In Nieuwegein werd dit weekend een emigratiebeurs gehouden, waar naar verluidt 12.000 bezoekers op af kwamen.

‘Het is niet goed voor het land, maar wel voor de beurs”, zei directeur Frans van Houten. Het viel de directeur vooral op dat zich dit jaar opvallend veel jonge gezinnen meldden. ”De belangrijkste reden voor emigratie is nog steeds de behoefte aan meer ruimte en meer rust.” De populairste emigratiebestemmingen zijn nog steeds landen als Canada, Zweden en Australië. Ook de Nederlandse Antillen zijn dit jaar volgens Van Houten opvallend populair om heen te verhuizen. Aldus de website nieuwnieuws.nl.

Volgens Trouw werden er in de voorverkoop in 2008 6000 tegenover 4000 kaarten in 2007 verkocht, mede veroorzaakt door de commotie rond de nog niet verschenen film van Wilders.

Ter leering ende vermaeck hier de eerste 5 reakties van de meer dan 60 op nieuwnieuws.nl:

Haha… Vreemd he met Grijs 1 aan het roer…
Ons land is inmiddels al uitgeleverd aan de baardmensen…

Bijna klaar met mijn studie, dan ga ik ook maar eens…

Ik hoef niet meer naar de beurs, ga over twee weken al uit deze Sosjalistiese Onheilsstaat weg.

Ik ben al weg!

Geen allochtoon te zien op die beurs

Ook de Nederlandse Antillen zijn populair.
Ja logisch, daar is het rustig, alle criminelen zitten inmiddels hier.

Tijd om aandelen in verhuisbedrijven te kopen, of loopt het niet zo’n vaart ?

21 REACTIES

 1. Ook ik ben van plan om te gaan. Waarheen weet ik nog niet. Een ander EU land of de USA lijkt mij nauwelijks beter, hooguit anders. Hoe bevalt het de vrijspreker lezers die in Azie wonen? Zoals bijvoorbeeld Thailand. Is het daar makkelijk verhuizen en je ding doen, valt de overlast van haatbaarden mee? Geld is ook niet een onbelangrijk issue. Ik ken mensen die in Brazilie hebben gewoond, en daar is het goed toeven zolang je geen baan hebt tegen plaatselijk salaris (eigen bedrijf is beter).

 2. Als er een politieke structuur komt die geen bijstand meer geeft aan mensen die niet willen werken terwijl er wel werk is dan gaan die foute types vanzelf weg of dood van de honger, is het probleem opgelost en Nederland weer een leuk land.
  Natuurlijk moeten de meeste belastingen en heffingen ook worden afgeschaft zodat iedereen wel genoeg geld overhoudt.
  In Thailand gaat dat ook zo, het werkt prima hier.

 3. Heb helaas deze beurs gemist (gevalletje zwaar overmatig drankgebruik). Volgend jaar ga ik echter zeker, tenzij ik dan al geëmingreerd bén natuurlijk.

 4. [2] > Hoe bevalt het de vrijspreker lezers die in Azie wonen?

  Heel goed 😉

  > Zoals bijvoorbeeld Thailand.
  Is het daar makkelijk verhuizen en je ding doen, valt de overlast van haatbaarden mee? Geld is ook niet een onbelangrijk issue.

  Haatbaarden: ligt eraan waar je gaat zitten. Het diepe Zuiden zou ik dan mijden. 95% is boeddhistisch in Thailand. Het merendeel van de problemen zitten in het Zuiden. Ik heb zelf in 7 jaar Phuket nog geen enkel probleem gezien.

  Je ‘ding’ doen is niet problematisch. Je moet jezelf wel de tijd gunnen om het land en de mensen te leren kennen. Daarna zijn er hier heel veel kansen voor mensen die willen werken = geld verdienen.

  Toen ik in 2001 voor phuket.com ging werken ving ik 50.000 baht per maand (zeg 1000 euro). Dat was 60% minder dan ik in NL kreeg. Toch hield ik aan het eind van de maand meer over in T.
  Het maakt niet uit hoeveel je verdient, maar hoeveel je overhoudt op het eind van de maand.

  Hier geef ik 5% aan Papa. In NL meer als 80%. Tel uit je winst.

  Sinds 3 jaar hebben we onze eigen biz. Dat gaat goed 😉 Ik hou nu per maand 5 keer zoveel over als in NL.

  En uiteraard gaan we 5 keer per week uit eten alhier ;-). Elke dag zon, fantastische stranden, beachrestaurants op 200 meter van je huis, een opwindend nachtleven, kleine overheid, zeer goed business-klimaat, een prive chauffeur en altijd lachende mensen om je heen.. dat zijn dan weer de nadelen waaraan je helaas niet ontsnapt 😉

  je kan me mailen voor meer info: burg at vadertjestaat punt nl

 5. [6] jemig, je verkoopt het wel heel goed, wordt er daar ook hi tech werk gedaan ?

 6. [7] hi tech werk gedaan

  ligt eraan wat je daaronder verstaat. ADSL is pas sinds 5 jaar op dit eiland. De meeste Thai kunnen nog geen 3 woorden Engels tiepen zonder fout. Maar er zijn hier erg veel grote hotelketens en die hebben allemaal ICT nodig. Of moeten communiceren met falangs (foreigers). 99% van de Thai komt niet verder dan "I go you" of "him you tell me". Dus ja, er is zeker ruimte voor Engelssprekende IT jongens.
  Wij hebben onze eigen biz. Ik doe precies hetzelfde wat ik in NL ook deed. De hele dag achter mijn Linux bakkies zitten 😉

 7. [5] Ligt eraan WAAR je gaat zitten. Het is 2000 km van het Noorden naar het Zuiden, groot land dus met grote inkomensverschillen.

  Laat ik het bij Phuket houden: mijn eerste huisje hier, townhouse, was 5000 THB per maand (100 euro). Nu hebben we een huis gekocht, vrijstaand, 3 beds, 2 bath, op 200 meter van de oceaan (geen seaview echter). Zoiets is te huur voor 25k (500 euro).
  Voor huizen in Phuket: kijk maar eens op houseinphuket.com. Ik ken toevallig de webmaster: een ongelooflijke eikel 😉

 8. Ik zit op de een of andere manier steeds aan Chili te denken.
  Oké, hun valuta is niet geweldig sterk en hun voornaamste industrieën zijn delfstoffen en agricultuur.
  Desondanks is het land bijna 2x zo groot als Zweden, ziet het eruit als Noorwegen (zuiden), als Italië (midden) als Marokko (noorden) en heeft bovendien tropische stranden (westkust) en arctische sneeuwvlakten en hooggebergte tot bijna 7000m. (oostgrens Argentinië)

  Meer variëteit kan ik mij niet wensen in 1 land.

  Hun pensioensstelsel is geen run-away piramidespel zoals zo velen.
  Het volk identificeert zich samen met de Argentijnse buren grotendeels met de Europese voorouders… afijn, zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

  Ik moet wel zeggen, als de economie van de VS niet zo naar de kloten ging dan is mijn 1e keuze de staat Montana.

 9. [15] > Meer variëteit kan ik mij niet wensen in 1 land.

  en alle vrouwen hebben zwart haar 😉

 10. [6] Bedankt voor je aanbod; ik houd het in gedachte! Ik zal niet op korte termijn weg gaan maar het plan is wel tussen nu en 5 jar ergens. Dat hangt een beetje af van wat zaken die momenteel lopen hier.

 11. [15] Hoezo naar Montana; Dental Floss tycoon worden (vrij naar Frank Zappa)?

 12. [16] Hahaha ik heb liever dat ze allemaal zwart haar hebben dan spleetogen =P
  Maar oké dit is puur eigen smaak.

  Mijn grootouders hebben heel lang in Venezuela gewoond en in m’n jeugd ben ik er zo’n 20x geweest. Als Venezuela representatief is voor Zuid-Amerika dan is er HEEL veel variëteit in het continent.

 13. [18] Waarom Montana?
  Het slag mensen wat er woont is zeer libertarisch in hun denken. (Sowieso de staten in die uithoek: MT, WY, ID)
  Ron Paul kwam daar tweede tijdens de voorverkiezingen (25%, het hoogste % van alle staten). Het is een zgn. "Purple state"; een staat waar mensen niet langs partijlijnen stemmen maar echt voor iemands standpunten.
  De huidige Democratische gouverneur Schweitzer heeft gezegd dat er in zijn staat hoe dan ook geen RealID komt en dat Washington DC met z’n poten van hun geweren af blijft ("no gun grab in my state").

  O ja, en van wat ik heb gezien op foto’s is het precies het soort landschap waar ik van hou.

 14. nachtwaker

  ik hoop op(na vele jaren voorbereidingen) ..zwitserland
  of/en cyprus in combinatie met een holding constructie ..

  ik -en mijn bedrijf uit CCCP.nl ,naar
  meer vrijheid ,ga er hard aan werken..

Comments are closed.