En ander woord konden we er niet voor vinden toen we lazen dat de boer zoekt vrouw Frans met zijn twee kandidaten een keer ging schieten met zijn jachtgeweer en toen gedreigd werd met een proces.In een TV aflevering is te zien hoe Frans de twee overgebleven vrouwen eens laat schieten met een jachtgeweer.
Omdat Frans nu een bekende Nederlander is, heeft hij een voorbeeldfunctie gekregen. Hij heeft zelf een vergunning, maar mag formeel niet zijn vrouwen een keer laten schieten.

En als nu de ambtenaren tot actie overgaan, moet Frans voor de rechter verschijnen en dan kan zijn jachtakte worden afgepakt.

Wel, woorden schieten te kort. Ik laat het bij de titel van dit stuk.

17 REACTIES

 1. Ja maar, je weet toch dat het in 0031 verboden is om ook maar een milimeter buiten de pot te p*ssen. Dat geldt dus ook voor Fransen die mevrouwen met een geweer laten schieten. Gelukkig maar dat we ambtenaren hebben die er op letten dat de Kubu braaf is….

 2. Prachtig toch; motorcrossen, zuipen, schieten en brommers kiek’n!
  Ik heb een zwak voor boeren. Het is éen van de weinige groepen die zich nog niet volledig in het harnas van Den Haag hebben laten vangen.

  Hoe kleinzielig kun je zijn om over dat schieten te vallen. Typisch kleinburgerlijk stadsgeneuzel.
  Grachtengordelpartijen zoals Groenlinks en PvdA begrijpen het niet omdat ze die wereld niet kennen.
  Laten ze er zich dan ook s.v.p. niet tegen aan bemoeien en zich bezig houden met die fijne prachtwijken in hun steden.

  En Boer zoekt vrouw is leuk. Het is een echt cult programma 😉
  Of is het te weinig verheven televisie voor sommigen hier???

 3. 0031 is een land waar de bouw van een giga-mega project stil gelegd kan worden omdat er een paar diertjes van een aldaar uitstervend soort aan het broeden zijn, waar je als misdadiger wordt bejegend als je de snelheid met enkele kilometers overschreid, waar een mislukte dominee en dus maar vice-president geworden, probeert tussenbeiden te komen als er een film wordt uitgezonden die hem niet zint op de publieke omroep. Waar de bevolking in een steeds knellender harnas wordt geperst en diezelfde bevolking wordt door een goedlachse maar o zo gevaarlijke Limbabwiaan gedwongen om een soort van "Black Box" in de auto te laten installeren. Datzelfde land, aangeduidt als 0031, zorgt ervoor dat zijn jonge, ondernemende onderdanen het hazenpad kiezen om elders in een grotere vrijheid te kunnen gaan ondernemen en zorgt ervoor dat het ’tekort’ wordt opgevuld door mensen die zich nog laten leiden door een min of meer pre-middeleeuwse religieuze fanaat met dito opvattingen. Tja, als er dan een vrije ondernemer, een boer notabene, je weet wel zo’n vervuiler, zo’n eigengereide eigenheimer, die nog niet helemaal in het keurslijf is gedwongen en nog tekenen vertoont van leven en vrijheid. Dan gaat zo ’n onverlaat; notabene schieten. Dat is voor ambtenaren* ( een soort robotachtige met uiterlijke menselijke trekken ) natuurlijk niet te verteren. Oppakken die vent! Voorbeelden stellen! Het is toch van God geklaagd dat zo’n kinkel zomaar een vogeltje afschiet en dan nog wel met twee onschuldige meisjes erbij. Kijk dat die wijze, brave, integere, alles beter-wetende leiders in Den Haag ondertussen aan de levend gekookte kreeft zitten en daarna de ganzenlevers verorberen alsmede een heerlijk vogeltje naar binnen weten te werken alvorens zich op de reerug te storten, da’s een totaal andere zaak.
  Ik ga nu even mijn kotsbakje legen. Het is nu wel erg vol geworden.

 4. [3]

  Het is toch van God geklaagd dat zo’n kinkel zomaar een vogeltje afschiet

  Heb ik vroeger ook wel eens gedaan. Als jongetje spreeuwen uit de kersenboom proberen te schieten.
  Vroeger heb ik mijn pa wel eens mee moeten helpen met het slachten van kippen. Hoorde bij de opvoeding vond hij 😉
  Ik vond het maar niks toen maar kan er nu hartelijk om lachen.

  Weer eens wat anders dan in Amsterdam je voorverpakte kipfilet te kopen zonder dat je er ooit een in het echt gezien hebt.

 5. Het is natuurlijk makkelijker een schutter of een 6 km te hard rijder te pakken te nemen, dan kraakpand overtredingen of 5000 utgeprocedeerde asielzoekers aan te pakken.
  Gun de overheid haar kans om ‘efficient’ te trachten te zijn.

 6. Ik zag dus ook de schietclip in boer zoekt vrouw.

  Helaas dacht ik hetzelfde. Dit deugt niet. Dit is onverantwoord gedrag.

  De vrouw wilde zelfs het liefst op een koe schieten, maar die stond te ver weg.

  Als dit soort gedrag word goedgepraat waarvoor dient de vergunning dan nog.

  Ook vind ik het onbegrijpelijk waarom er in Nederland onderscheid word gemaakt tussen mensen bij het hebben van vuurwapens.

 7. [6]

  Kom op, jongen!
  Je lijkt wel zo’n bemoeizuchtig haags ambtenaartje dat alles wil verbieden.

  Moet jij mij eens uitleggen wat er niet aan deugt?? En op die koe schieten was natuurlijk onzin. Hij wist heel goed waar ie mee bezig was.

  **Ook vind ik het onbegrijpelijk waarom er in Nederland onderscheid word gemaakt tussen mensen bij het hebben van vuurwapens.**

  Hier heb je wel een punt. Ik vind dat iedere NL-er boven de 21 jaar zonder strafblad een wapen moet kunnen bezitten en dat moet kunnen gebruiken om zijn veiligheid en bezit te kunnen verdedigen. Voor je veiligheid hoor je niet afhankelijk te zijn van een falende overheid.
  Veiligheid is een basisrecht van elk individu. In de VS, Zwitserland en Finland hebben ze het beter begrepen.

 8. [7] Ik heb gewoon mijn mening, ondanks dat iedereen met de auteur meehuilt.

  Ik vind het dus not done dat er met vuurwapens wordt gespeelt.

  Helaas voor jou. Heeft niets met overheid te maken.

 9. Ps,

  De jeugd heeft al zovele goede voorbeelden van geweld, messen en vuurwapens.
  Alles dagelijkse kost.

  Nu gaat het familie programma "Boer zoekt vrouw" ook nog eens meedoen!!
  Normaal???

 10. [9]

  Wat heeft dit nou met geweld te maken?
  Ze schieten wat op een blikje terwijl er niemand in de buurt is.
  Men zou hier in Den Haag prioriteit aan moeten geven terwijl er een paar maanden geleden in Slotervaart tientallen auto’s in vlammen zijn opgegaan zonder ook maar één arrestatie?
  Het is gewoon het tergen van de autochtone burger die onderhand niets meer mag van deze "moraalridders".

 11. [8] “Ik vind het dus not done dat er met vuurwapens wordt gespeelt.”
  Onzin, je “speelt” ook niet met drilboren, springstof of cirkelzagen.
  Libertarisch gezien is een wapen net als een airbag; Je hoopt ‘m niet nodig te hebben, maar als het nodig is, ben je blij dat je hem hebt.

  Vergeet niet dat de argeloze Jan Modaal, die zich keurig aan de wet onderwerpt en geen wapen heeft, behoorlijk machteloos staat tegenover iemand die zich niet aan de regels houdt.

 12. [8] "Ik vind het dus not done dat er met vuurwapens wordt gespeelt."

  Vind ik ook Peter. Maar er mee "oefenen" is wel wat anders.
  En als die boer zijn toekomstige partner (??) wil informeren met een (belangrijk??) facet van zijn leven, dan kun je dat toch alleen maar toejuichen?

 13. Doet me denken aan Herman Brood die ooit met een pistool uit het raam van een rijdende trein schoot…een ongecontroleerde aktie van Brood, die met een sisser afliep.
  Zal de boer een ongeleid projectiel zijn die niet weet wat hij doet? Denk het niet. Het is niet meer dan een storm in een boerenborrelglas. [12]

 14. Dit is wel weer zo’n overtrokken geneuzel. Dit kun je in feite vergelijken met iemand die een vriend of vriendin in zijn auto wat beginnersles bijbrengt op een industrieterrein of een afgelegen weggetje. Is dat onverantwoord? Een auto is net zo goed een moordwapen. Maar zolang je geld betaald om een papiertje te krijgen zodat je dat "moordwapen" mag gebruiken dan is alles goed.
  [6]
  "De vrouw wilde zelfs het liefst op een koe schieten, maar die stond te ver weg." Nu lijk je te suggereren alsof dat zo zielig is voor die koe, terwijl die waarschijnlijk in het slachthuis eindigd, waar hij een kogel of stroomstoot door zijn kop krijgt en soms nog half levend in stukken wordt gesneden… maar ja daar hebben die slachthuizen immers een vergunning voor, dus dan is alles goed.

  Zolang je geld betaald dan (ver)gunnen ze je het.

 15. [7] Ik heb geen wapen nodig, met mijn 1.96 cm. en 105 kg. Met mijn stalen vuisten heb ik al meerdere softies vriendelijk laten zien hoe hard werkende mensen omgaan met crimi’s. Geen pistool nodig hier. Daarnaast ben ik ook drummer in een Black Metal band, als je dat zegt rennen de mensen al huilend weg, echt lachen.

 16. [15]

  Yeahhh, Black Metal. Heftig volkje! Trouwens; ik ben rock en metal liefhebber (o.a. wel eens op Dynamo open air geweest) maar de extreme vormen als back- en deathmetal trek ik echt niet!
  Ik heb enkel jaren terug een reportage gezien van de Noorse black metalscene. Kerkverbrandingen en moord kwamen daarin voor.
  Moet ik nou bang worden 😉 ???

 17. Verhaaltje doet me denken aan de dominomus…
  Halve land in rep en roer vanwege een mus!!!!
  (goed ziek)
  Dit land sterft van de mensen die zich stierlijk lopen te vervelen.
  Een van de uitwassen van deze verveling is bemoeizucht, dat is exact wat we hier zien.

  Mensen laat anderen eens met rust!
  Zorg dat je zelf geen overlast veroorzaakt aan anderen en laat anderen HUN leven leiden.

Comments are closed.