Daar kijkt u van op hè?.

Bekijk Money as debt, A short film by Paul Grignon

waarin duidelijk wordt gemaakt hoe geld wordt gecreëerd en hoe dit in het monetaire stelsel functioneert. *)

Het is een hele zit van ruim 45 minuten maar het is zeer leerzaam. Opmerkelijk is wel dat tal van vooraanstaande bestuurders uitspraken gedaan hebben die het deficit en het immorele van het systeem aantonen en of voorzien maar dat deze geen effect hebben gehad.

ZIE www.brasschecktv.com/page/1…

Ingezonden door Karel Want

37 REACTIES

 1. Ik heb bij diverse banken een schuld van een paar ton.
  Woon in een huurhuis, heb geen eigendommen die ze kunnen afpakken, heb geen uitkering, betaal geen belasting, gooi al 5 jaar de aangifte formulieren bij het oud papier (net als alle andere blauwe enveloppen trouwens), betaal wel keurig de idiote zorgpremie voor 6 personen, ontvang de belastingdeurwaarder met een bak koffie, werk 24 uur per week a ¤ 20,–, heb 4 geweldig leuke kindjes die een liefdevolle opvoeding krijgen en die niets tekort komen.
  Huur af en toe een dikke Mercedes gewoon voor de leut.
  En verder zal het mij worst wezen wat die klojo’s in Den Haag allemaal bedenken.
  Ik leef voor mijn gezin, niemand heeft last van me, dop mijn eigen boontjes en ga later dood met een vette schuld bij de bank.
  Wees gelukkig en laat ze barsten, die sukkels met hun babbels.

 2. [1] Intrigerend verhaal, maar die belastingdeurwaarder neemt behalve die kop koffie verder niks mee? Dan wordt het op z’n minst de moeite waard om de enveloppen ook maar eens in de prullenbak te gaan gooien…

 3. Volgens mij is het simpel; niks op naam hebben staan! Van een kikker kan men geen veren plukken, corrigeer me papelou als ik fout zit!….misschien is dat wel DE manier om zorgeloos te leven? [2]

 4. Een uitvreter die anderen zijn schulden laat ophoesten.
  Afin je zult wel een passende ideologie er voor gemaakt hebben,.om erin te berusten.
  Dag knul.

 5. [4] Precies IIS, ouwe zooi is het geheim. Voor mijn snelle PC heb ik een plaatsvervanger uit 1998.
  Bij een beslaglegging grinnikt de deurwaarder heel stilletjes, wetende dat een openbare verkoop geen zin gaat hebben (kosten & baten weetjewel)
  Nogmaals…. het nederlandse systeem heeft mij financieel gebroken na een werkzaamleven van 25 jaar met 60 uur per week (en uiteraard het braaf afdragen van miljoenen aan belastingen)
  Mijn keuze is nu om niet meer mee te werken met een ziek systeem dat een trouw volgeling wegens ziekte in de prut laat zakken.
  Mijn ogen zijn open.

 6. [1] Zomaar een vraagje.
  Bij gebrek aan eigen huis gaat het niet om hypotheekschuld, neem ik aan. Dus waarvoor maakt een mens dan in hemelsnaam meerdere tonnen schuld? Voor een grote auto? Neen, want die huur je af en toe. Voor een erg duur interieur? Kan, maar waarom slaat de belastingsmafia dat dan niet aan? Ze komen bij je thuis dus zouden ze zien dat je het hebt.
  Dus als ik ervan uitga dat je niet leende voor een huis, evenmin voor een auto of voor inboedel, waarvoor leent iemand dan in godsnaam tonnen? Om op vakantie te gaan? Om naar de hoeren te gaan? Ik begrijp het niet helemaal, geloof ik.
  En bovendien: schulden zelf is helemaal niets bijzonders mee, mits je ze terugbetaalt. Misschien betaal je ze inderdaad keurigjes af en dan is er dus geen vuiltje aan de lucht. Zoniet, vraag ik me af of je niet eveneens bankiers over de vloer krijgt. En i.t.t. de fiscus zou dat wel redelijk zijn als die langskomen. Of vind je het normaal om schulden aan te gaan en die vervolgens niet terug te betalen?

 7. [6] Makkelijk oordelen he, vanachter je PC?
  Je hebt geen idee wat ik heb moeten doorstaan aan overheid en banken hufterigheid om zover te komen.

  Anyway…..ik wens je graag en met liefde een zelfde ervaring toe.

 8. Jammer dar de kindjes de schuld erven! Zullen ze leuk vinden.

 9. [9] Na ,daar ben ik te gewiekst voor,ik sta flink in de plus ,dus dank je wel, ik heb hetzelfde,alleen dan niet rood,en voor de kids straks flink erven.
  Altijd de ander heeft het gedaan.
  He Papalou.
  En vervolgens ben jij het slachtoffer en hebt ene reden om zo te doen als je doet ,en niet alleen doe je het ,je roept het vol trots,..je kan altijd nog emgigerern in de kofferbak van je gehuurde mercedes…LOL.

 10. [8] Als er iemand trouw zijn rekeningen betaalt ben ik het wel.
  Ik ben door een heftige gezinscrisis mijn goedlopende eigen bedrijf kwijtgeraakt. Toen ik destijds bij de fiscus en banken om een ”time out” vroeg (een doodzieke vrouw en 4 kleine kindjes kunnen je soms ECHT nodig hebben), ging de destructie machine aan de gang.
  Stopzetten bedrijfskrediet, beslag op
  openstaande debiteuren en dan failliet.
  Dan verkopen ze je mooie bedrijf voor 10% van de marktwaarde.
  Vervolgens ga je prive naar de klote, je eigen huis gaat op een veiling heel ver onder de marktwaarde naar een makelaar, die er vervolgens na 4 maanden 180.000 euro op verdient.
  Daar zit je dan…..binnen een jaar van hardwerkende zelfstandige naar de bedelstand, alleen omdat mijn gezin me nodig had.
  Dus alle enge mannetjes die mij menen te mogen veroordelen als uitvreter, kunnen wat mij betreft acuut de pot op.
  Ik weet dat ik een goed mens ben, ik twijfel over jullie status.
  Ajuus, stelletje …………….

 11. Als Papalou schulden heeft, dan zijn het zijn schulden! Als Papalou schulden gemaakt heeft voor een auto of anderzins blingbling product, dan nog zijn het zijn schulden!
  Als Papalou handelt en heeft gehandeld naar eer en geweten en de zogenaamde maatschappij opzadelt met zijn schuld, dan is en blijven het altijd nog zijn schulden.
  Valen of fouten maken of door overmacht in de schuld komen, kan! Is daar een mens op te veroordelen? Of willen we alleen maar succes verhalen horen?
  De miljarden die door de banken en overheden over de balk verdwijnen, zijn die uiteindelijk niet ook voor de maatschappij…..waarom zijn de reactie’s daarover zo pislauw?
  Trouwens, wie financierde papalou zijn schulden? De heren van de bank! Dat is en was toch ook de bedoeling, veel schulden maken….heel NL is vergeven van de schulden…en of ze die ook ooit terugbetalen? Vast en zeker wel….zolang ze kunnen en mogen blijven werken wel.
  Of waren het zijn leverancier die gemakzuchtig waren en goederen stuurden op rekening?

 12. Tegen de tijd dat je kinderen kunnen zeggen "ik heb georven" zijn we onze centen reeds kwijtgeraakt aan een toenemende inflatie of failliete economie. [12]

 13. [14] Ik dacht al, waar blijft IIS toch 🙂
  Eer en geweten is idd mijn rots in de branding. Helaas hebben de meeste mensen geen idee hoe machteloos je kan komen te staan in NL.
  Eerst bijna mijn 6 jarige zoon doodgereden op een zebrapad, 4 maanden later mijn vrouw bijna dood door een dubbele hersenbloeding en als toetje gaat je gezonde bedrijf met 2+ miljoen omzet door het afvoerputje.
  Natuurlijk krijg je dan als mens een tik. Mijn uitvoerende protest tegen het zieke systeem is natuurlijk euhh…anders.
  Dus ik snap die figuren ook wel met hun domme gezwam, leven in de comfort zone maakt je lui in je hoofd.
  Lekker werken en spulletjes kopen om je ego te manifesteren.
  En dan zo’n raar figuur die los is van zijn ego, en alleen maar lekker leeft voor zijn gezin en niet meer voor alle uitvreters daar in Den Haag.
  Kortom…ik doe wat ik doe naar eer en geweten.

 14. (L)even in de comfort zone maakt je lui in je hoofd. Excact!
  Ik hoop dat je nog veel succes en voorspoed mag hebben in je leven, samen met je gezin….en dat wens ik alle mensen met het hart op de goede plaats.
  Als je klappen, zoals jij hebt gehad, kunt overwinnen dan moet je een sterkt mens zijn, sterker dan alle succesvollen onder ons tezamen!

 15. Ik meen dat er op school altijd werd gezegd: Je moet sterven met een schuld. Op ee gegeven moment, als mensen dat doorkrijgen, wordt de rente hoger. Maar als bank let je daar goed op, dat er nog altijd geleend wordt, omdat je er veel mee verdient. Dan wordt het risico voor de bank groter, en wordt er misschien ook gekeken of iemand wel nog lang genoeg leeft.

 16. [13] Oh, ik veroordeelde (nog) niet, doch was slechts geintrigeerd en zocht dus wat toelichting middels vragen.
  Heb met je te doen. Niettemin: als de banken deden wat ze mochten -hoe onmenselijk ook- dan was dit dus een risico waar je mee instemde toen je je leningovereenkomst tekende. Dus ofschoon ik met je te doen heb, vind ik toch dat je de aangegane schuld zou moeten terugbetalen.
  Maar goed, ik ken niet alle details. Wellicht zou ik anders redeneren als ik die wel kende.
  Sterkte in elk geval.

 17. [6] je praat over een splinter terwijl je de balk niet ziet. De grote uitvreters, dat zijn de overheid en de handelaren in bedrijven. Al onze bestaansgronden worden door die CRIMINELEN verkwanseld, alleen maar on winstmaximalisering voor een vuil stuk elite!

 18. [13] Ik neem mijn woorden terug.
  Dit is inderdaad tragisch ,ik heb ook een zaak en zo een drama kan buiten mijn schuld ,ook plaats vinden, excuus,en sterkte verder,ben blij dat je geen parasiet bent zoals er hele veel zijn die gewoon een ander laten boeten voor de schulden,kan je niet gaan free lancen?
  Of is er geen hoop om eruit te komen?

 19. Neem mijneer Kooistra met zijn plof BV’s. Dat zijn slimme jongens die doordacht en met opzet de boel belazeren. De mazen van de wet zijn groot en men kan daar op éénvoudige wijze gebruik van maken. En hoe meer men belazerd, hoe hoger het aanzien. Het is maar wat je wilt en wat voor soort mens je bent…..http://www.mediastudies.nl/… [23]

 20. [13] Inderdaad, iemand die failliet wordt verklaard, wordt erger gestraft dan een moordenaar. Een moordenaar is er naar 10-15 jaar vanaf, een gefailleerde wordt zijn leven lang door schuldeisers achtervolgd.
  http://financiele.onafhanke

  Dus ik kan niet anders dan Papaloe groot gelijk geven. Hij is verre van een parasiet, hij zegt -terecht- de pot op met het zieke rechtssysteem. Ik heb geen medelijden met de fiscus of UWV, alleen met kleine debiteuren die achteraan de rij staan met een faillisement.
  Overigens is dit weer een goede leer. Ga nooit leningen aan bij de bank, zoek investeerders. Nog beter: werk met eigen geld, en begroot slim en strak. Vrijheid is beter dan rijkdom.

 21. [8] Het is makkelijk om flinke schulden te maken als zelfstandig ondernemer. je moet enorm veel voorfinancieren terwijl je pas na een maand (als je geluk hebt) betaald krijgt. Het klassieke voorbeeld is een dienstverlenend bedrijf met veel personeel dat op tijd zijn loon moet krijgen (om maar te zwijgen over de fiscus en de UWV) maar zijn facturen pas na twee maanden betaald krijgt.

  Papaloe heeft wschl. braaf gedaan wat de overheid van hem wil: voor veel werkgelegenheid zorgen en een miljoen premies afgedragen per jaar. En dat ging ook een tijdje goed. Tot het noodlot toesloeg.

 22. Dank allemaal voor het uiteindelijke begrip, sportief en ware klasse.

  Zolang alles goed gaat heb je alleen maar vrienden en blije ambtenaren.
  Maar wee je gebeente als je persoonlijke problemen krijgt. De bloedhonden ruiken bloed en dan ben je gewoon zwaar de lul.

  Na alle shit krijg je van de overheid de gulle gift van schuldsanering.
  5 jaar lang overleven op ¤ 1,50 pppd
  Ik heb het geprobeerd, maar met 4 kleine kinderen is het werkelijk van een ziek makende armoede.

  Ik ben dus min of meer gedwongen tot de underground om nog een beetje normaal te kunnen leven.
  Maar we zijn allemaal nog in leven en gelukkig met elkaar, en dat is toch uiteindelijk waar alles om draait.

  Laten we vooral blijven strijden tegen deze debiele overheid met hun laffe systeempjes.

Comments are closed.