Tsjonge, Bos krijgt tandjes?

Al dertien jaar achter elkaar is het EU jaarverslag door de Europese Rekenkamer afgekeurd.

Dit keer werden door de EU Rekenkamer in 61 % van de EU- uitgaven, onvolkomenheden gevonden.
Dat is zelfs voor Bos teveel. Maar hij zal best al gekeken hebben wat dat effect van zijn daad is: nul komma nul, want er moeten tenminste twee grote EU landen met Nederland mee blokkeren.

Wel weer een aardig voorbeeld van de nuttige werking van het EU verdrag: we hebben echt veel macht behouden hé Wouter?

Wouters actie is mede ingegeven ‘omdat na de afwijzing van de EU grondwet het vertrouwen van de burgers weer opgebouwd moet worden. En dat betekent in ieder geval goed omgaan met EU-geld. Bos verwacht trouwens ook de het EU- parlement ook geen goedkeuring zal geven.
Tsja, als je als EU Rekenkamer, mét Bos achter je, mét het EU parlement achter je, nog niets kunt bereiken of enig effect hebt op de 61 % EU misbruiken, welk vertrouwen moet je dan nog hebben dat het geen veertiende keer misbruikt wordt?

En welk vertrouwen wordt er dan opgebouwd met het als een dief in de nacht aannemen van een eerder afgekeurd ‘nieuw‘ grondwetsverdrag, waar we niet eens een referendum over krijgen?

Ik vrees dat volgend jaar dit artikel weer geplaatst kan worden. Er is op deze blog nog veel werk te doen!

2 REACTIES

  1. Het is een achterhoedegevecht van Bos waarvoor hijzelf samen met Balkenende verantwoordelijk is.
    Het is altijd hetzelfde verhaal met die Bos; zelf een probleem veroorzaken en vervolgens beginnen te janken en de zwarte piet doorschuiven naar anderen.
    Ik hoop dat ie die EUSSR boemerang die hij zelf heeft gegooid nog vol in zijn smoelwerk terugkrijgt in deze regeringsperiode.

    Het overleveren van NL is samen met het multiculturele drama de grootste naoorlogse blunder en voor beide is de PvdA hoofdverantwoordelijke.

    Over 20 jaar nieuwe neurenbergprocessen voor de hoofdschuldigen??

  2. Dit is een van de eerste keren dat merk dat Wouter Bos zich sterk maakt voor het afleggen van financiële verantwoording door een overheidsinstelling. De verrassingen zijn de wereld dus niet uit. Het heeft even geduurd, maar het komt er dan toch van. Nu nog even hopen dat hij het lijntje doortrekt en als minister van Financiën zijn collega ministers aan gaat spreken op juiste financiële verantwoording en begrotingsdiscipline. Dat zal wel wishful thinking blijven.

Comments are closed.