Belangrijke, “leuke (??)” lectuur voor de Paasdagen.


Ga naar de belangrijke Nieuws Flash van

Willem Middelkoop & Sander Boon

www.nieuws-flash.nl/cms/upl…


en lees het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

20 REACTIES

 1. Hier ga je er van uit dat de situatie hier in Europa veel beter is. Vergeet niet: ook hier hebben we een enorme onroerend goed zeepbel.

 2. Volgens de makelaars en de banken valt het allemaal reuze mee! Tja, het valt niet mee als je moet leven van lucht…. [2]

 3. Altijd leeswaardig die nieuwsbrief van Middelkoop/Boon.
  Wel typisch dat hij bij RTLZ lang niet zo ver gaat in zijn commentaren over de malaise in de geldwereld dan in zijn artikelen. Dan zie je toch weer dat je in de mainstreammedia niet kunt/mag zeggen wat je werkelijk denkt.

  Ach ja; het systeem staat of valt met het vertrouwen dat de massa heeft in onze fijne bankjongens. Als je te veel in de stront roert zou je na een krach wel eens als één van de veroorzakers kunnen worden gezien.
  De echte schuldigen blijven bij elke catastrofe wel uit beeld. Reken maar dat ze zich aan het indekken zijn.

 4. [4] Zodra ze negatief nieuws brengen gaat hun handeltje met zekerheid naar de knoppen, dus ze blijven in de Hollywood stemming.

 5. [4] Reken maar niet dat de Rabobank voor niets haar hypotheken nu doorverkoopt als schuldpakketjes om de interne solvabiliteit te vergroten…

 6. [5]
  Ik las gisteren op dailypaul.com commentaar van een journalist die ontslag had genomen nadat zijn artikelen over de diverse presidentskandidaten daar waar het Ron Paul betrof meermaals tot 1 regel werd gereduceerd.

  Ik vermoed dat er bij de meesten sprake is van een soort zelfcensuur uit lijfsbehoud.

 7. En vergeet niet dat de RABO dertig miljard heeft "geleend" bij de Europese Centrale Bank….zomaar, om niets…
  Ze moesten zich eventjes indekken voor…EVENTUELE…tegenvallers! DERTIG maal DUIZEND MILJOEN EURO voor een tegenvallertje….och je moet alles in perspectief zien. Voor de man in de straat is dat HEUL VEUL geld, maar voor zo’n geweldig goed geoliede triple AAA-bank een splinter in de vinger! En de neuzen groeien en groeien….

 8. Zag toevallig gisteren Willem Middelkoop op RTL-Z een erg gewogen en waar verhaal houden over inflatie. Kreeg bijna een hartverzakking aangezien gewoon mainstream OOSTENRIJKSE THEORIE op het scherm te zien was. Goede vent dus.

  [2] Na de VS in 1929 de jaren ’30 in volgde Europa vrijwel gelijk, lekker in de recessie.

  In 2004 werd er dit artikel uitgebracht: http://www.financialsense.c

  Voorspelt en CHINESE recessie nog voor de Olympische Spelen (voorspellen in de zin van aannemelijk maken op basis van sterk wetenschappelijk doortimmerde argumenten). Als dat uitkomt dan denk ik dat de gehele monetaire economie mainstream zich kan terugtrekken uit de academische wereld en Oostenrijkse economie de boventoon kan gaan voeren.

 9. Die hypothekenmandjes moet je letterlijk zien als mandjes tomaten ofzo. Er zit wat rot spul bij, wat groene zooi maar ook nog wel wat rijpe, lekkere, sappige vruchten. Gemiddeld gezien is het af te waarderen meuk. Maar er zit ook spul in wat goed is. Ik denk dat het slechte is dat kan gebeuren is wanneer overheden hele hopen van deze meuk opkopen en dat vervolgens het hele circus wel meevalt en overheden vette winsten gaan maken over die mandjes vol fruit. Dan hebben ze allemaal een nieuwe gasbel in Slochteren dat ze lekker kunnen gaan uitgeven.

 10. [8]

  *Ik vermoed dat er bij de meesten sprake is van een soort zelfcensuur uit lijfsbehoud.*

  De schoorsteen moet roken zullen we maar zeggen. Het is met journalisten hetzelfde als met politici; 95% opportunisten zonder ruggegraat en 5% mensen met principes die niet te koop zijn.

  [7]

  *Reken maar niet dat de Rabobank voor niets haar hypotheken nu doorverkoopt als schuldpakketjes om de interne solvabiliteit te vergroten…*

  En dan zegt mijn gevoel dat de Rabo nog een van de gezondste banken is. De rest neemt de moeite nog niet eens om zich in te dekken omdat het een onbegonnen zaak is.

 11. De bank liep mij in de reclame op tv een beetje erg veel te snoeven en indruk te maken met hun Triple A Rating. Vond ik verdacht en goedkoop. De zaak stinkt, net als al die anderen. Maar dat is voor mij gebasseerd op intuïtie en die heeft voor 99.99 procent van de mensen geen enkele waard. Intuïte stinkt….alleen maak ik er graag gebruik van. [13]

 12. Verlopig krijg ik op mijn euro’tjes nog 4,55% spaarrente bij de bank.
  Dat is heel wat beter dan de -10% van de gemidddelde AEX aandelen.

  De ECB houd de rente strak op peil, juist om inflatie te voorkomen.
  Het evenwicht tussen spaargeld en leningen is in europa veel evenwichtiger dan in de USA.
  En zoals W.Middelkoop schrijft, inflateert de dollar waarschijnlijk naar de 2/1.
  Voor de Euro dus vooralsnog niets aan de hand.

 13. Als de ECB verstandig is kijkt ze niet te veel naar Amerika, maar meer naar eigen "land" en houdt ze inderdaad de rente hoog. De ECB kijkt en keek te veel naar Amerika en die diende ook nog als HET goede voorbeeld! [15]

 14. [14]

  We kunnen inderdaad niet in de achterliggende cijfers kijken en daarom is het min of meer afgaan op (onderbuik)gevoelens.
  Rabobank heeft het voordeel dat het een coöperatieve bank is die niet beursgenoteerd is. De meeste beursgenoteerde banken hebben zich de laatste jaren steeds meer op laten fokken door vooral de agressieve aandeelhouders (bv hedgefunds). Dat betekent vaak meer risico’s nemen voor meer kans op hoger rendement. Ik zie daarom Fortis als de zwakste broeder omdat het ABN/Amro voor veel te veel geld heeft overgenomen en daar komen nu nog de kosten van samensmelting van beide banken bij. Als je moet aankloppen bij een Chinese investeerder voor extra geld zie ik dat niet als een teken van kracht.

  [15]

  *Verlopig krijg ik op mijn euro’tjes nog 4,55% spaarrente bij de bank.
  Dat is heel wat beter dan de -10% van de gemidddelde AEX aandelen*

  Heb ook een gedeelte op een spaardeposito gezet en dat heeft vooralsnog prima uitgepakt. Toch moet je hiet in het hyperinflatie-scenario ook voorzichtig mee zijn. Dan kun je misschien nog beter in goede aandelen van produktiebedrijven zitten.
  En zoals W.Middelkoop schrijft, inflateert de dollar waarschijnlijk naar de 2/1.

  *Voor de Euro dus vooralsnog niets aan de hand.*

  VOORALSNOG; Dat zeg je goed! Het zou mijn gezien de zeer slechte financieële huishouding in veel EUSSR landen niet verbazen als de dollar/euro verhouding weer gewoon naar bv 1.3/1 gaat. En dat komt dan niet door de toegenomen kracht van de dollar….

 15. [17] Wanneer de Chinezen dan ook mee devalueren,
  is er dus niks aan de hand en is het niet nodig om alvast Sinterklaas-speelgoed te kopen.

 16. [18]

  Denk ik niet, Bep. Landen met grote handelsoverschotten en/of grondstofrijke landen zullen (of ze willen of niet) hun valuta in waarde zien stijgen.
  Beleggen in de russische roebel, Noorse kroon of Chinese Yuan?
  Of nog steeds in de universele valuta nl goud? Of is daar nu reeds sprake van een bubbel?
  Misschien wordt het sinterklaas speelgoed over 20 jaar weer gewoon door kinderen in NL in elkaar gezet 🙁

 17. Kunnen jullie ons helpen met onze Praktische Opdracht voor Economie?
  Wij moeten de gevolgen van de hypotheek crash in Amerika onderzoeken. Maar daarvoor moeten we eerst meer informatie hebben over wat het precies inhoud en wat jullie reactie hierop is.
  En dat in niet al te ingewikkelde taal.
  Je kunt mailen naar daphnezeeman@hotmail.com
  Alvast bedankt! =D

Comments are closed.