee waar hij het over heeft.”
Ook Dixon Marin is een fervent supporter. Bij de deuren langsgaan, bellen en geld overmaken, hij heeft het allemaal gedaan. “Iedereen profiteert van vrijheid. We gaan door tot mensen dat eindelijk doorhebben.”
[13] Moet het effect van jouw inspanningen perse meetbaar zijn in jouw levenstijd?
Natuurlijk mag je zelf een doel/tijdspanne bepalen, maar raak je juist niet daarvan negatief/teleurgesteld in je Land(genoten)?
Van welke verandering zeg je; ‘ ja, ja, .. verdomd, dat issum’.
Vriendelijke groeten,
[11] En daar ga je weer, ben jij degene die bepaalt waar iemand het over wilt hebben? Socialist.
[1]
Exact verwoord hoe ik er ook over denk. Ik houd te veel van het land om er zo maar weg te gaan, zou liever eerst verandering willen zien of daar voor zorgen. Ik zou ook graag zo’n veranderingsbeweging willen zien/(oprichten?) Helaas zijn mijn ambities in deze groter dan mijn vaardigheden. Toch wil ik me ervoor inzetten.
Ik ben het met de original poster eens dat alleen klagen niet de oplossing is en dat er wat moet gebeuren. Ik denk dat de ambitie een libertaire kamerzetel moet zijn zodat er gewoon een principieel figuur de kamer in kan en dan op z’n Ron Pauls tegen elke uitbreiding van de overheid kan stemmen. (sorry om RP er weer eens bij te betrekken) Dat geeft een nationaal platform van waaruit je kan gaan uitbreiden. Hoe dit het beste te bereiken is ben ik nog niet uit… Iemand briljante suggesties? 🙂
[7]
Ik zit al een groot deel van het jaar in het buitenland. En nee, ik ben geen echte boer. Heb wel een wief maar is geen huishoudbeurstype.
Mijn reactie was ook niet specifiek voor jou bedoeld, meer voor veel ‘libertariërs’ hier.
Ik krijg nl ook het idee dat velen hier er gewoon erg van houden om te klagen en dat gepaard met een soort fatalisme dat je ook vaak bij mensen in (voormalige) communistische landen ziet. Als een werkloze die werk wil, maar eigenlijk ook weer niet.
Het lijkt wel of men wacht tot de vrijheid gegeven zal worden ipv ervoor te knokken of dat nou op individueel niveau is of voor heel NL.
Dus ik zou zeggen of breek je los uit deze samenleving als je die als beklemmend ervaart of maak mensen bewust van het libertarisme.
De meeste mensen die ik spreek weten niet eens wat libertarisme ís.
Hub heeft hier geloof ik al een paar pogingen gedaan om mensen te mobiliseren, maar ik heb nog weinig resultaat gezien.
Ook heb ik het idee dat velen hier niet zozeer ‘vrijheid’ willen maar gewoon een ideaalbeeld van een samenleving hebben; zonder belastingen, zonder moslims, zonder profiteurs, zonder regels etc.
Ik vraag me nog steeds af of libertarisme het antwoord is.
[18]
Ik ben het er mee eens dat er veel geklaagd wordt maar weinig gedaan. Zelf ben ik daar ook schuldig aan. Maar na het horen van de zoveelste veiligheidsmaatregel, iedereen vinger afdruk voor passpoort, heb ik wel zoiets dat er snel iets gedaan moet worden. Het moet duidelijk worden dat er vele zijn die het niet eens zijn met rekeningrijden, OV registratie, Internet registratie, vinger afdrukken etc. We zijn al laat, maar zonder een gevecht de volgende serie politiestaat voorstellen slikken is een garantie dat onze kinderen gechipt wordt.
[19]
Een simpele arbeider zal met door naar het buitenland vertrekken er echt niet op vooruit gaan eerder achteruit, qua sociale voorzieningen is het hier gewoon nog te goed geregeld en zal de massa echt niet in beweging komen.Hoe je het wendt of keert draait Nederland zijn en zullen de arbeider degene zijn die dit land draaiende houden, niet de pennen likkers of omhoog gevallen managers met de intelligentie van een pinda.
Zijn er geen arbeiders halen we ze weer uit een of ander achterlijk oord die nog langer willen werken voor nog minder geld.
Er is natuurlijk een moment dat je er tussenuit knijpt. Ik zit er ook wel eens over te denken. Het is een beetje als met dat verhaal van die kikker. Als je hem in kokend water gooit, springt hij er gelijk uit, maar als je hem in koud water gooit en het langszaam opwarmt niet. Wij worden langszaam opgewarmd en moeten niet vergeten op tijd weg te springen. Dat is wel moeilijk, je moet weer helemaal overnieuw beginnen ergens anders en alles achter je laten. Maar het is ook, hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is.
[18] Gebruik je zelf geweld om problemen op te lossen ? Zo nee, waarom denk je dat geweld op grote schaal wel problemen kan oplossen ?
[22]
Geweld? waar suggereer ik dat je problemen met geweld oplost?
[23] Omdat je je afvraagt of libertarisme de oplossing is. Als je denkt dat geweld en dreiging met geweld geen problemen kan oplossen, kom je automatisch bij het libertarisme terecht.
Als je je afvraagt of het de oplossing is, vraag je je af of er toch geen problemen zijn die je beter met dwang kunt oplossen via een overheid.
Als je de schaal langszaam vergroot van je eigen kleine wereld naar iets ter grootte van een land, op welk punt denk je dat een dwangmatige overheid nodig is ?
Tja, als je je talen spreekt wordt het al makkelijker. Maar toch. Moet een vrijheid minnend burger altijd maar vluchten? Mogen we niet proberen NL wat vrijer proberen te maken?
<SHAMELESS PLUG>
Jeff componeerde voor U een primer over libertarisme, anarcho kapitalisme en economic sovereignty voor EU Citizens. Je kunt tenslotte ook blijven en virtueel vluchten…
http://www.lulu.com/content…
</SHAMELESS PLUG>
"Als je denkt dat geweld en dreiging met geweld geen problemen kan oplossen, kom je automatisch bij het libertarisme terecht."
ff vraagje, hoe denk men in het libertarisme over het naleven van contracten? Ik bedoel: stel ik heb een contract met jou bv over levering van 2000 kinderfietsjes binnen 1 maand. En ik lever niet, en weiger ook een schadeloosstelling te betalen.
Hoe lost de libertarische maatschappij dit op?
[26] Goede vraag. Veel libertariers zijn minarchisten, die nog steeds een overheid willen voor dit soort dingen. Ik ben zelf marktanarchist en wil ook hiervoor een andere oplossing. Een mogelijkheid hiervoor is de vrijwillige aansluiting bij een rechtsgemeenschap. Veel mensen roepen gelijk:dat is ook een overheid. Het verschil zit hem erin dat aansluiting bij deze gemeenschap vrijwillig is en niet territorium gebonden. Het kunnen wisselen van rechtsgemeenschap zonder te verhuizen, houdt deze dienstverlener scherp (concurrentie). Met mensen die niet aangesloten zijn bij een respectabele rechtsgemeenschap doet niemand zaken (te gevaarlijk).
Iets dergelijk bestaat al: als je zaken doet met een buitenlandse partner, kun je je alleen wenden tot de ander zijn rechtsgemeenschap. Er is geen overkoepelende wereldregering. De verschillende rechtsgemeenschappen maken onderling afspraken over hoe conflicten af te handelen en wie als arbiter te gebruiken als ze er niet uitkomen.
Grote bedrijven gebruiken nu al van te voren afgesproken arbiters om handelsconflicten te beslechten omdat het ‘gewone’ staatsrechtssysteem traag is, veel papierwerk vraagt en lange wachttijden kent.
Als je je niet aan het vonnis houdt van je rechtsgemeenschap, zal deze je uitsluiten (en vanwege eigen geloofwaardigheid de gedupeerde vergoeden en de screening procedure voor nieuwe klanten tegen het licht houden) en kun je je alleen nog aansluiten bij een 3de rangs gemeenschap.
Geeft dit een beetje een idee ?
[27]
Wat doet een rechtsgemeenschap als je je niet houdt aan de vonnissen van de rechtsgemeenschap? Er zijn m.i. twee mogelijkheden: niets, of er wordt dwang toegepast. In het tweede geval is er geen functioneel verschil met een staat.
Comments are closed.