De aangekondigde film Fitna van Geert Wilders is gepresenteerd. Op de website www.Liveleak.com
is de anti-islamfilm te zien in. Vanwege de film heeft de politie het Binnenhof in Den Haag afgesloten.

32 REACTIES

 1. Balkende staat voor paal en de wereld is in rep en roer gebracht door onze eigen politice, om niks, nakkes, nada…de film is niet meer dan een compilatie van fragmenten die reeds lange tijd op internet zijn te bewonderen, met wat vermakelijke toevoegingen. Niets om je werkelijk druk over te maken. De politiek moet nu flink het roer omgooien en een andere stok zoeken om wilde Wilders mee te slaan.
  Eigenlijk leek de film meer op een ordinaire propaganda film van de Amerikanski’s
  Nu dat gezeik over de film van wilde Wilders achter de rug is, kan er beter een discussie losbarsten of NL niet een hoop ongewenste vreemdelingen moet repatriëren! Vooral criminelen, marchandeurs, uithollers, opvreters en geloofsfanaten….dan heb je mijn inziens een punt.

 2. nachtwaker

  Vanwege de film heeft de politie het Binnenhof in Den Haag afgesloten….

  Als ik kijk naar de grote schaal van overheidsfraude -en overheidsbedrog ,
  zoals die door (oa) Leo Verhoef word
  beschreven , had ik graag dat de politie
  het binnenhof afsluit om "onze" politici
  (oa daarvoor)te arresteren..!
  Herfkens
  En OOK de (ex?)boeven die niet meer in /vanuit het binnenhof "opereren",
  zoals Eveline "huursubsidie" Herfkens!

  Stel: De wet geld echt(!)voor IEDEReen..
  ————————————–
  Eveline Herfkens gearresteerd door ciod -ecd voor halfmiljoen mega-fraude
  "huursubsidie" na PARATE executie van
  al haar eigendommen .
  Den dienstdoende leidinggevende ciod-ambtenaar vertrok geen spier, toen Evi
  "huursubsidie" Herfkens verklaarde ;
  niet van die regels wist. (red:citaat!)
  ————————————–
  zon (krant)artikel zal niet verschijnen
  in NL , zij is IMMERS n (ex)ambtenaar.!

  ,.Maar als je gewoon een ondernemer was
  of partikulier hoe loopt dat dan af ??
  PARATE executie!
  ,..en eh ,vraagt de overheid dan aan u
  of u vrijwillig (terug) wilt betalen..?

  Neen ,behalve bij (ex?)ambtenaren….!

 3. [3]
  <Eigenlijk leek de film meer op een ordinaire propaganda film van de Amerikanski’s>

  Jaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!
  IIS, ik hou van je omdat je zo ongelooflijk voorspelbaar bent.

 4. [2] Ik zat nog te trillen op mijn benen na het zien van de film.

  Wat een waardeloze film. Exact dezelfde film had gemaakt kunnen worden van de KKK.

  Beetje jammer dat Balkenende in het Engels de wereld iets probeert duidelijk te maken. Wat een slechte premier hebben wij.

 5. Ik kan het niet helpen, maar ik vind Amerika nu eenmaal een geweldig, mooi en vooruitstrevend land….trouwens, laat dat voorspelbaar maar achterwege, zo ben ik gewoon…maar dat houden van!? Geweldig toch, mocht ik ooit zover komen dan neem ik contact met je op! Ik houd van niet te dik en liefst klein en handzaam…blond en stevige borsten en een klein kontje, met slanke taille en ranke benen op hoge hakjes, gewoon één waarvan je zegt; een lekker wijf….als dat je profiel is, laat me dan even weten wat je emailadres is.[7]

 6. Filmtechnisch is het volgens mij niet de beste film die je dit jaar zal zien. Maar dat is ook niet waar het om draait. Boodschap is dat Islam niet een religie is die naar vrede en harmonie streeft maar een religie is die dominantie nastreeft. En dat de terreur van de Islam tegen afvalligen, joden en ongelovigen een integraal onderdeel is van de Islam en dat terreurdaden niet individuele uitspattingen van verdwaasde individuen betreffen. Niets nieuws dus volgens mij voor mensen die hun oogjes open houden en nadenken.

  De oproepen tot geweld, moord en intolerantie in deze film komen allemaal ofwel rechtstreeks uit de koran, ofwel uit de mond van islamitische geestelijken. Daarop ingaan is niet politiek correct in Den Haag, demoniseren van iemand die op dit gevaar wijst is dat wel.

  Het bredere kader is natuurlijk weer de religie en hoe daarmee wordt omgegaan. Net als de koran bevat de bijbel nogal wat foute passages. Op het moment dat de foute passages uit "heilige" boeken ertoe zorgen dat het geloof op agressieve wijze anderen wordt opgedrongen is de vrijheid in het geding en dient er door vrijheidslievende mensen te worden ingegrepen. Zwijgen en "godsdienstvrijheid" respecteren is dan geen optie, het gaat om verder ingrijpen in individuele vrijheid. En daar is niet meer zoveel van over. Eenieder heeft het recht op zijn eigen afwijking, ik zal die ook wel hebben. Zolang gelovigen hun ding doen zonder anderen al teveel tot last te zijn is dat prima. En dienen we dat te respecteren, gelijk we mensen in hun waarde moeten laten die douwe egberts koffiepunten sparen of zandkastelen bouwen. De film van Wilders laat echter zien dat de Islam geen vredelievende godsdienst is maar in zijn ogen door de naar dominantie strevende passages een gevaar is voor vrijheid en wereldvrede. De reactie vanuit Den Haag is al voorspelbaar en gegeven: ." De film heeft geen ander doel dan het kwetsen van gevoelens, aldus de premier. En verder: Het kabinet betreurt dat PVV-leider Geert Wilders zijn film naar buiten heeft gebracht. Het is wel blij met de eerste evenwichtige reacties uit de Nederlandse moslimwereld. <<einde JP speak>>. Tja, wat valt er eigenlijk te verwachten van iemand die van mening is dat je geen volwaardig / compleet persoon bent als je niet in een oud boek gelooft. Zelf nadenken is niet vereist&#8230;

 7. [10] Nee, nee, geef jouw mailadres maar. Als je durft.
  Ik ben blond, 33 jaar, 1.66 cm, cupmaat C. Ik draag altijd hoge hakken, 12cm, van staal.
  Ik stuur je dan wel een foto. Beloofd. xxx

  Of Amerika een vooruitstrevend land is, is natuurlijk een discussie (volgens mij zijn er meer ‘vooruitstrevende’ landen- <Nederland?), maar wat er ook gebeurd in de wereld of als iemand maar ook iets zegt over een bepaald onderwerp, jij per definitie in je reactie altijd aangeeft dat het weer vast iets met de VS te maken heeft.
  Het grappige is dat, voordat ik je verhaal gelezen had, ik het vermoeden kreeg dat er vast wel iets over de Amerikani’s moest staan. Heb je dat zelf niet in de gaten, dat het allemaal erg ongenuanceerd is?

  PS; ik wil wel graag een vrije relatie, dit als echte Libertarier.
  Dikke kus.

 8. Dat je blond bent, 33 jaar, 166 cm geloof ik niet….maar van die hoge hakken geloof ik onmiddellijk!

  Kijk, dat ik ongenuanceerd ben, dat klopt en dat zal ik ook altijd blijven. Het zit namelijk in mijn aard, precies zoals al die geweldige wereldleiders niet anders kunnen dan constant de hele kluit voorliegen of bedriegen…en daar kan ik niet genuanceerd over denken.

  Nuanceren is iets voor watjes en mensen met belangen…..constant draaien en afzwakken, daar wordt m.i. de wereld alleen maar verrotter door.
  Maar nogmaals dat is mijn mening en jouw mening is anders en dat mag, zeker op de Vrijspreker.
  Dat betekent niet dat alle mensen slecht of doortrapt zijn, ik kom namelijk, gelukkig, ook nog veel fijne en prima mensen tegen…mensen die zorgen dat de kurk waar we allemaal op drijven, blijft drijven!

  Groetjes en een dikke pakkerd van mij. Tenminste, als ge een Schoon wijveke zeit![12]

 9. [14] Ik ben in ieder geval tevreden gestemd omdat je op een normale manier antwoord geeft, dat is het verleden wel eens anders geweest.
  Maar…als je in de toekomst weer de VS de schuld geeft als er in Nederland een verbod komt op asbestdaken op schuurtjes in nieuwbouw-wijken ben je van mij!

 10. Hoe moet ik dat opvatten? Als een Amerikaans dreigement? Ik had al veel moeite om dat land binnen te komen omdat ik een russische naam in mijn Ausweis heb staan….krijg ik nu hier ook nog te maken met een ban of kom je persoonlijk met me afrekenen!?
  Maar ik ben blij dat ik je tevreden heb gestemd, kijken hoe lang ik hier de vrede kan bewaren, want ik laat me niet zo graag aan banden leggen….Sorry hoor, maar ik vind wel dat je een beetje licht geraakt doet,….of niet dan? Baas van me…na zdorovje! [15]

 11. Dus om een soort youtube collage zoals mijn dochtertje (groep 3) er 1 per trimester moet maken (en bijna van dat niveau), stond heel Nederland en de halve Moslimwereld maandenlang in rep en roer en voert men processen tegen meneer Wilders?

  In zijn drang naar onsterfelijkheid heeft Balkie zich weer eens onsterfelijk belachelijk gemaakt, ja!

 12. Het is net als bij de maffia, die schieten ook allemaal in een kramp als er ergens een losse flodder wordt gelost. Let maar eens op hoe in maffia films er voortdurend een sfeer van paranoïa heerst, maar dat de verraders en linke loetjes zich in eigen gelederen bevinden valt ze meestal niet op….plus ze kunnen vaak erg goed met de conculega’s, omwille van de eigen belang, goed over de weg schieten.

  Ik denk dat in Den Haag veel politici met losse veters lopen, bang dat bij het bukken om de veters te strikken, ze van achteren genaaid worden. [17]

 13. Een beetje een anti-climax dit hoor. Is dit het nou? Zelfs de moslimorganisaties zijn opgelucht.

  Ik had toch wat meer provocaties verwacht. Dat is namelijk hoog nodig. Provoceren is ontzettend belangrijk, om de vrije meningsuiting te beschermen. Extremistische moslims moeten net zolang geprovoceerd worden totdat ze net als iedereen tegen een beetje kritiek kunnen zonder te ontploffen. Dat viel dus tegen in deze film.

  Filmtechnisch is het ook behoorlijk amateuristisch. Wilders is natuurlijk een amateur, en voor een gewoon home-made filmpje mag zoiets best. Maar voor zo’n gehypte film waar maanden aan gewerkt is. Jemig, dan kan dat beter hoor!

  En qua inhoud. Qua inhoud. Tsja, het is gewoon niets nieuws. We wisten het allemaal al.

  Als je er over nadenkt is <b>dat</b> eigenlijk het meest schokkende. Dat het niets nieuws is. Dat we het allemaal al wisten. Dat onze linkse politici nu over elkaar heen buitelen om aan te geven dat het niets nieuws is…

  Maar als we het allemaal al wisten … Waarom is er dan nog steeds niets aan gedaan!

 14. Bijna alle (afschuwelijke) beelden had ik al eens eerder op internet voorbij zien komen. Ik denk dat dit bij 80% van de mensen niet het geval is dus de film heeft wel degelijk zijn impact én zijn functie. Gister op P&W heb voor het eerst een discussie gezien waarbij de daar aanwezige moslims voor een deel de hand in eigen boezem staken en extremisten keihard veroordeelden.
  Ze konden natuurlijk ook moeilijk om de keiharde feiten heen.

  Ik denk dat Wilders met deze knip en plakfilm meer voor elkaar krijgt dan het hele kabinet Balkenende in 4 jaar.

  Nu de oplossingen nog!

 15. [20] Die ‘oplossingen’ zullen er voorlopig uit bestaan dat Balkenende zonder ballen en Dhimmi Hirsch Ballin de godslasteringwet zullen uitbreiden met ‘belediging’ van andere ‘overtuigingen’. Concreet: kritiek op de zegeningen van het socialisme zijn straks ook verboten dan wel strafbaar.

 16. Die Aboutalleb bij P&W viel gisteren ook wel erg door de mand bij het laatste woord. Hij gebruikte ongeveer evenveel tekst als de andere bij elkaar en het enige wat ik uit die wollige baal woorden kon opmaken was dat hij nog beter wil luisteren maar GEEN oplossingen had.
  Niks nieuws dus voor wat dat betreft maar ik geloof niet dat ze hier bij de PvdA nog jaren mee weg komen.
  De autochtone NL-er is het kotsbeu en wil oplossingen en die zijn er wel degelijk. Ook de goedwillende Allochtoon zou er uit eigenbelang goed aan doen om eens massaal op rechts te gaan stemmen.

 17. [13] LOL niet overdrijven he overnight, zoveel impact heeft ons Geertje nu ook weer niet.

 18. Dat angstige voorgejank van JPtje Balkteenbeetje is vooralsnog kleuterachtig gedrag gebleken.

  <sarcasme> Toch diep diep sneu voor onze liefdevolle Christelijke MP dat er zooo’n rustige nacht was, na het verschijnen van de film. Tot nu toe kan hij helemaal nergens op inhaken onder het excuus van "Zie je nou wel.., ik zei het jullie toch, snik!" </sarcasme>

  Precies hetzelfde angstverhaal als bij het referendum toendertijd…
  Nederland zou ten onder gaan als we NEE zouden stemmen.
  http://www.hetvrijevolk.com

  @ Overnight, ik heb besloten (in overleg met Hub) om dit artikel m.b.t. het online staan van Fitna, niet op NUjij te plaatsen, omdat het daar al te-veel-dubbel gelinkt is.

 19. Het punt wat Wilders gemaakt heeft is dat hij precies wilde laten zien wat hij bedoelde. Die extremisten die angst zaaien zitten ook al in Nederland, Engeland etc, als slapende cellen. En die jongens hopen dat als ze de kans krijgen, hun ‘mindere medegelovigen’ mee krijgen in hun extreme ideologie.

  De fulminatie van diverse imams in Europa moet aangepakt worden, het is immers scheef dat zij dit kennelijk ongestraft mogen doen, maar een Hitlergroet brengen niet. Of zijn we nog zo’n in onze WOII slachtofferrol dat we dat niet willen inzien? En dat terwijl de extremisten namens de islam nogal een hekel hebben aan Joden. Moslims hebben in WOII zelfs meegewerkt met Hitler. Dus de feiten zijn gewoon reële feiten. Dat hij daarmee meerdere mensen in hun geloofsbelijdenis kwetst, is ten dele ook eigen schuld en ook weer niet.
  Ik zie nu wel een discussie ontstaan die kennelijk door een trigger op gang gebracht moest worden.

  En ik hoor geen geluiden van; je zal maar daar zitten in je oranje overal en die mannen achter je, wetende dat je daarna dood gaat…

  En de hypocrisie van Iran is helemaal om te lachen, ze hangen homo’s op en stenigen vrouwen etc. Dus waarom zijn ze dan beledigd?

 20. Als Balkenende niet het absolute voorbeeld is van hoeveel democratie te wensen overlaat, dan weet ik het niet meer.

  Wat een hemeltergende lafbek. Wat een bibberende glijpaal. Wat een farce van een leider. Wat een magneet voor internationale hoon van vrijheidsliefhebbers en mensen met ruggengraat.

  Scheer je toch eens weg, bebrilde schandvlek.

 21. [28]

  Ik denk dat Anno bedoelt te zeggen dat de film vooral op een trailer lijkt van een betere film.

  Maar sommigen schijnen te denken dat Wilders een soort Nederlandse Steven Spielberg is, met bijbehorend budget.

  Mij zegt die film ook niets, maar dat is omdat ik allang weet hoe de vork in de steel zit inzake Islam. Dus de film was ook niet voor mij bedoeld.

Comments are closed.