Hij vindt, waarschijnlijk terecht, dat hij het Nederlandse parlement en het volk al in zijn zak heeft. Er heerst daar een stemming van “Je kunt er toch niets aan doen; ZE doen toch wat ze zelf willen”.

En daarmee hebben de politici hun eerste doel bereikt. Ze kunnen nu inderdaad doen wat zij zelf willen. Als de Hernoemde Grondwet er door is, kan de EU zelfstandig besluiten nemen buiten de locale regeringen om. De landelijke soevereiniteit is dan iets van het verleden.
Het is onbegrijpelijk dat dit zo eenvoudig geslikt wordt.

Balkenende en zijn vazal Timmermans lijmen hun Poolse collega’s door te vlijen dat “Nederland” Poolse werkers nodig heeft en dat “Nederland” hen zal komen helpen als Polen in 2011 voorzitter van de EU wordt.
Wie het eerste Nederland in deze alinea is, is me niet duidelijk. Ik heb ze bvb zelf niet “nodig”. Al mogen ze van mij gerust hun diensten of producten komen aanbieden.
Het tweede Nederland is wel duidelijk, dat is natuurlijk de belastingbetaler.

En tegelijkertijd zijn Maxime Verhagen en Maria van der Hoeven bezig met Turkije te bewerken en helpen om ook Turkije in de EU te krijgen. Als hen dat lukt, wordt de Nederlandse invloed nog kleiner; en die is al zowat niets.

Nooit gedacht dat een volk als het Nederlandse zich de soevereiniteit zo gemakkelijk zou laten afnemen; en dat nog door landgenoten die door een groot aantal mensen zelf zijn gekozen.

Zijn er nog mensen met zelfrespect die zich niet zonder meer overgeven en die zich willen verzetten?

10 REACTIES

 1. Het enige wat straks nog rest is revolutie en deze hufters van een politici laten berechten.

 2. Raar is dat toch, bij de vorige "ronde" leefde het onderwerp Grondwet in de pers redelijk sterk. En nu, nadat Balkenende heeft beloofd dat er geen Volkslied en President zou komen, is de pers muisstil over de EU Grondwet.
  Die President en Volkslied waren overigens de eerste zaken waar Merkel over sprak toen men haar vroeg naar de voordelen van een EU Grondwet. Vervolgens was er niemand in de gevestigde NLse pers die Balkenende daar maar 1 woord over lastig viel.
  Die Grondwet moet en zal er komen.

 3. [2] Ja, Egor, het lijkt er inderdaad op alsof de Pers en het VOLK alleen maar in het liedje zijn geïnteresseerd.

  Maar ik kan me niet voorstellen. (of ik WIL het eigenlijk niet) dat het volk zo diep gezonken is.

  En als dat dan wel zo zou zijn, wat moeten/kunnen goede mensen dan alsnog doen?

  Niets doen is geen optie!

 4. Als je het mij vraagt is het een complot om er voor te zorgen dat er makkelijker en massaler misbruik te maken van macht.
  Balkenende is echt niet zo dom dat hij niet doorheeft wat er aan de hand is. Hij profiteert er vast en zeker van, al is het de vraag of hij er geld mee verdient of dat hij het doet vanwege een of ander ziekelijk geloof.

 5. [1] Berechten? Zo werkt het niet met/na een revolutie. Hangen zal ie.

  De vraag is; Ga je ‘spugen’ of zie je het als ‘noodzakelijkheid?

 6. Als JP en die andere lanverraders worden ooit berecht, hoop ik op een daadkrachtig vonnis zoals destijds bij de Ceaucescu’s in Roemenië.

 7. Je ziet steeds meer dat de NL economie vastloopt door een tekort aan arbeidskrachten. Er dreigt een loonspiraal naar boven waarbij de arbeider komt opeisen wat hem jarenlang is onthouden nl echte loonsverhoging. Omdat daardoor minder geld in de zakken van de politici en de bedrijfstop dreigt over te blijven moet daarop iets verzonnen worden.
  Ze kiezen daarbij natuurlijk weer de gemakkelijkste weg; de laatste arbeidskrachten uit het oosten proberen te halen en niet bv alle wajongers de markt opschoppen of je ambetenarenapparaat drastisch uitdunnen en ze nuttig werk te laten doen.

  Dat daarbij het de Poolse gemeenschappen totaal worden ontwricht en vooral de ouderen en zieken daar de prijs moeten gaan betalen is een bijkomstigheid voor "normen en waarden" man Balkellende.

 8. Dit is natuurlijk erg, maar wat de EU nu weer flikt is nog veel erger.. lees een stukje mee en huiver:

  Burgers (in Ierland) en volksvertegenwoordigers (in de rest van de EU) die over het verdrag moeten stemmen mogen kennelijk nog niet weten wat hun verder allemaal boven het hoofd hangt. Dat staat nogal haaks op de mooie beloftes, op het gebied van transparantie en luisteren naar burgers, die de EU graag doet, onder andere bij het introduceren van ditzelfde verdrag. In een volwassen democratie is het gebruikelijk dat je burgers vertrouwt een afgewogen keuze te maken op grond van de relevante informatie. Kennelijk is de Brusselse elite van mening dat de Europese democratie die mate van volwassenheid nog niet heeft bereikt.

  Over het ‘stiekem verzwijgen van toekomstig beleid’. De gelinkte brief is echt schokkend!

  http://www.geencommentaar.n

 9. Ongelofelijk dat er nog steeds zulke ondoordachte, simplistische en onjuiste artikelen op de Vrijspreker worden geplaatst. Ik zou me schamen als ik de auteur van dit stuk was.

Comments are closed.