In een warme zwoele sfeer zit ik onderuit gezakt aan het Amsterdamse strand – omringt door multiculturele schoonheden – te genieten van een overheerlijke kleurrijke maaltijd. Deze bestaat onder meer uit een rijkelijk gevulde couscous, Griekse specialiteiten, Spaanse paella en Italiaanse pasta’s.

Terwijl ik een teug neem van een heerlijke Franse Mersault wordt mijn hemelse droom wreed verstoord door een niet aflatend en oorverdovend telefoongeluid.

Nadat ik op de tast eindelijk de hoorn heb gevonden klinkt een schelle stem:
‘Nou heb je het gezien? Heb je het gehoord?’

‘Uh, uh, wat gezien-gehoord?’, is mijn slaperige reactie.

‘Nou die uitzending van Rondom 10 *) over de Fitna-film van Wilders’, klinkt het ietwat geïrriteerd, waarop ik in half verdoofde toestand herhaal, ‘ja maar …, wat gezien-gehoord?’

Op een enigszins hijgende en triomfantelijke wijze krijg ik als antwoord: ‘Nou die Wilders, hij komt wel met schokkende beelden over de isss-laaaaaaaa-ha-haam maar hij draagt geen oplossingen aan’.

In een klap is mijn verdoofde toestand over gevolgd door een enorme lachstuip met korte onderbrekingen waarin ik stamel:
‘stop, stop, sto-hop’.
Hierdoor moet de andere kant van de lijn helaas even wachten op het spontane antwoord dat uit mijn geest borrelt:
‘Geen oplossingen? Woeh-ha-haaa, geen oplossingen?, na drie decennia lang mislukt ‘multicultureel’ linkse kerk gelul voor eigen politiek gewin ten koste van de gemeenschap (inclusief de moslims) en de verspilling van honderden miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld, geen oplossingen? Woehoe-hoe-haa… geen oplossing? Indien ik Wilders was zou ik aan betweters zoals jij antwoorden: Nou de oplossing is simpel, de gevestigde politiek heeft haar onkunde, haar onmacht lang genoeg getoond: stem op mij.’

Daarna verbreek ik de verbinding, deponeer de hoorn naast de haak en val onder het monotone geluid van ’tuut, tuut, tuuuuuut’, weer heerlijk in slaap. Terug naar de multiculturele dromen.

Peter Siebelt 02.30 uur.
————————————-
*) http://player.omroep.nl/?aflid=6794624

5 REACTIES

 1. Ik snap niet zo goed hoe sommige mensen kunnen vragen naar oplossingen terwijl ze zelf nieteens echt een/het probleem onderkennen.

  In plaats daarvan wordt de vraag oplossingen aan te dragen slechts gebruikt als argmentatietruc, want de oplossingvragers willen eigenlijk helemaal geen antwoord op die vraag.

  In plaats daarvan verposen en poseren ze in comateuze toestand in hun droomwereldachtige "pragmatisme" dat vooral uit goede bedoelingen en een compleet gebrek aan enige kennis van zaken en realiteitsgehalte bestaat.

  Maar dat laatste vaak nog nieteens. De meeste mensen hebben helemaal geen positieve theorie over wat is of wat zou moeten zijn. Ze kiezen voor de status quo, en als die status quo wordt aangevallen dan is een (schijn)argument genoeg om ze weer uit hun disturbance zone te halen. Smadelijk verliefd op de status quo, als een mak schaap.

 2. [1] Juist Arend. Goed gesteld.
  Net als de dooddoener dat de film al "oud en bekend nieuws" gaf.
  Net alsof dat iets aan de feiten veranderen zou.

  Maar mooi, als het oud nieuws is, hoef je nu ook lekker niets te doen!

 3. ”Het Europa van staatshoofden zonder eer en hersens, van politici zonder geweten en zonder gezond verstand en zonder moed”, dat schrijft Oriana Fallaci (1929 – 2006) in haar boek, De kracht van de Rede.

  Fallaci schrijft dat de tsunami van miljoenen moslims in Europa het resultaat is van een overeenkomst tussen het Europese leiderschap (verenigd in wat toen nog EEG heette) en de olieproducerende landen. In 1975 werd de Resolutie van Straatsburg getekend en de leiders in Europa gingen op hun knieën voor de eisen van de landen met olie. De dorst naar olie was groter dan de gedachte ten aanzien van de vrijheid van het Europese volk en Europa begon de islam naar de mond te praten.

  Olie voor moslimimmigratie! Vrije immigratie van moslims in ruil voor olie. Zo is Europa, anno 2008, overspoeld met moslims die maar één doel hebben, Europa islamiseren. Europa capituleert en is bezig met de ondergang van onze culturen en vrijheid van alle Europese burgers, en dat allemaal voor olie!

  De dorst naar olie heeft velen blind gemaakt voor wat de islam is: een oorlogsdoctrine! De islam moet en zal overheersen en is uit op wereldheerschappij. De wereld moet één kalifaat worden.

  Moslims voeren hier in Europa de stille jihad, de heilige oorlog, maar nog nauwelijks door geweld. Er zijn al vreselijke aanslagen gepleegd zoals in Londen en Madrid, Theo van Gogh is vermoord en het geweld zal toenemen wanneer de stille jihad niet gaat lukken. De heilige oorlog, uitgevochten op Europees grondgebied d.m.v. zoveel mogelijk eisen te stellen, te infiltreren in onze politiek, in onze rechtstaat. De moslimpopulatie in Europa groeit en de eisen, steeds meer eisen, worden zichtbaar.

  Moslims zijn ervan overtuigd dat niets de zege van de islam en de heilige profeet kan tegenhouden. Hoeveel tegenstand er ook zal zijn. Wanneer de islam zal overheersen, dan pas zal er vrede en orde zijn in de wereld. Dit doel moet hoe dan ook bereikt worden.

  3.110 Gij (moslims) zijt het beste volk dat voor de mensheid is verwekt; Gij gebiedt wat goed is, verbiedt wat kwaad is en gelooft in Allah.
  33.48 En gehoorzaam de ongelovigen en de huichelaars niet.

  Europa capituleert en geeft de islam de kans om ons te onderwerpen. Door de zwakte van Europa zien moslims de kans om de teksten uit de koran letterlijk te nemen en uit te voeren, zij voelen zich superieur aan de ongelovigen, andersdenkenden, Christenen en Joden.
  Moslims verwerpen onze rechtstaat, onze democratie en menen dat zij zich niet aan onze wetten dienen te houden.

  5.44 En wie niet rechtspreken volgens hetgeen Allah heeft nedergezonden, zij zijn ongelovigen.
  5.45 En wie niet rechtspreken bij hetgeen Allah heeft nedergezonden, zijn onrechtvaardigen.
  5.47 En wie niet rechtspreken naar hetgeen Allah heeft geopenbaard, zijn de overtreders.

  Leiders van Europa zijn zwak en ontkennen het gevaar van de islam. Zij blijven praten en praten en ondertussen worden steeds meer eisen van moslims ingewilligd en zien wij steeds meer dhimmi gedrag van onze leiders.

  Europa heeft ons allen verkocht voor olie, verkocht aan de islam, welke geen religie is, maar een oorlogsdoctrine.

  Lees dit artikel ook hier http://eurabia.punt.nl/

 4. ‘de oplossingvragers willen eigenlijk helemaal geen antwoord’

  @Arend. dat klopt als een bus want de voornaamste oplossingvragers leven dik gesubsidieerd van ‘het probleem’.

  Oplossingen brengen hun inkomen, hun verworvenheden, hun politiek stemvee. in gevaar.

 5. [4] Yup, daarom is democratie in de XL vorm ook sociaal-maatschappelijk destructief. Het maakt gemeenschapsvorming, een natuurlijk neiging van de mens, kapot en zet daarvoor min de plaats een structuur dat afgunst en rentseeking (voordelen die niet productief, en via het politiek proces verkregen worden) bevordert.

  Of je nu wilt of niet, iedereen leeft of straffe van dwang en geweld op de zak van de ander. Al decennia, nee eeuwen, lang. Complete afhankelijkheid van de autoriteiten is het gevolg. We zitten als het ware locked-in. Want hoe breek je die structuur af, en hoe kom je tot een stabiele nieuwe structuur (of ‘order’ om in Hayek te spreken), als je weet dat zo’n order decennia, nee eeuwen, doet om te ontstaan.

  T’is een triestige situatie.

Comments are closed.